MAREK75 Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 poświęciłem ps3 i brak czasu dla domu ,ale jak już wszystko wyjdzie na prostą to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 Nic, a nawet zaluje ze nie poszedlem na biologie morza. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyzak Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 Ja napisze ciut inaczej: Dla kolarstwa MTB - straciłem wędkarstwo(przez 2 lata 5 razy na rybach to się nie chwali ) Dla Morskiego powoli tracę słodkowodne (wg mnie w morskim jest mniej grzebania, choć przez pierwszcze 3 tyg miałem cały czas ręce słone ) Nie chciał bym przestać jeździć na rowerze i patrzeć w samo szkiełko - akwariowe i monitorowe Cytuj Obecnie suchy dok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
october_rust Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 ja mam nadzieję, że stracę lenistwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 ja męża bo jak założyłam akwarium to się okazało że jest pacanem a gdzie wcześniej była ta słynna kobieca intuicja?? Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 a gdzie wcześniej była ta słynna kobieca intuicja?? ...to sie teraz priv zapcha...hihi Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 czy ja coś straciłem? Jesli tak to ciezko dojsc do tego przez pryzmat tego co zyskałem: nowe przyjaźnie, lepsze zrozumienie świata, nauki, samego siebie i radość w życiu. Baniak to moja stała w obecnym zyciu Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek2000 Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 "Stracilem" sporo kasy no i holendra;)...o rodzinie proszono,zeby nie pisac...to nie napisze... pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubus10 Zgłoś Napisano 12 Marca 2012 YYYYYYYYYYYYYYYYY..... Co tu napisac? Chyba głowę i dobre oceny w szkole Cytuj W akwarium co dobre nie dzieje się szybko Oprócz zakupu sprzętu i zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Wreszcie sie dokopalem:P. Nawiazujac do pierwszego postu (posta??? ni cholery nie wiem,jak jest "post" w dopelniaczu;) ),jako,ze pojawila sie bardzooooooooo mglista perspektywa zawitania na jankeska ziemieB)B),czy jest w N.Y. jakis rodak-morszczak,z ktorym by mozna sie spotkac? bez polskich znakow/mobilnie... Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufik Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Papiroska zostawiłem dla soli Może to źle zabrzmi ale akwarium miało być lekarstwem na fajeczki A sól okazała się 10razy bardziej uzależniająca od nikotyny Nawet nie mam czasu myślećo jaraniu Ciągle czytam grzebie w akwarium A ja też fajury zostawiłem i to był mój argument dla żonki. Ale jak zobaczyła pierwsze przerobione akwa słodkie na morskie to stwierdziła, że muszę się wziąć za projekt na porządnie z sumpem itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Ale jak zobaczyła pierwsze przerobione akwa słodkie na morskie to stwierdziła, że muszę się wziąć za projekt na porządnie z sumpem itd. Zuch dziewczyna . bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufik Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Jarek tylko obawiam się, że przy nowym projekcie za jakiś czas stwierdzę, iż znów solanki jest za mało, a ma być ponad 500 litrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Jarek tylko obawiam się, że przy nowym projekcie za jakiś czas stwierdzę, iż znów solanki jest za mało, a ma być ponad 500 litrów. I tu w pelni Cie rozumiem:). bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 Maaaaaaaam vize :D:D:D:D:D:D:D:D:D. baszurek nadaje mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 ??? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 Ja już nie wyobrażam sobie by w pokoju zabrakło Akwarium 3 Lata minie 23.08.2015 jak stoi obecny zbiornik, Zyskałem sporo znajomych, ale też ciężko jest trafić na Laskę która by to polubiła, ale na pewno nie zrezygnuje z Akwarium dla jakiegoś widzi misia jakiejś Panienki, nawet jeśli miałbym być starym Kawalerem to będę ale za to będę miał święty spokój od marudzenia, nocnego wstawania i ogólnie tego typu zmartwienia Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 ??? Co "???" ?. No dobra,napisze po polsku - mam wizę USA . Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 Gratulacje;) jedziesz turystycznie czy moze zrywac azbest z wiezowcow ? ;D Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Gratulacje;) jedziesz turystycznie czy moze zrywac azbest z wiezowcow ? ;D Turystycznie - do mojego wymarzonego i wyśnionego NYC . A później już tylko pozostanie myśleć o Tokyo . Ale marzenia się spełniają,gdy 5 kwietnia pisałem,że jest mglista perspektywa stanięcia na jankeskiej ziemi,nie myślałem nawet,że będzie to tak szybko. Już są zabukowane bilety na samolot i mieszkanie na górnym Manhattanie . Jednak dla takich chwil warto żyć - całe 7 dni w NYC . Oczywiście,żeby nie było tak słodko,to wszystko kosztem pewnych wyrzeczeń - kosztem postawienia mniejszego baniaka,kosztem jeżdżenia starym tryplem (jak to mój kolega mawia tzw. "chrupkiem" - ale jak dowiózł na Wdzydze VDR-ka,Ironistę i mnie,to chyba nie jest z nim tak źle ),itp.,ale jakie to ma znaczenie... Pomacham wam ręką ubrany w skarpetki i klapki KUBOTA z reklamówką z Biedrony w ręku prosto z Times Square http://www.earthcam....php?cam=tsrobo1 To oczywiście tzw. "suchar" w typie prowadzącego Familiadę :rofl: . EDIT: No i oczywiście,jeśli tylko praca na to pozwoli,to w podróżniczych planach już są uwzględnione Wdzydze 2016 i świrkowy zlot pozimowy (żałuję,że w tym roku nie mogłem być,a jeśli chodzi o zeszłoroczny,to do dziś wspominam atmosferę i wspaniałych ludzi,tak więc jeszcze raz Michał - wielki szacun :czapki z głów:) . Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Troszke czasu od powrotu minelo...Jednak dla takich chwil warto zyc :):):). Na dachu swiata... "Nie brooklinski most". baszurek nadaje mobilnie... Edytowane 20 Października 2015 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eliza Seemann Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 hihih... mój były podawał swoje uzasadnienia rozwodu min: "chce sobie zrobić tauaż" (natychmiast zrobiłam;) ), trzaska drzwiami od samochodu (jego nowego) i, że pomagał przy akwarium" ) Męża nie ma , jest nowy zbiornik i właśnie szykuje się doprzeprowadzki do nowego szkiełka, które już czeka - tym razem 870 l. ) Pozdrawiam bo warto coś poświecić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 Meza dla akwarium? No, no, to sie nazywa oddanie akwarystyce Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 (edytowane) hihih... mój były podawał swoje uzasadnienia rozwodu min: "chce sobie zrobić tauaż" (natychmiast zrobiłam;) ), trzaska drzwiami od samochodu (jego nowego) i, że pomagał przy akwarium" ) Męża nie ma , jest nowy zbiornik i właśnie szykuje się doprzeprowadzki do nowego szkiełka, które już czeka - tym razem 870 l. ) Pozdrawiam bo warto coś poświecić Zdecydowanie obejmujesz prowadzenie hehe I kto to przebije? Edytowane 8 Grudnia 2015 przez r_33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eliza Seemann Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 Mogę jeszcze dodać, że przed odpaleniem nowego zbiornika żeby nie mieć problemów z wilgocią właśnie głównie z powodu akwarium robię w całym domu rekuperację - dziś kolejna część rur i w czwartek odpalam wentylację. Żeby nie zbiornik - nie miałabym motywacji żeby wydac tyla kasy i od nowa kuć ściany Ponieważ sump będzie w piwnicy robię regularne przewierty w podłodze na parterze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach