kolalysy Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2017 Czesc mam problem z wyciekiem spod dekla w reaktorze aqua medic kr 1000, woda wycieka bokami spod dekla zamiast wezykiem. Ma ktos jakis patent ne to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2017 Zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2017 po prostu cieknie ewidentnie z miejsce gdzie jest taka quasi uszczelka. Tylko teraz sie zastanawiam ze moze powinna byc jeszcze jakas dodatkowa uszczelka ktorej nie dostalem, sam nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2017 To taki problem sprawdzić ile kosztuje taka uszczelka kupić i wymienić? Trzeba do tego pisać na forum? Za 25 zł kupisz pod tym linkiem: http://sklep.aquamedic.pl/uszczelka-nr-kr-1000.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafael31 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2017 A nie po to jest właśnie forum żeby pytać, szukać porad? Cytuj Rafa Rafała http://nano-reef.pl/...f-30-bydgoszcz/ Rafa Rafała vol.2 http://nano-reef.pl/topic/90864-rafa-rafala-vol2-112-l/#entry919748 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2017 Chyba po to wlasnie jest forum w kazdym razie dzieki za linka teraz wiem co robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 a nie próbowałeś tego rozebrać, przetrzeć dokładnie w miejscu, w którym cieknie i uszczelnić silikonem akwarystycznym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 4 minuty temu, wiesiektbg napisał: a nie próbowałeś tego rozebrać, przetrzeć dokładnie w miejscu, w którym cieknie i uszczelnić silikonem akwarystycznym? Pokrywę reaktora trzeba zdejmować do uzupełniania zasypu dlatego uszczelnienie siliconem nie będzie dobrym rozwiązaniem. Nowa uszczelka kosztuje 25zł więc po co rzeźbić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 nie chodziło mi o przyklejenie na stałe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 Reaktor jest nowy? Może pokrywa się wykrzywila? W jakim stanie musi być ta uszczelka żeby po dokręceniu pokrywy ciekło. No bo przeciesz dokręcasz pokrywę po jej zamknięciu? Gołym okiem powinieneś widzieć ubytki w uszczelce. Jak jest gładka i nie ma dziur ani pęknięć to nie tu przyczyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Na pewno kupie uszczelke. Ale uszczelnilem silikonem i tez pomoglo a konkretnie przykleilem silikonem silikonowy wezyk do pompy perystaltycznej jako uszczelke. Ale zrobilem to zanim zorientowalem sie ze mozna kupic uszczelke. Na oko uszczelka byla ok i pokrywa tez ok. Oczywiscie dokrecalem. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez kolalysy (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 No i git! Najważniejsze że nie cieknie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2017 przyszła uszczelka. Okazało się, ze kupiłem reaktor okazyjnie na olx ale bez uszczelki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach