luft Zgłoś Napisano Czwartek o 12:39 Wpatruje się w ostatni post na forum, ktory jest z poniedziałku. Zamiast narzekać jak niektorzy, że forum umiera to tworze ten temat. Jakie macie plany na dlugi weekend? coś przy akwarium, czy aktywnosc poza domem? A moze jedno i drugie? Ja w sumie staram sie wszystko odbębnić dzisiaj bo przeorał mnie ten tydzień i marzę by robić NIC Pewnie skonczy sie i tak na odpowiedziach na rozne posolone pytania. Skąd tak myślę? - wielu morszczaków w czasie wolnym będzie rozkminiac rozne tematy, ktore zrodzą się w czasie porządków przy akwarium W kazdym razie miłej majówki życzę! Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano Czwartek o 16:26 Ja jak zwykle aktywnie. Dzisiaj kompleks Riese w Górach sowich. W ten weekend chcę zaliczyć jeszcze rowery, i śnieżkę lub śnieżnik Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kirzan Zgłoś Napisano Czwartek o 16:38 10 minut temu, katani napisał: Ja jak zwykle aktywnie. Dzisiaj kompleks Riese w Górach sowich. W ten weekend chcę zaliczyć jeszcze rowery, i śnieżkę lub śnieżnik Widzę, że często jesteś w moich okolicach. Ja w planie ogarnąć szybko podmiankę jutro z rana żeby jakoś aktywnie spędzić długi weekend z rodziną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano Czwartek o 17:36 No cóż to ja jutro tenis - do rozegrania finał ligi deblowej - runda zimowa (hala) . Akwarium tradycyjnie przegląd szybki w niedziele . Cytuj „Właściwą funkcją człowieka jest życie, a nie istnienie. Nie będę marnował swoich dni, próbując je przedłużyć. Będę wykorzystywał swój czas”. . I to by było na tyle. . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Czwartek o 17:36 Jako emeryt jestem ciągle na urlopie Jutro pewnie będzie podmiana wody . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano Czwartek o 17:45 Godzinę temu, Kirzan napisał: Widzę, że często jesteś w moich okolicach. Ja w planie ogarnąć szybko podmiankę jutro z rana żeby jakoś aktywnie spędzić długi weekend z rodziną. dzisiaj Walim, Przełęcz Jugowska i Bielawa (CH). pięknego, dużego Chelmona mają chłopaki. Patrzył się na mnie przez 5 minut jak zaczarowany (albo ja na niego ) Przywiozłem dwie acropory od Konrada. Dawno nie podmieniałem wody w akwarium. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano Czwartek o 17:59 21 minut temu, JerzyB napisał: Jako emeryt jestem ciągle na urlopie Jutro pewnie będzie podmiana wody . Ja jako emeryt na nic nie mam czasu Jutro urodziny wnuka, pojutrze 20km spaceru , a wieczorem ognisko i kiełbaski (nie cierpię grilla, ognisko to jest to) Cytuj 100x60x50{ sump. 2xPhilips coral Care gen2 , na twardo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano Czwartek o 19:24 Ja jutro okna będę mył, później będę mył płyty, później będę słuchał muzyki. Na akwarium spojrzę od czasu do czasu. I tak do wtorku, bo mam dłuższy weekend. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kirzan Zgłoś Napisano Czwartek o 20:19 2 godziny temu, katani napisał: dzisiaj Walim, Przełęcz Jugowska i Bielawa (CH). pięknego, dużego Chelmona mają chłopaki. Patrzył się na mnie przez 5 minut jak zaczarowany (albo ja na niego ) Przywiozłem dwie acropory od Konrada. Dawno nie podmieniałem wody w akwarium. Byłem dziś w CH bo zabrakło mi ballinga szybki zakup i powrót do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazmaciek Zgłoś Napisano wczoraj o 07:10 A ja możliwe że po raz pierwszy od dwóch tygodni przetrę szyby, możliwe że zrobię testy bo już z miesiąc nie było, no i może podmiana bo już nie pamiętam kiedy była. Miałem ciężki tydzień więc jeszcze w łóżku Cytuj 80) Trzecie gruzowisko, mniejsze, tańsze z miękasami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano wczoraj o 08:40 U mnie żeby szyba byłą czysta to co drugi dzień muszę. inaczej szybko zarasta. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 21 godzin temu Wreszcie na zewnątrz zrobiło się cieplutko. Co prawda nie na długo, więc wykorzystam pogodę aktywnie. Rower odebrany z serwisu, to jutro na pewno 100 Kilometrów będzie zaliczone i przy okazji trochę promienii słonecznych nad Jeziorkiem się złapie. Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 1 godzinę temu https://vm.tiktok.com/ZNRg3Pwn3/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach