lukas79 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2021 https://pogoda.interia.pl/wiadomosci/news-imgw-w-srode-ostatni-cieply-letni-dzien-potem-niebezpieczne-,nId,5300695 chyba trza jakieś butelki do zamrażalnika wstawić ..... 35 to już nie ma żartów bez klimy .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2021 3 godziny temu, lukas79 napisał: https://pogoda.interia.pl/wiadomosci/news-imgw-w-srode-ostatni-cieply-letni-dzien-potem-niebezpieczne-,nId,5300695 chyba trza jakieś butelki do zamrażalnika wstawić ..... 35 to już nie ma żartów bez klimy .... Ja mam klimatyzację, ale kiedyś nie miałam I też jakoś było max 26.5st ale w słoneczne dni trochę były okna przysłonięte. Ps. nareszcie pogoda się robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2021 4 godziny temu, lukas79 napisał: chyba trza jakieś butelki do zamrażalnika wstawić ..... Raczej w wiatraczki zainwestuj. W małym i średnim litrażu to najsensowniejsze rozwiązanie na upały (poza klimą, która oprócz akwarium chłodzi też akwarystę;-) Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas79 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2021 mam wiatraczki (ja małe kostki mam od dawna - tu chyba między słodkim różnic nie ma ) ale i flachę po pepsi zdarzało mi się dorzucać .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2021 Jak tam temperatury w akwariach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas79 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2021 góra 26,5 - tu są też słodkie kostki i podobnie wszystkie (to najgorszy pokój w lecie pod tym względem i chyba walnę tam klimę) dół 25 i ani razu nie wskoczyło wyżej (do tej pory) alarmy mam na 28,5 poustawiane we wszystkim i w zamrażalce pół litrowe flachy w razie "W" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2021 10 minut temu, Beti napisał: Jak tam temperatury w akwariach ? 25 i ustawiona turbinka przy przekroczeniu 26. Do tego zasłonięte i zamknięte okna, wietrzenie przy zachodzie słońca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romi Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2021 25.5 C dzięki chłodziarce Teco:-)Wysłane z mojego CPH2025 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2021 Nic nie robię w akwarium stabilne 25,5 stopnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2021 Ja dzisiaj odpaliłem klimę, bo wczoraj dobiło do 28 a zepsuł mi się zasilacz do wiatraków od chłodzenia. Zanim dojedzie nowy, trzeba sobie radzić. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas79 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2021 nawet o akwaria nie chodzi dzisiaj kupiłem 3 przenośne i mam całe piętro ogarnięte - szło oszaleć - niestety przenośne - ale nic innego na szybko się nie dało zmontować skończą się upały to wyjadą do piwnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2021 U mnie dziś 26 mimo klimy ale od 3dni daje 30st na zewnątrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2021 (edytowane) Wiram W moim akwa 26 stopni , ale dmucha 10 czternastek. Korekta 27,5 Edytowane 19 Czerwca 2021 przez JerzyB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas79 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2021 te nasze maleństwa to reagują momentalnie pewnie kiedyś każdy pił piwo w upale - weźcie je zostawcie na 30 min - a my takimi litrażami prawie operujemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raff 2020 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2021 Nie pamiętam takiego początku lata w Trójmieście. Jest 23.40 a temperatura na zew. 24 W aqwa 29! Czy muszę już interweniować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2021 Różnie mówią. Najlepiej trzymać temperaturę w miarę stałą w okolicach 26 stopni. Lepiej nie dopuszczać powyżej 30. Ja raz akwarium ugotowałem i prawie wszystkie korale zeszły. Pojechałem na wakacje, szwagier u mnie został. Nie włączał klimy i wietrzył mieszkanie przy egipskich upałach. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2021 (edytowane) No ja dlatego na swoim to pierwszy wydatek nie zadne pudlo tv 4k "netfliks" i inne pierdoly tylko klima bo i czlowiekowi lepiej i akwarium Edytowane 21 Czerwca 2021 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raff 2020 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2021 Chyba też zainwestuję w klimę, ale najpierw wypróbuję chłodzenie podłogi pompą ciepła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2021 Ja to praktycznie z domu nie wychodzę jak nie muszę, na Rower to dopiero po godzinie 20 można jeszcze wyjść, Rybom, Krewetkom, chwilowa wyższa temperatura nie przeszkadza, gorzej jest z SPS to one są najbardziej na to wrażliwe. W oczku wodnym w tej chwili mam około 30 i nasze ryby nic sobie z tego nie robią, ważne jest natlenienie wody. Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas79 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2021 póki co w żadnej kostce nigdy temperatura nie przekroczyła 28 od jutra ma już być znośniej - dzisiaj chyba największa kumulacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach