VDR Zgłoś Napisano 6 Marca Godzinę temu, JaRRoT napisał: @VDR który model blokady do linek użyłeś że zmieściły się w v slot, możesz podrzucić linka Co do konstrukcja uchwytu nieźle to wygląda choć u mnie będzie jeszcze inna wersja i czy te 3 dają radę nad tym wymiarem akwarium ? Święcę nimi na 45% w szczycie I w zasadzie tak by mogło zostać gdyby nie ta spinka pod środkową lampą. Jak dla mnie światła wydaje się, że jest wystarczająco. KH spadło i musiałem podkręcić ballinga, więc kalcyfikacja postępuje Tak na prawdę 4 lampa to taki trochę zapas i wentyl bezpieczeństwa gdyby coś się wydarzyło. A przy okazji przesunę się od tej spinki i doświetlę jeszcze bardziej skrajne boki akwarium. Co do linek - to jest dokladnie Kanlux Rope NT-150 - podwójne. 44 minuty temu, katani napisał: Nie widziałem wcześniej tych zdjęć. Bardzo ładnie, estetycznie to wygląda. Dla mnie akwarium to integralna część wyposażenia, musi w całości być estetyczne. Moja Basia też podobnie myśli Nie oponowała jak wieszałem ATI Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaRRoT Zgłoś Napisano 7 Marca 20 godzin temu, VDR napisał: Co do linek - to jest dokladnie Kanlux Rope NT-150 - podwójne. Dziękuję, zamówiłem te linki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano Niedziela o 10:05 Dotarły części. Nowy zasilacz sprawuje się zdecydowanie lepiej, ale nie obyło się bez kolejnych problemów. Części zapasowe zostały wysłane do mnie z deklaracją "sprzedaż towaru". No i tutaj powstał problem. Ponieważ, nie byłem w stanie przedstawić dokumentu potwierdzającego zamówienie, zapłatę itd. W procedurze uproszczonej Poczta Polska nie może obsłużyć takich paczek. Paczka musi iść na pełną obsługę celną. Agencja celna Poczty Polskiej to koszt 117zl + 17zl upoważnienie. Inne agencje celne od 150 w górę. Ale to nie wszystko. Do naliczenia VAT i ewentualnego cła brane są pod uwagę wartość towaru i koszty wysyłki. A ponieważ nie macie zamówienia potwierdzającego naliczone koszty to patrzą na deklarację i tutaj może być zonk. Bo o ile wartość towaru może być zaniżona to koszty wysyłki to może być nawet i 700pln czyli 161 pln VAT od takiej kwoty. Tak jak pisałem wcześniej - przy obsłudze gwarancyjnej należałoby posługiwać się procedurą uszlachetniania czynnego. I teraz kolejna rzecz która wyszła przy okazji. Po co PP chce od nas informacji o rabatach i kuponach ? Bo wliczają to do wartości przesyłki - obniżenie ceny przez monety, przez kupony alliexpress nie jest traktowane jako obniżenie wartości. I na potrzeby policzenia VAT i cła - "rabaty" te nie są uwzględniane. Uwzględniane są tylko i wyłącznie kupony czy rabaty od sprzedawcy. Krótko mówiąc - kupiliście lampę za 1000pln netto, dostaliście kupon aliexpress na 200pln, zapłaciliście ostatecznie 800netto - to cło i vat będzie liczony od kwoty 1000pln a nie 800. To wszystko oczywiście, pod warunkiem, że Wasza paczka zostanie zatrzymana do sprawdzenia (choć mam wrażenie, że na WER Lublin - wszystkie paczki tak są traktowane). I teraz pytanie - czy możecie przetestować jak zachowują się Wasze lampy: 1) Czy po zaniku zasilania na 1-2 sekundy lampy startują poprawnie - czy nie ma sytuacji ze ledy swieca na full i lampa nie przechodzi do programu ? 2) Wylaczcie router wifi i wylaczcie lampy, po czym wlaczcie lampy ale nie wlaczajcie routera wifi - czy lampy uruchomią program czy beda wylaczone ? 3) Czy Wasze lampy podlaczone do sieci WIFI lokalnej daja sie sterowac jesli router nie ma wyjscia do Internetu ? (moje dzialaja tylko przez chmurę, nie da się polaczyc z lampa, mimo ze widze ja w sieci lokalnej i ja pinguje w sieci lokalnej) Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaRRoT Zgłoś Napisano Niedziela o 12:00 Moje w końcu zawisły nad akwarium 1 godzinę temu, VDR napisał: I teraz pytanie - czy możecie przetestować jak zachowują się Wasze lampy: 1) Czy po zaniku zasilania na 1-2 sekundy lampy startują poprawnie - czy nie ma sytuacji ze ledy swieca na full i lampa nie przechodzi do programu ? 2) Wylaczcie router wifi i wylaczcie lampy, po czym wlaczcie lampy ale nie wlaczajcie routera wifi - czy lampy uruchomią program czy beda wylaczone ? 3) Czy Wasze lampy podlaczone do sieci WIFI lokalnej daja sie sterowac jesli router nie ma wyjscia do Internetu ? (moje dzialaja tylko przez chmurę, nie da się polaczyc z lampa, mimo ze widze ja w sieci lokalnej i ja pinguje w sieci lokalnej) To potestuje i dam znać ale to juz przyszły weekend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano Niedziela o 18:07 Widzę kolejna konstrukcja na v slocie Jak w ogóle zamocowałeś lampy od dołu do profilu jakbyś mógł pokazać wytłumaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaRRoT Zgłoś Napisano Niedziela o 19:20 Godzinę temu, sith114 napisał: Widzę kolejna konstrukcja na v slocie Jak w ogóle zamocowałeś lampy od dołu do profilu jakbyś mógł pokazać wytłumaczyć. Z pomocą przyszedł znajomy z drukarka 3d gdzie wydrukował odpowienie śruby by pasowały do lampy jak i profilu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal322 Zgłoś Napisano wczoraj o 13:44 18 godzin temu, JaRRoT napisał: Z pomocą przyszedł znajomy z drukarka 3d gdzie wydrukował odpowienie śruby by pasowały do lampy jak i profilu Pokaż Jaro jak baniak wygląda pod tymi lampami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano wczoraj o 14:03 Ja wprawdzie oryginale radiony ale mam powieszone na gotowych śrubach do tych Vslotów. Nazywa się to śruba młoteczkowa i chyba jest w rozmiarze m5 w tych lampach. Dodatkowo tylko nakrętka kontrująca i działa bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano wczoraj o 14:16 (edytowane) 16 minut temu, dadario napisał: Ja wprawdzie oryginale radiony ale mam powieszone na gotowych śrubach do tych Vslotów. Nazywa się to śruba młoteczkowa i chyba jest w rozmiarze m5 w tych lampach. Dodatkowo tylko nakrętka kontrująca i działa bez problemów. Już tak dla potomnych spytam Szymon coś takiego masz? https://zadar.pl/sruba-mloteczkowa-m5-profil-2020-10szt?srsltid=AfmBOoqt-WYRlBmZP_vbkDBAxVzgOIyIeKqJp76QwWduU-UqqH9Cj-HV Z tym ze a8se chyba ma większy rozmiar gwintu niż m5. Edytowane wczoraj o 14:19 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaRRoT Zgłoś Napisano wczoraj o 16:49 2 godziny temu, sith114 napisał: Już tak dla potomnych spytam Szymon coś takiego masz? https://zadar.pl/sruba-mloteczkowa-m5-profil-2020-10szt?srsltid=AfmBOoqt-WYRlBmZP_vbkDBAxVzgOIyIeKqJp76QwWduU-UqqH9Cj-HV Z tym ze a8se chyba ma większy rozmiar gwintu niż m5. Tu trochę jest problem bo ten gwint jest niestandardowy w lampach i ciężko dobrać śrubę a te z zestawu do v slotów nijak nie pasują inny uskok @michal322 jak będę w domu to pokaże koło weekendu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano wczoraj o 16:56 6 minut temu, JaRRoT napisał: Tu trochę jest problem bo ten gwint jest niestandardowy w lampach i ciężko dobrać śrubę a te z zestawu do v slotów nijak nie pasują inny uskok @michal322 jak będę w domu to pokaże koło weekendu Tam chyba jest gwint calowy nie metryczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaRRoT Zgłoś Napisano wczoraj o 19:21 Możliwe nie zgłębiałem tematu, jak ktoś tak będzie montował i będzie miał namiar na takowe śruby to chętnie linka może do mnie podesłać @michal322 żona foto podesłała więc jak niżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal322 Zgłoś Napisano wczoraj o 22:10 Wizualnie bardzo ładnie, trochę to musiało kosztować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach