Skocz do zawartości
ILUZJONISTA

Pomoc w doborze pompy dozującej.

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, elespero napisał:

Dziś przeliczyłem i potrzebował bym 10 pomp :)

3 na baliga + 1 fito + 2 reef energy A i B + 4 TRACE-COLORS ABCD.

I teraz chyba padnie na ATI dp 6 i coral box

reef energy i tak trzeba wstrząsać przed użyciem i ATI nie da ci tej opcji - musi być mieszadło magnetyczne w systemie - albo arka biotechnologie albo Kore5 z mieszadłem od Pacyfic Sun.

można użyć ballinga już z dodanym mikro - ja tak daje balling z AF  component 123 plus - i dzięki temu potrzebuje mniej pomp

Fito wymaga mieszania tak samo jak energy, no chyba że używasz fito w żelu to co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiając coral box licz się z tym że możesz dostać niesprawne urządzenie. U mnie nie działało wifi i zepsute były dwie pompy perystaltyczne. Z wymianą nie było żadnych problemów komunikacja była bardzo sprawna i praktycznie bez większych tłumaczeń dostałem całkowicie nową pompę. Teraz już wszystko działa jak należy i w sumie jestem zadowolony z zakupu. Apka na telefon działa bardzo dobrze nie ma problemu z korektami dawek, sama sobie wszystko przelicza. Pompa dozuje bardzo precyzyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Ura napisał:

reef energy i tak trzeba wstrząsać przed użyciem i ATI nie da ci tej opcji - musi być mieszadło magnetyczne w systemie - albo arka biotechnologie albo Kore5 z mieszadłem od Pacyfic Sun.

można użyć ballinga już z dodanym mikro - ja tak daje balling z AF  component 123 plus - i dzięki temu potrzebuje mniej pomp

Fito wymaga mieszania tak samo jak energy, no chyba że używasz fito w żelu to co innego.

no i szlak trafił. W opisie red sea nie pisze że trzeba wstrząsać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, elespero napisał:

no i szlak trafił. W opisie red sea nie pisze że trzeba wstrząsać...

Hmm musisz zapytać producenta, w sumie to jest napisane że są tam jakieś mikro cząstki protein - na moje oko do wstrząsania, ale nie miałem tego produktu to nie mogę się wypowiedzieć praktycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Ura napisał:

Hmm musisz zapytać producenta, w sumie to jest napisane że są tam jakieś mikro cząstki protein - na moje oko do wstrząsania, ale nie miałem tego produktu to nie mogę się wypowiedzieć praktycznie.

Znalazłem że trzeba trzymać w lodówce. I już odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając wasze wypowiedzi myślę o zakupie Aqua Medic reefdoser EVO-4 lub Coral Box WF-04 WIFI. Jednak jeśli chodzi o dostępność i cenę (na terenie Niemiec) wszystko przemawia za zakupem EVO-4. Różnica w cenie to około 70 Euro na korzyść EVO-4 oraz brak dostępności dozownika Coral Box. Czy ktoś może zna sklep który handluje na terenie Niemiec pompą Coral Box?

2cacc2e5b32ec2346ce6b46039b7f7acu1292a15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czytając wasze wypowiedzi myślę o zakupie Aqua Medic reefdoser EVO-4 lub Coral Box WF-04 WIFI. Jednak jeśli chodzi o dostępność i cenę (na terenie Niemiec) wszystko przemawia za zakupem EVO-4. Różnica w cenie to około 70 Euro na korzyść EVO-4 oraz brak dostępności dozownika Coral Box. Czy ktoś może zna sklep który handluje na terenie Niemiec pompą Coral Box?
Nie ma. Wszystko z chin.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, ILUZJONISTA napisał:

Przecież możesz kupić CoralBoxa z FishStreet i na drugi dzień masz w domu. Oni na całą Europę wysyłają z niemieckiego magazynu. Ja zamówiłem w piątek, a w poniedziałek miałem u siebie (Polska). Bardzo dokładna (rzeczywiście trzyma co do 0,1 ml, z czasem okaże się czy również nieawaryjna). Myślę, że za stosunkowo niską kwotę pompa warta zakupu, z pewnością lepsza od Jebao DP-4 (chociaż to chyba ta sama firma) i dużo większa dokładność.

IMG_20180110_150900.jpg

Edytowane przez brawos (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.