LordMatthew Zgłoś Napisano 30 Września 2018 (edytowane) Kostka w niebieskim (Royal blue) + kilka zdjęć z bliska. I pytanie, czym robicie zdjęcia? Jakieś patenty? Czy obrabiacie w jakimś programie? Mi nic lepszego telefonem nie udało się uzyskać. Edytowane 30 Września 2018 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 30 Września 2018 A co chcesz od tych zdjęć, co z nimi nie tak? Jak dla mnie wszystko ok, kolory ładne, takie cukierkowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 30 Września 2018 2 godziny temu, maciej01 napisał: A co chcesz od tych zdjęć, co z nimi nie tak? Jak dla mnie wszystko ok, kolory ładne, takie cukierkowe. W takim razie nie szukam wad na siłę. Wydawało mi się że inne zdjęcia są lepsze. Ale jak to mówią, "trawa u sąsiada jest zawsze bardziej zielona ;)" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 1 Października 2018 (edytowane) 15 godzin temu, LordMatthew napisał: W takim razie nie szukam wad na siłę. Wydawało mi się że inne zdjęcia są lepsze. Ale jak to mówią, "trawa u sąsiada jest zawsze bardziej zielona ;)" Robiąc telefonem lepszych zapewne niestety nie zrobisz. Jak na telefon i zdjęcia przy ledach niebieskich - to na prawdę ładnie. A jak chcesz się bawić w taką fajniejszą fotografię to lustrzanka z dobrym szkłem. Ot takie moje zdanie;) Edytowane 1 Października 2018 przez r_33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 1 Października 2018 Widziałem te zdjęcia, śledzę Twoja kostkę i chciałbym aby moja kiedyś podobnie wyglądała jeśli chodzi o kondycję i wygląd korali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 13 Października 2018 Witajcie Szybkie pytanie. Mam krewetkę kuekenthali w baniaku i las aptasii. Czy jak wpuszczę bergia to: 1. Aptasia zostanie zjedzona przez berghie? 2. Bergia zostanie zjedzona przez krewetkę? 3. Wydarzy się jeszcze coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 13 Października 2018 Może jest gdzieś napisane ale zapytam. Od kiedy masz krewetkę lysmata kuekenthali w akwarium? Ja miałem jedną w trochę większym akwarium i aiptasi też było dość sporo, tylko krewetka po mału sukcesywnie ją zjadała, aż wyjadła do zera. Na to trzeba czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 13 Października 2018 Jak się nie mylę to ponad 2 miesiące już jest. Trochę mi się czas zaciera ostatnio. Ale aptasii przybywa zamiast maleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 13 Października 2018 To może krewetka ma inny pokarm w nadmiarze i dlatego nie rusza aiptasi? U mnie krewetka na pewno zaczęła zjadać aiptasie po kilku dniach. Jak ponownie przywlokłem aiptasie do akwarium to kupiłem lysmata boggessi i też po kilku dniach, może tygodniu zaczęła zjadać aiptasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 13 Października 2018 Być może ma. Mam 3 rybki (wiem dużo na ten litraż) do wykarmienia więc zawsze coś z Pańskiego stołu spadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 25 Listopada 2018 Aktualizacja 25.11.2018r. Walka z aptasią jest na dobrej drodze. Do zbiornika trafiły dwie krewetki wurdemanni i widać zanik różyczek. Korale się pompują, u obu caulastrei pojawiły się nowe mordki, więc chyba nie jest źle. Ze strat, chyba padła babka cintus. Pisze chyba bo jej nie widzę od dwóch tygodni ale ciała też nie widziałem. Ale piasek już nie jest tak posprzątany jak wcześniej, więc... Poniżej fotka w pełnym świetle i w niebieskim zrobiona telefonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemo_99 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2018 Bardzo ładny zbiornik. Masz chyba najładniejsze ułożenie skały jakie widziałem. Powiedz, po prostu ją ułożyłeś bez kleju czy jakoś skleiłeś? Jeśli tak to czym? Wybacz jeśli już to pisałeś ale nie zauważyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2018 Dzięki. Żona projektowała Skała jest z trzech kawałków, jeden większy na dole i dwa u góry oparte o siebie. Na początku były tylko położone ale potem na łączeniach dałem kropelkę w żelu. Mam tylko problem z czyszczeniem szyb w dwóch miejscach, skala za blisko szyby ale już nie ruszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) Witajcie ponownie. Na wstępie pochwalę się, dostałem od żony prezent w postaci filtra RODI Chciałbym go podłączyć ale mam kilka pytań: 1. Czy membrana musi być cały czas zalana wodą? Czyli czy muszę mieć zaworek na wylocie wody czystej i brudnej? 2. Czy po podłączeniu muszę go jakoś przepłukać? Gdzieś czytałem że tak, ale ile litrów 3. Czy taki pisakowy/ kieszonkowy miernik tds wystarczy? Edytowane 9 Lutego 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 9 Marca 2019 Mały akwarysta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Cześć, Mój ślimak (zdj poniżej) usilnie chce popełnić samobójstwo. Od kilku dni wychodzi poza akwarium. Kilka razy spadł za meble. Narazie jeszcze żyje (chyba). Jego młodsi koledzy grzecznie siedzą w akwarium. Co może być powodem takiego zachowania? Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 8 Lipca 2019 (edytowane) Witam ponownie Nadszedł czas zmian... czy na lepsze to się okaże. Nieudany eksperyment z usuwaniem tła, zmusił mnie do zakupu nowego szkła. Długo się wahałem czy kupić taką samą kostkę, czy coś innego. Padło na 63 litry w opti. Chwilowo korale przeniesione do innego szkła, z kaskada. Skała miesza się w solance we wiadrach. Zobaczymy co czas przyniesie. P.S. Jak zmienić tytuł wątku? Edytowane 9 Lipca 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 8 Lipca 2019 16 minut temu, LordMatthew napisał: P.S. Jak zmienić tytuł wątku? Robisz "edit" pierwszego postu w temacie Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk Zgłoś Napisano 8 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 30.09.2018 o 20:16, LordMatthew napisał: Co to za koral ? Fajna kostka - pozdrawiam W dniu 30.09.2018 o 20:16, LordMatthew napisał: ... i ten, cóż to ? Edytowane 8 Lipca 2019 przez Luk (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 9 Lipca 2019 1. Monitora stalowa 2. Favia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 10 Lipca 2019 (edytowane) Dziś przyszło większe szkło 60x30x35h. Narazie kompletna prowizorka ale jakieś widoki na lepsze są. I mam do Was pytanie, jaką lampę polecacie? Edytowane 10 Lipca 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2019 (edytowane) Wszystko zalezy czy kolega chce gotowca? Bo mozna łatwo zmontować np 2x24W T5? Chyba, że zostać przy ledach wcześniej był sirius nano? Edytowane 10 Lipca 2019 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 10 Lipca 2019 (edytowane) Tak, wcześniej był sirius. Teraz nie wiem czym się kierować. Czy leży czy świetlówki. Leży można na pewno ładniej opanować a to dane dla mojej żony Sam też myślałem o ledach. I bardziej o gotowych. Ale cena też ma znaczenie więc samoróbka też wchodzi w grę. Planowana obsada to głównie LPS, miękkie i kilka prostych sps. Ogólnie jestem z siriusa zadowolony. Trochę tylko brakuje sterowania kanałami. Edytowane 10 Lipca 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2019 1 minutę temu, LordMatthew napisał: Tak, wcześniej był sirius. Teraz nie wiem czym się kierować. Czy leży czy świetlówki. Leży można na pewno ładniej opanować a to dane dla mojej żony Sam też myślałem o ledach. I bardziej o gotowych. Ale cena też ma znaczenie więc samoróbka też wchodzi w grę. Planowana obsada to głównie LPS, miękkie i kilka prostych sps. Coraz wiecej ludzi uzywa prime hd ewentualnie mały Kessil? Jak masz trochę umijętności technicznych tanio by się zmontowało świetlówki. Tylko nie jestem pewien jak z doborem rur przy 2, bo wiem, że ludzie w reefmaxach gdzie były 3 narzekali na wygląd. Ale kto wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 10 Lipca 2019 (edytowane) Umiejętności jakieś są, a zawsze można się nauczyć. Ale do świetlówek jakoś nie jestem przekonany z racji rozmiarów lampy. Może się mylę. Te lampy do tanich nie należą, a przybliżony koszt takiej lampy na t5? Bo się nie orientuję w temacie. Edytowane 10 Lipca 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach