Marqo Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 Lampa ani 8x80W. Poproszę o pomoc w doborze świetlówek. Akwarium oglądane z 3 stron. Lubię dużo niebieskiego. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pele1912 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 W YouTube wpisz Btrtv T5 wyskoczy Ci filmik na temat T5. Ja korzystam z LED ów i mało wiem na temat świetlówek. No ale goście mają pojęcie o morskim i proponują fajne dobory T5. Jeśli nie znasz angielskiego to w YouTube wejdź w opcje napisy i przetłumaczy Ci napisy na polski.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cheilon Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 Oni tam proponowali: Blue plus, Actinic, Coral plus, Blue plus, Blue plus, Coral Plus, Actinic, Blue plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 To jest ati? Jakiś zamiennik? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fOe Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 5xblueplus 3x coralplus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadoris Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 (edytowane) zależy co chcesz mieć w akwarium. Mam 8x54W - akwarium młode bo niecałe 2 mc i następujący układ (zaczynając od tyłu) Blue plus, coral plus, purple plus, blue plus, blue plus, actynic, coral plus, blue plus. Przy wymianie świetlówek na pewno wymienię actynic na blue plus (pod acry szkoda miejsca na actynic) i możliwe że purple plus na coral plus. Actynic daje niewiele światła i przy włączonej całej lampie sprawia wrażenie jakby ledwo świeciła. Edytowane 3 Listopada 2021 przez Tadoris (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pele1912 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 zależy co chcesz mieć w akwarium. Mam 8x54W - akwarium młode bo niecałe 2 mc i następujący układ (zaczynając od tyłu) Blue plus, coral plus, purple plus, blue plus, blue plus, actynic, coral plus, blue plus. Przy wymianie świetlówek na pewno wymienię actynic na blue plus (pod acry szkoda miejsca na actynic) i możliwe że purple plus na coral plus. Actynic daje niewiele światła i przy włączonej całej lampie sprawia wrażenie jakby ledwo świeciła. Tu się nie zgodzę po prostu oko ludzkie nie widzi UV.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadoris Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 37 minut temu, pele1912 napisał: Tu się nie zgodzę po prostu oko ludzkie nie widzi UV. Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Zgadza się, ale w zakresie ilości światła dla acropor jednak blue plus zamiast actynic to jednak lepsze rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 4 Listopada 2021 Głównie lpsy chce trzymać. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2021 ja bym dał 5x ATI blueplus i 3x ATI aquablue special Cytuj akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2021 9 godzin temu, rafal19 napisał: ja bym dał 5x ATI blueplus i 3x ATI aquablue special Dla podkręcenia wzrostu acropor jest o słuszne rozwiązanie. Jedynie trzeba mieć świadomość, że będzie żółto... Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwa144 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2021 11 godzin temu, rafal19 napisał: ja bym dał 5x ATI blueplus i 3x ATI aquablue special A po takiej mieszance glony nie będą rosły na szybach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 4 Listopada 2021 Ja mam 6x sylvania coralstar i dwie ati coral plus. Ładne, niebieskie światło. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2021 ja mam 8x54 5x blue plus 2 x purple plus 1x aquablue special z tym, że mam dwie belki led orpheka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 8 Listopada 2021 A taka kombinacja ?blue+, actinic,blue+,purple, blue+,coral+,actinic , blue+ Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 8 Listopada 2021 IHMO szkoda miejsca na actinic. Dałbym w to miejsce jedną coral i jedną blue. Niedługo będę wymieniał świetlówki i mam zamiar zamiast coral + dać aquamedic 15000K. Dawno temu to były dobre rury, zobaczymy czy się nie zepsuły Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 8 Listopada 2021 Tak mi polecili w sklepie. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach