Skocz do zawartości
gora

Chińskie lampy A8se podróbka radiona

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, JaRRoT napisał:

@VDR który model blokady do linek użyłeś że zmieściły się w v slot,  możesz podrzucić linka

Co do konstrukcja uchwytu nieźle to wygląda choć u mnie będzie jeszcze inna wersja i czy te 3 dają radę nad tym wymiarem akwarium ?

Święcę nimi na 45% w szczycie ;) I w zasadzie tak by mogło zostać gdyby nie ta spinka pod środkową lampą. Jak dla mnie światła wydaje się, że jest wystarczająco. KH spadło i musiałem podkręcić ballinga, więc kalcyfikacja postępuje ;)  Tak na prawdę 4 lampa to taki trochę zapas i wentyl bezpieczeństwa gdyby coś się wydarzyło.  A przy okazji przesunę się od tej spinki i doświetlę jeszcze bardziej skrajne boki akwarium. 

Co do linek - to jest dokladnie Kanlux Rope NT-150 - podwójne. 

44 minuty temu, katani napisał:

Nie widziałem wcześniej tych zdjęć. Bardzo ładnie, estetycznie to wygląda. Dla mnie akwarium to integralna część wyposażenia, musi w całości być estetyczne.

Moja Basia też podobnie myśli ;) Nie oponowała jak wieszałem ATI ;)

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, VDR napisał:

Co do linek - to jest dokladnie Kanlux Rope NT-150 - podwójne. 

Dziękuję, zamówiłem te linki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarły części. Nowy zasilacz sprawuje się zdecydowanie lepiej, ale nie obyło się bez kolejnych problemów.  Części zapasowe zostały wysłane do mnie z deklaracją "sprzedaż towaru". No i tutaj powstał problem. Ponieważ, nie byłem w stanie przedstawić dokumentu potwierdzającego zamówienie, zapłatę itd.  W procedurze uproszczonej Poczta Polska nie może obsłużyć takich paczek. Paczka musi iść na pełną obsługę celną. Agencja celna Poczty Polskiej to koszt 117zl + 17zl upoważnienie. Inne agencje celne od 150 w górę. Ale to nie wszystko. Do naliczenia VAT i ewentualnego cła brane są pod uwagę wartość towaru i koszty wysyłki. A ponieważ nie macie zamówienia potwierdzającego naliczone koszty to patrzą na deklarację i tutaj może być zonk. Bo o ile wartość towaru może być zaniżona to koszty wysyłki to może być nawet i 700pln czyli 161 pln VAT od takiej kwoty.  Tak jak pisałem wcześniej - przy obsłudze gwarancyjnej należałoby posługiwać się procedurą uszlachetniania czynnego. 

I teraz kolejna rzecz która wyszła przy okazji. Po co PP chce od nas informacji o rabatach i kuponach ? Bo wliczają to do wartości przesyłki - obniżenie ceny przez monety, przez kupony alliexpress nie jest traktowane jako obniżenie wartości. I na potrzeby policzenia VAT i cła - "rabaty" te nie są uwzględniane. Uwzględniane są tylko i wyłącznie kupony czy rabaty od sprzedawcy. 
Krótko mówiąc - kupiliście lampę za 1000pln netto, dostaliście kupon aliexpress na 200pln, zapłaciliście ostatecznie 800netto - to cło i vat będzie liczony od kwoty 1000pln a nie 800. 

To wszystko oczywiście, pod warunkiem, że Wasza paczka zostanie zatrzymana do sprawdzenia (choć mam wrażenie, że na WER Lublin - wszystkie paczki tak są traktowane). 

I teraz pytanie - czy możecie przetestować jak zachowują się Wasze lampy:

1) Czy po zaniku zasilania na 1-2 sekundy lampy startują poprawnie - czy nie ma sytuacji ze ledy swieca na full i lampa nie przechodzi do programu ?
2) Wylaczcie router wifi i wylaczcie lampy, po czym wlaczcie lampy ale nie wlaczajcie routera wifi - czy lampy uruchomią program czy beda wylaczone ?
3)  Czy Wasze lampy podlaczone do sieci WIFI lokalnej daja sie sterowac jesli router nie ma wyjscia do Internetu ? (moje dzialaja tylko przez chmurę, nie da się polaczyc z lampa, mimo ze widze ja w sieci lokalnej i ja pinguje w sieci lokalnej) 

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje w końcu zawisły nad akwarium

20250315-163638.jpg

20250315-151200.jpg

20250315-151152.jpg

20250315-151139.jpg

1 godzinę temu, VDR napisał:

I teraz pytanie - czy możecie przetestować jak zachowują się Wasze lampy:

1) Czy po zaniku zasilania na 1-2 sekundy lampy startują poprawnie - czy nie ma sytuacji ze ledy swieca na full i lampa nie przechodzi do programu ?
2) Wylaczcie router wifi i wylaczcie lampy, po czym wlaczcie lampy ale nie wlaczajcie routera wifi - czy lampy uruchomią program czy beda wylaczone ?
3)  Czy Wasze lampy podlaczone do sieci WIFI lokalnej daja sie sterowac jesli router nie ma wyjscia do Internetu ? (moje dzialaja tylko przez chmurę, nie da się polaczyc z lampa, mimo ze widze ja w sieci lokalnej i ja pinguje w sieci lokalnej) 

To potestuje i dam znać ale to juz przyszły weekend 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę kolejna konstrukcja na v slocie ;)
Jak w ogóle zamocowałeś lampy od dołu do profilu jakbyś mógł pokazać wytłumaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, sith114 napisał:

Widzę kolejna konstrukcja na v slocie ;)
Jak w ogóle zamocowałeś lampy od dołu do profilu jakbyś mógł pokazać wytłumaczyć.

Z pomocą przyszedł znajomy z drukarka 3d gdzie wydrukował odpowienie śruby by pasowały do lampy jak i profilu

Screenshot_20250316_201600_Gallery.jpg

Screenshot_20250316_201539_Gallery.jpg

Screenshot_20250316_201921_Gallery.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, JaRRoT napisał:

Z pomocą przyszedł znajomy z drukarka 3d gdzie wydrukował odpowienie śruby by pasowały do lampy jak i profilu

Screenshot_20250316_201600_Gallery.jpg

Screenshot_20250316_201539_Gallery.jpg

Screenshot_20250316_201921_Gallery.jpg

Pokaż Jaro jak baniak wygląda pod tymi lampami :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wprawdzie oryginale radiony ale mam powieszone na gotowych śrubach do tych Vslotów. Nazywa się to śruba młoteczkowa i chyba jest w rozmiarze m5 w tych lampach. Dodatkowo tylko nakrętka kontrująca i działa bez problemów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, dadario napisał:

Ja wprawdzie oryginale radiony ale mam powieszone na gotowych śrubach do tych Vslotów. Nazywa się to śruba młoteczkowa i chyba jest w rozmiarze m5 w tych lampach. Dodatkowo tylko nakrętka kontrująca i działa bez problemów. 

Już tak dla potomnych spytam Szymon coś takiego masz?
https://zadar.pl/sruba-mloteczkowa-m5-profil-2020-10szt?srsltid=AfmBOoqt-WYRlBmZP_vbkDBAxVzgOIyIeKqJp76QwWduU-UqqH9Cj-HV

Z tym ze a8se chyba ma większy rozmiar gwintu niż m5.

Edytowane przez sith114 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, sith114 napisał:

Już tak dla potomnych spytam Szymon coś takiego masz?
https://zadar.pl/sruba-mloteczkowa-m5-profil-2020-10szt?srsltid=AfmBOoqt-WYRlBmZP_vbkDBAxVzgOIyIeKqJp76QwWduU-UqqH9Cj-HV

Z tym ze a8se chyba ma większy rozmiar gwintu niż m5.

Tu trochę jest problem bo ten gwint jest niestandardowy w lampach i ciężko dobrać śrubę a te z zestawu do v slotów nijak nie pasują inny uskok

@michal322 jak będę w domu to pokaże koło weekendu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, JaRRoT napisał:

Tu trochę jest problem bo ten gwint jest niestandardowy w lampach i ciężko dobrać śrubę a te z zestawu do v slotów nijak nie pasują inny uskok

@michal322 jak będę w domu to pokaże koło weekendu

Tam chyba jest gwint calowy nie metryczny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe nie zgłębiałem tematu, jak ktoś tak będzie montował i będzie miał namiar na takowe śruby to chętnie linka może do mnie podesłać :)

@michal322 żona foto podesłała więc jak niżej

Screenshot_20250317_201831_Gallery.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi