premiero Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Hejka panowie. Zastanawiam się, czy ktoś z Was gra na giełdzie. Ostatnio nawet gospodynie domowe grają, więc i ja od jakiegoś czasu usiłuję zbudować sobie portfel. Inwestujecie? Gracie DT? Jak to u Was wygląda? Ja mam raczej znikomą wiedzę jeśli chodzi o mechanizmy giełdowe. Nie analizuję wykresów, wybrałem sobie dwie spółki w które zainwetsowałem kapitał i traktuję to jako inwestycję długoterminową (2-3 lata). Są to akurat spółki z których może być wszystko i nic. Obeznani w temacie znają na pewno "szulernię" PETROLINVESTMENT oraz jej całkowite przeciwientwo Kulczyk Oil Ventures. Krauze vs.Kulczyk. Niektórzy mogą pomyśleć że to samobójstwo, ale jakoś wierzę w ich potencjał, a przede wszystkim KOV-a. OIL to inna beczka i tam chyba KNF powinien zagościć, ale jakaś szansa jest (na szczęście nie wchodziłem przy 700 zł, tylko przy 8 zł). Jak wyglądają wasze doświadczenia z giełdą - ktoś z Was "trafił" w totolotka? Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Gramy, gramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 7 Września 2011 hehe, a ja uważam, że giełda w obecnym czasie jest dla wytrawnych lisów potrafiących zarabiac na wahaniach Sam obstawiam w pazdzierniku-listopadzie powtórkę z historii i zastanawiam sie jak bedzie swiat wygladac po tym czasie Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 7 Września 2011 ja również się "bawię" z nimi http://www.tms.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Dla mnie giełda to taki przykry wynalazek, w którym żeby ktoś mógł zarobić, ktoś inny musi stracić. Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Nikt nie gra długoterminowo w papierach? Darek - nie znam się na rynku walutowym, ale czy do FOREX-u nie trzeba czasem dużej "dźwigni"? Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_1970 Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Nikt nie gra długoterminowo w papierach? Darek - nie znam się na rynku walutowym, ale czy do FOREX-u nie trzeba czasem dużej "dźwigni"? Na forex duza dzwignia jest. Kupujesz 100 tyś papierów i musisz miec na koncie tylko 3000 zł ale jak ci ten papier zmieni cenę o 1 grosz to konto zmienia swoją wartość o 100000*0.01 zł czyli 1000 zł. Jesli zajmiesz odpowiednią stronę to zyskujesz albo tracisz 1000zł. tak w skrócie Sam sie w to bawię z dość miernymi rezultatami jak na razie Cytuj v.1 http://nano-reef.pl/...-salonowa-rafa/ v.2 start 31.08.2013: http://nano-reef.pl/...ps-500l-oceanu/ v3 Start 17.02.2014 na Zeovit, do likwidacji, życie zostanie przeniesione do nowego szkła w wersji 4. http://nano-reef.pl/...-z-zeovit-500l/ v. 4 wystartowane 12.12.2014 130x80 i 50 cm wysokosci zasolone AF Reef Salt, bakterie probiotyczne i azotowego cyklu na start, do tego CaralA, CoralE, Pozywka bakterii probiotycznych. http://nano-reef.pl/...ra-na-powaznie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekSz Zgłoś Napisano 7 Września 2011 gramy, gramy Akcje GPW, kontrakty i forex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 7 Września 2011 ...Witam...ja obstawialem kiedys konie,ale szybko sie zorientowalem ze konie sa madrzejsze od ludzi,gdyz ludzi nie obstawiaja...Pozdrawiam... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Gramy, ale na londynskiej- szalu nie ma Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 7 Września 2011 czasy niepewne jeszcze nie odrobiłem strat z sierpnia, chociaż już jestem blisko, obecnie dwie spółki długoterminowo no i spoty na srebro:) tutaj nieżle do przodu. zerknij sobie na www.stockwatch.pl oraz www.stooq.pl troche możesz poczytać pozdro Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Stooq, bankier, money, tam się zjawiam codziennie Ale mam wrażanie że tam ludzie sami nakręcają spiralę strachu. Naganianie na spadki, ubieranie leszczy ja tak to widzę. Bartek - na AIM mówi się coś o KOV-ie? Mają debiutować w paźdzerniku. Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Stooq, bankier, money, tam się zjawiam codziennie Ale mam wrażanie że tam ludzie sami nakręcają spiralę strachu. Naganianie na spadki, ubieranie leszczy ja tak to widzę. Bartek - na AIM mówi się coś o KOV-ie? Mają debiutować w paźdzerniku. w sumie słusznie Ja bym sie wycofał już dziś Bardziej jednak interesują mnie wahania kursów walut, gdyż to dotyka bezpośrednio człowieka, czy gra czy nie. Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marioromario Zgłoś Napisano 7 Września 2011 moze ponaganiamy na jakieś spólki macie jakieś typy ja proponuję spółkę ERG ząbkowice , gram na gieldzie kilkanaście lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 7 Września 2011 To i ja się "pochwalę" moją inwestycją. Wszystko szło w dobrym kierunku tylko lekka zachłanność kazała mi poczekać jeszcze chwilę. 11.03.2011r. Japonia i dwa dni w dół. Postanowiłem odrobić do tych ok +20 % z przed trzęsienia. Oto czego się doczekałem do dnia dzisiejszego: Cdred (optimus) -47,37 % Cityinter -28,11 % GPW + 1,4 % Petrolinv -49,1 % Wasko -45,82 % PZU sprzedałem na +19% bo kasy potzrebowałem. Teraz tylko czekam aż Ateny ogłoszą upadłość i dopiero zacznie się dziać. Dobrze, że do akcji nie trzeba dopłacać jak coś nie pójdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 7 Września 2011 michalfa: Ateny sa juz w cenie (żarcik) Tez jestem w CDR ale od 2,5PLN, nie sprzedałem na górce, czekam na premierę na XBOX'a Gram na krótko na MDS, ale generalnie trzymam kase bo też uważam ze jeszcze zaliczymy dołek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekSz Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Ja akurat na dolku nie wytrzymalem i kupielm troche akcji z WIG20 i WIG40. Musze przyznać, że w kilka dni zaliczylem 10% zysku z czego częśc zrealizowałem. Zostawilem w portfelu tylko najwieksze spolki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Panika wsrod spolek z WIG20 byla niezla A spekulanci sie ciesza Zaluje ze nie kupilem paru spolek jak byl dolek, po kilku dniach mozna bylo realizowac zyski a obecnie znow dokupic jak bedzie kolejna panika Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snakecharner Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Jednak się zapytam :-) Wiecie ile % osób jest na + na giełdzie ? Cytuj 430 lit + 200 lit sump ,Oświetlenie kessil A360WE ,Tune Blue Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; :-) cyrkulacja x 50 Start 28.10.2012 600 lit + 200 lit sump; 2*39 T5 + 6x 80 T5; Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; 2*4500+1*5000+1x12000- cyrkulacja; Start 21.07.2009 Koniec 01.10.2011 Jeszcze wrócę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAMI007 Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Gramy, gramy, wczorajsza interwencja SNB była niesamowita 1100p w ciagu 1min......, tak rekiny robia pieniądze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcosB Zgłoś Napisano 7 Września 2011 (edytowane) Snake, teoretycznie 5%, ale stawialbym na 1 % Od 1999 roku jestem na bieżąco. Nic sie nie zmieniło i na pewno się nie zmieni, im więcej komputerów tym gorzej i trudniej. Edytowane 8 Września 2011 przez MarcosB pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj 1800L + 1500W + SPS = :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snakecharner Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Snake, teoretycznie 5%, ale stawialbym na 1 % Od 1999 roku jestem na bieżąco Brawa dla Ciebie dokładnie 5 % , kiedyś w to nie wierzyłem :-) Więc osoby które chcą się bawić niech się zastanawią dobrze :-) ps. Podam jeszcze jedną ostanią zasadę , inwestuję się pieniądze te które zbywają i nie będzie żal jak się straci . Cytuj 430 lit + 200 lit sump ,Oświetlenie kessil A360WE ,Tune Blue Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; :-) cyrkulacja x 50 Start 28.10.2012 600 lit + 200 lit sump; 2*39 T5 + 6x 80 T5; Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; 2*4500+1*5000+1x12000- cyrkulacja; Start 21.07.2009 Koniec 01.10.2011 Jeszcze wrócę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcosB Zgłoś Napisano 7 Września 2011 Moze inaczej, jak ktoś chce sie bawić to lepiej oddać kase na biedne dzieci bo to sie zwróci tysiąckrotnie. Postawie ostatniego grosza na to, że straci wszystko ;-) a potem chętnie go zatrudnie na dobrej pensji. Cytuj 1800L + 1500W + SPS = :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien77 Zgłoś Napisano 7 Września 2011 gramy lub teraz raczej tak najpierw na wiosnę fajny zysk ,teraz ucieczka .... jakoś jestem ciągle na zero na giełdzie w tych czasach trzeba miec sporą odwagę lub sporo kasy do stracenia ..... Cytuj 375 L zbiornik 95 L sump / 480 W światełka - start -kwiecien 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcosB Zgłoś Napisano 7 Września 2011 (edytowane) Problemem nie jest mala odwaga tylko ilość gotówki. 99,9% ludzi chce się na giełdzie dorobić fortuny startując z kapitałem 10.000 zł lub co gorsza z kikoma tysiącami. Niesety jest to nierealne, frustrujące i może tylko wprowadzić nas w kłopoty finansowe, to czysty hazard. Podstawą jest ryzykowanie maksymalnie 1-2% wartości kapitału w jednej transakcji, co automatycznie uniemożliwia prawidłowe podejście do zawodu dla większości. Bo kto z ambitnych młodych przyszłych milionerów, mając te kilka tysięcy na rachunku zaryzykuje tylko stówkę w jednej transakcji ? Każdy idzie na maksa, używając wszelkich instrumentów pochodnych, im większy lewar tym lepiej. Na rynku terminowym kilka transakcji i zdmuchnie nas z rynku. PS. Ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta grupę dyskusyjną wgpw z przed 10 lat i stado ekspertów oraz twórców pierwszych systemów transakcyjnych w Polsce, wtedy temat raczkował. Najśmieszniejsze jest to iż teraz o dziwo żaden z nich nie został milionerem, za to wielu można czytać ale już tylko jako analityków i ekspertów - teoretyków na portalach tematycznych Niektórych można nawet zobaczyć w telewizji jak np Pan Piotr K. Edytowane 8 Września 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj 1800L + 1500W + SPS = :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach