Beti Zgłoś Napisano 25 Lipca 2021 1 minutę temu, orzechopcja napisał: 0,23 - 100 = 77 czyli czyli 385 A jeśli to tak, no to widzisz, czyli tu się mierzy od zadka strony czyli ile zużyte a nie jak w saliferdzie ile zostało płynu mmmmmmm jestes boska hihihi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orzechopcja Zgłoś Napisano 25 Lipca 2021 a ja chciałem jutro jechać do e...... i wymienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0rzech Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2022 a czy ma ktoś jakieś doświadczenia z testami JBL oraz Aqua Forest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2022 4 godziny temu, 0rzech napisał: a czy ma ktoś jakieś doświadczenia z testami JBL oraz Aqua Forest ? Raczej jeśli chodzi o testy to już z AF jak JBL, ale osobiście używam Colombo, plus Hanke na Kh,Po4 Na No3 Salifarta Ps co 3 miesiące ICP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadoris Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2022 Po4 - Hanka No3 - Colombo i Salifert Kh - Salifert Ca i Mg - Colombo Jod - Colombo Co 3 mc icp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokomag Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2022 Ca i Mg - salifert PO4 - Hanna 774 KH - hanna 775 NO3 - hanna 782 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2022 @0rzechteraz masz wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0rzech Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2022 hahaha grubo, dziękuję za szybkie odpowiedzi Mój pierwszy post, ale już mi się to forum spodobało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2022 Znam ludzi co prowadzą baniaki na testach jbl ( kompletne zestawy ) i nawet znam takich co kupują tylko sera . Czasami wydaje mi się , że to kwestja stałych parametrów , bo mają ładne zbiorniki . Osobiście używam salifert , wcześniej sera ( ale to już było kilka lat temu ) . I mam zamiar kupić Hanna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2022 10 godzin temu, 0rzech napisał: a czy ma ktoś jakieś doświadczenia z testami JBL oraz Aqua Forest ? JBL autonomiczny test na NO3 mogę serdecznie polecić do morszczyny. Wapń i kH Salifert, Jod Colombo. ICP od czasu do czasu nie zaszkodzi, nawet ja się przekonałem - imho koniecznie jeśli sam dozujesz dodatkowo mikro. Pozdr., tomko Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0rzech Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 (edytowane) Pierwsze kilkadziesiąt wykonanych testów za mną. Większość mam Colombo, 3 sztuki Saliferta, 1szt z AF oraz z JBL. Jeżeli chodzi o jakość wykonania tego co jest w pudełku to JBL bije wszystko na głowę. Od nich mam test na krzemiany. Colombo to jakaś porażka. Wąska końcówka do strzykawki jest giętka i delikatna, zakręcanie/odkręcanie buteleczek to jakiś koszmar, a pudełeczko tak małe, że reagenty + fiolka z niektórych testów ledwo co się mieszczą. Do tego Colombo na NH3 w.g. mnie kłamie w żywe oczy Żyję nadzieją, że reszta testów jest jednak poprawna... Salifert i AF podobnej jakości wykonania - jest ok, ale do JBLa im brakuje. Chyba kupię z ciekawości jeszcze z dwa JBLe żeby porównać poprawność testów, z Salifertem i Colombo. No i już teraz wiem, że pierwszą Hanna w jaką zainwestuję w najbliższym czasie będzie 774 bo odczytywanie PO4 z kropelkowych to komedia Edytowane 16 Marca 2022 przez 0rzech (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 11 Lutego A czy ktoś z was używał kropelkowego testu na miedz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazmaciek Zgłoś Napisano 11 Lutego a po co? wystarczy co kilka miesięcy wysłać icp, zresztą z przyzwoitości nawet trzeba Cytuj Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 12 Lutego Maciek ja icp robię co ok 2-3 miesiące. A to może być za mało by wyłapać czy któryś ze sprzętów sprawia problem. Dlatego pytanie jest o testcna miedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach