luft Zgłoś Napisano Czwartek o 12:39 Wpatruje się w ostatni post na forum, ktory jest z poniedziałku. Zamiast narzekać jak niektorzy, że forum umiera to tworze ten temat. Jakie macie plany na dlugi weekend? coś przy akwarium, czy aktywnosc poza domem? A moze jedno i drugie? Ja w sumie staram sie wszystko odbębnić dzisiaj bo przeorał mnie ten tydzień i marzę by robić NIC Pewnie skonczy sie i tak na odpowiedziach na rozne posolone pytania. Skąd tak myślę? - wielu morszczaków w czasie wolnym będzie rozkminiac rozne tematy, ktore zrodzą się w czasie porządków przy akwarium W kazdym razie miłej majówki życzę! Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano Czwartek o 16:26 Ja jak zwykle aktywnie. Dzisiaj kompleks Riese w Górach sowich. W ten weekend chcę zaliczyć jeszcze rowery, i śnieżkę lub śnieżnik Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kirzan Zgłoś Napisano Czwartek o 16:38 10 minut temu, katani napisał: Ja jak zwykle aktywnie. Dzisiaj kompleks Riese w Górach sowich. W ten weekend chcę zaliczyć jeszcze rowery, i śnieżkę lub śnieżnik Widzę, że często jesteś w moich okolicach. Ja w planie ogarnąć szybko podmiankę jutro z rana żeby jakoś aktywnie spędzić długi weekend z rodziną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano Czwartek o 17:36 No cóż to ja jutro tenis - do rozegrania finał ligi deblowej - runda zimowa (hala) . Akwarium tradycyjnie przegląd szybki w niedziele . Cytuj „Właściwą funkcją człowieka jest życie, a nie istnienie. Nie będę marnował swoich dni, próbując je przedłużyć. Będę wykorzystywał swój czas”. . I to by było na tyle. . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Czwartek o 17:36 Jako emeryt jestem ciągle na urlopie Jutro pewnie będzie podmiana wody . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano Czwartek o 17:45 Godzinę temu, Kirzan napisał: Widzę, że często jesteś w moich okolicach. Ja w planie ogarnąć szybko podmiankę jutro z rana żeby jakoś aktywnie spędzić długi weekend z rodziną. dzisiaj Walim, Przełęcz Jugowska i Bielawa (CH). pięknego, dużego Chelmona mają chłopaki. Patrzył się na mnie przez 5 minut jak zaczarowany (albo ja na niego ) Przywiozłem dwie acropory od Konrada. Dawno nie podmieniałem wody w akwarium. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano Czwartek o 17:59 21 minut temu, JerzyB napisał: Jako emeryt jestem ciągle na urlopie Jutro pewnie będzie podmiana wody . Ja jako emeryt na nic nie mam czasu Jutro urodziny wnuka, pojutrze 20km spaceru , a wieczorem ognisko i kiełbaski (nie cierpię grilla, ognisko to jest to) Cytuj 100x60x50{ sump. 2xPhilips coral Care gen2 , na twardo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano Czwartek o 19:24 Ja jutro okna będę mył, później będę mył płyty, później będę słuchał muzyki. Na akwarium spojrzę od czasu do czasu. I tak do wtorku, bo mam dłuższy weekend. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kirzan Zgłoś Napisano Czwartek o 20:19 2 godziny temu, katani napisał: dzisiaj Walim, Przełęcz Jugowska i Bielawa (CH). pięknego, dużego Chelmona mają chłopaki. Patrzył się na mnie przez 5 minut jak zaczarowany (albo ja na niego ) Przywiozłem dwie acropory od Konrada. Dawno nie podmieniałem wody w akwarium. Byłem dziś w CH bo zabrakło mi ballinga szybki zakup i powrót do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazmaciek Zgłoś Napisano wczoraj o 07:10 A ja możliwe że po raz pierwszy od dwóch tygodni przetrę szyby, możliwe że zrobię testy bo już z miesiąc nie było, no i może podmiana bo już nie pamiętam kiedy była. Miałem ciężki tydzień więc jeszcze w łóżku Cytuj 80) Trzecie gruzowisko, mniejsze, tańsze z miękasami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano wczoraj o 08:40 U mnie żeby szyba byłą czysta to co drugi dzień muszę. inaczej szybko zarasta. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano wczoraj o 12:17 Wreszcie na zewnątrz zrobiło się cieplutko. Co prawda nie na długo, więc wykorzystam pogodę aktywnie. Rower odebrany z serwisu, to jutro na pewno 100 Kilometrów będzie zaliczone i przy okazji trochę promienii słonecznych nad Jeziorkiem się złapie. Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 4 godziny temu https://vm.tiktok.com/ZNRg3Pwn3/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach