CzaQ Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2018 Marqo dam Ci jedną radę, która u mnie wykluczyła wiele błędów podczas planowania całego projektu. Rysowanie na kartce to bardzo łatwa droga żeby się pomylić, ponieważ nie widzisz proporcji i całego wyglądu projektu. Pobierz program SketchUp, który ma wersję próbną na 30 dni, taki okres Ci wystarczy żebyś w spokoju wszystko zaplanował. Zauważ, że twoja komora na sprzęt ma prawie 50x60. Nawet jakbyś chciał tam reaktor zmieścić to by zostało sporo miejsca. A jeśli chcesz ją zostawić taką dużą to do komory odpieniacza wrzuć siporax a przedostatnią komorę połącz z dsb/refugium. Ja do tego bym jeszcze obniżył trochę wejście do komory DSB na wysokość 15 cm (zamiast 18) Cytuj Mózgowa rafa http://nano-reef.pl/forums/topic/101151-brain-tank/?tab=comments#comment-1045695 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2018 i jednak wata na końcu? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2018 Dawanie waty po DSB/REF mija się z celem. Wata wyłapie wszystkie mikro organizmy które mają powędrować do akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2018 Wate odpuscilem calkowicie. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Za dsb siporaxWysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 8 Lutego 2018 Postepy utknely na zamowieniu szkla . Poprzednio zamawialem u Przemka jakosc ok cena takze. Tym razem nie moge sie z nim cos dogadac . Jak cjce to odpisuje szybko, innym razem trzeba sie przypomniec a niekiedy wcale nie odpisze.Macie jeszcze jakiegos szklarza ktory robi tanio i dobrze ?Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 8 Lutego 2018 4 godziny temu, Marqo napisał: Tym razem nie moge sie z nim cos dogadac . Jak cjce to odpisuje szybko, innym razem trzeba sie przypomniec a niekiedy wcale nie odpisze. Ja na koronę do akwarium czekam 4 miesiące... Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 8 Lutego 2018 4 godziny temu, Marqo napisał: Postepy utknely na zamowieniu szkla . Poprzednio zamawialem u Przemka jakosc ok cena takze. Tym razem nie moge sie z nim cos dogadac . Jak cjce to odpisuje szybko, innym razem trzeba sie przypomniec a niekiedy wcale nie odpisze. Macie jeszcze jakiegos szklarza ktory robi tanio i dobrze ? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Zapytaj w AquaMedic. Nie ma problemu z kontaktem. I z Piotrowa to sam możesz się pofatygować z odbiorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach