miech Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2020 Potrzebuje pomocy czym doświetlić tył akwarium o wymiarach 150x60x50 na chwilę obecną świece maxspect razor 300w i po jednej świetlówce t5 ati blue 54w zamontowane jedna z przodu, a druga z tyłu maxspect, ale potrzebuje doświetlić jakieś 5 cm tyłu akwarium bo na szybie rosną mi monntipory i briareum, oświetlenie ma być tylko i wyłącznie w kolorze niebieskim i musi to być ledaby wyciągnąć świecenie fluo tych korali. Nie chcę lutować diod tylko kupić coś gotowego na jednym serwisie znalazłem coś takiego Świetlówka LED PLANT BLUE do roślin akwarium 130cm Da to radę ma się świecić tylko w nocy aby było widać fluo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2020 @miech nie wystarczyło by lampy zawiesić trochę wyżej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2020 Podniesienie lampy "rozcieńcza" strumień swiatła. Wszystko zależy od zapasu mocy lampy Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2020 A ja się dziwię że nie ma dostępnych nóżek dla lamp dłuższych o około 2cm na wysokości. Była by możliwość skierowania światła pod kątem. Wiele problemów by to rozwiązało Bo na linkach można jeszcze coś pokombinować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2020 Na jakiej wysokości od tafli wody macie powieszoną lampę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Hoom napisał: Na jakiej wysokości od tafli wody macie powieszoną lampę U mnie jest 14 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2020 W dniu 7.08.2020 o 14:16, miech napisał: Potrzebuje pomocy czym doświetlić tył akwarium o wymiarach 150x60x50 na chwilę obecną świece maxspect razor 300w i po jednej świetlówce t5 ati blue 54w zamontowane jedna z przodu, a druga z tyłu maxspect, ale potrzebuje doświetlić jakieś 5 cm tyłu akwarium bo na szybie rosną mi monntipory i briareum, oświetlenie ma być tylko i wyłącznie w kolorze niebieskim i musi to być ledaby wyciągnąć świecenie fluo tych korali. Nie chcę lutować diod tylko kupić coś gotowego na jednym serwisie znalazłem coś takiego Świetlówka LED PLANT BLUE do roślin akwarium 130cm Da to radę ma się świecić tylko w nocy aby było widać fluo Są firmy i prywatne osoby, które zmontują na zamówienie belkę Led o wymiarach i barwach jakie będziesz chciał i to w przyzwoitych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miech Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2020 Właśnie stoi na nóżkach maksymalnie podniesiona i nie chciałbym jeszcze wyżej jej podnosić wydaje mi się ta wysokość optymalna dla korali, a co myślicie o świetlówkach APE Led Poland Actinic światło UV + nlue 1:1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach