Skocz do zawartości
lapsiak84

Karmienie żywcem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, czy ktoś może powiedzieć co to za rybki służące za żywy pokarm? Chodzi mi o pokarm z załączonego filmiku.

Co to i gdzie można kupić?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądają jak Danio, ale pierwszy raz widzę żeby ktoś karmił tymi rybkami w morskim.

Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU)

150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l,  oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only

Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Danio pręgowany, przynajmniej na takie mi wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, maciej01 napisał:

Danio pręgowany, przynajmniej na takie mi wygląda.

Na 100%, wiele lat się miało je w słodkim, trochę to chore- w taki sposób karmić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co proponujecie skoro was to tak szokuje, uprzejmie poprosić skrzydlice żeby jadła granulki dla błaznów.  Przecież jak nie zdechnie z glodu u nas to zdechnie w sklepie lub u innego właściciela. Sam  w poprzednim akwa karmiłem skrzydlice gupikami i nie mam z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Edue napisał:

Na 100%, wiele lat się miało je w słodkim, trochę to chore- w taki sposób karmić...

Zdecydowanie danio pręgowane. Swoją drogą bardzo fajne rybki, a. że chore? Mało powiedziane, że chore! Pojeb... gość!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, volf napisał:

To co proponujecie .

Każdą rybę można nauczyć jeść różnych pokarmów. Jak nie mrożonych to choćby trupów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
5 minut temu, Raffy14 napisał:

To co ma żreć skrzydlica? Nori? I kto tu jest chory :blink:

chory to chyba jest ten kto ma u siebie skrzydlicę i nie wie czym ją karmić i jak nauczyć przyjmować mrożonki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka jest natura. Osobiście uwielbiam jak ryby polują albo inne zwierzęta. Jest to bardzo ciekawe. Kto miał np. węża ten wie o co chodzi. :D

A tak w ogóle to pozdrawiam wszystkich pojeb*w którzy w niedziele na obiad jedzą rosół z biednej kury/kaczki i schabowego ze świni. :clowning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że skrzydlica jest młodziutka- takie rzadko podejmują pobierania mrożonek. Łatwo pisać, można to i tamto a w praktyce to wygląda inaczej. 

Zresztą żywy pokarm to natura dla drapieżnika to naturalny pokarm, ryba przy okazji zachowuje się w pełni naturalnie przy polowaniu. Nie chcesz karmić żywymi, to nie trzymaj :) Miałem przez 3lata zebrę, która jadla wyłącznie tylko i tylko żywe krewetki, nic innego nie ruszała - próbowałem wszelkimi metodami i ryba tylko gasła. A wcześniej w sklepowym zbiorniku mieliśmy Lalunię- zwykła pstra, ta żarła wszystko i co dało się zjeść :) wszelkie zdechłe i żywe ryby, urosła do pokaznych rozmiarów. Skrzydlica skrzydlicy nierówna.

2 minuty temu, silvia napisał:

chory to chyba jest ten kto ma u siebie skrzydlicę i nie wie czym ją karmić i jak nauczyć przyjmować mrożonki

Ooo, nie popłacz się - rybka zjada rybkę! :ph34r: Ten koleś wie czym ją karmić w przeciwieństwie do Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni koledzy. Tak dla przypomnienia..

Kolega @lapsiak84 prosił o identyfikację "pokarmu'.

Wasza dyskusja odbiega od tematu.

Jeśli chcecie podyskutować to proszę założyć nowy temat i tam się udzielać.

Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU)

150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l,  oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only

Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Takich dyskusji było już wiele. Zamykamy ;)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jestem ciekaw ile osób sprawdzało czy nie jestem przypadkiem moderatorem hehe

A tutaj jak humanitarnie można karmić skrzydlicę B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 11.01.2018 o 14:59, fresz33 napisał:

A tutaj jak humanitarnie można karmić skrzydlicę B)

Zamordował krewetki wiślane i Ty to nazywasz humanitarnym? ;) 

Moja skrzydlica, dendrochirus zebra, też tylko molinezje spożywała, te z reguły w jakiś sposób uszkodzone, niezdrowe, nie do handlu - ale jednak żywe.

Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, ze karmienie drapieznika czymś podobnym co je w naturze można nazwać niehumanitarnym. To co, maiłem ją na owies przestawić? :D 

Swoją drogą, nasza Wisła jest na tyle czysta że nie ma strachu na dokarmainie zwierząt zwierzetami w niej złowionymi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
24 minuty temu, Nalesnick napisał:

Zamordował krewetki wiślane i Ty to nazywasz humanitarnym? ;) 

Moja skrzydlica, dendrochirus zebra, też tylko molinezje spożywała, te z reguły w jakiś sposób uszkodzone, niezdrowe, nie do handlu - ale jednak żywe.

Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, ze karmienie drapieznika czymś podobnym co je w naturze można nazwać niehumanitarnym. To co, maiłem ją na owies przestawić? :D 

Swoją drogą, nasza Wisła jest na tyle czysta że nie ma strachu na dokarmainie zwierząt zwierzetami w niej złowionymi?

TAK :D a dlaczego to nie będę się rozpisywać bo będzie kolejne bicie piany hehe tam gdzie żyją skrzydlice nie żyją molinezje :P 

Ja łowię na Wiśle, sraczki po zjedzonych rybach nie mam i żyję heh 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W jednym z wrocławskich sklepów jest do sprzedania mała 4-5 cm skrzydlica, więc zapytałem sprzedawcę czym ją karmią. Usłyszałem, że mrożonkami - zastanowiło mnie to, no i nie wiem czy to ściema czy prawda ?  Czy taka mała skrzydlica faktycznie może przyjmować mrożonki ?  Jeżeli tak, to jak będzie dorastała  również będzie jadła mrożonki ?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Tak tylko musisz jej przed pyskiem pomachać mrożonką żeby zaatakowała ofiarę.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.