jude Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 (edytowane) Zalezy gdzie jedziesz. Ja motocyklem z wroclawia do Rabac-a w 9h Samochodem pewnie podobnie Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Maja 2014 przez jude (wyświetl historię edycji) Cytuj Było: Aquael RM, Kostaka 60x60x60 FullOPTI, AKWA - 135X50X60 OŚWIE. - 240W LED - PS BP 120W FILTRACJA - ODPIENIACZ SKIMZ SM161 + PROBIOTYKA AF + MINI DSB Jest: 170x60x60 320W Led Filtr. Twistman 200-int + probiotyki AF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 a jak z płatnościami w Chorwacji? karta, kuny, euro? autostrady dla motocykli są płatne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edek Przybysz Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 Ja Marek z Żor do Murter ok 1000km jechałem z 12godzin z przerwami na drzemke, bo zawsze jechałem w nocy Cytuj Akwarium 360l sump 120l oświetlenie 2 X 150W HQI + 2 X 54W actynika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irmina Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 a jak z płatnościami w Chorwacji? karta, kuny, euro? autostrady dla motocykli są płatne? my zawsze zamieniamy złotówki na kuny już na miejscu w Cro - własnie 30 maja startujemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 najlepiej sie opłaca płacić kartą, albo kupić w PL euro i tam zamieniać na kuny Cytuj akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ni3miec Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 dokładnie najlepiej zakupić euro i wymienić w kantorze na miejscu na kuny. ja z Jeleniej Góry jakoś 1100km jechałem autem 11 godzin(do Rogoznicy), ale korek przy zjeździe z E59 na A1 przy Zagrzebiu pochłonął mi jakąś godzinę Cytuj 70x45x45 (140l) panel 70x17x45 (53l) Midiflotor Jebao WP-25 Lampa PS BP 160W Master New Jet 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 A czemu bardziej opłaca się kupować Eur a potem kuny, a nie kuny za złotówki? wysłane przez tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ni3miec Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 lepszy kurs masz kupując kuny za euro w lokalnym kantorze niż kuny w Polsce za PLN. Nie pamiętam jaka tam dokładnie różnica wychodzi, ale przy większej wymianie to jest sporo. Cytuj 70x45x45 (140l) panel 70x17x45 (53l) Midiflotor Jebao WP-25 Lampa PS BP 160W Master New Jet 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklosz Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 Co do waluty , moje doświadczenie to karta. Okazało się że był to najlepszy przelicznik. warto mieć z rożnych banków (jak jest taka możliwość). Miałem taką sytuacje że po zatankowaniu nie przyjmowało karty którą płaciłem właściwie wszędzie. Dobrze że kolega miał z innego banku bo nie mieliśmy gotówki. W większości nawet małych miejscowości są bankomaty. Więc można wybrać. Warto mieć też trochę euro, choćby na winiety np. na Węgrzech. Jeśli ktoś sie wybiera do Plitvickich jezior to koniecznie gotówka (bodaj 110 kun od osoby) bo tam w euro nie zapłaci i z kartą chyba też krucho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 Co do kart to warto miec opcje "bankomaty bez granic" bo ostatnio banki slono sobie liczą za wypłaty. P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklosz Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 Jeszcze dodam, dla zainteresowanych "morszczaków" że za półwyspie Istria w mieście Pula, w starym forcie jest ciałkiem fajne oceanarium, bodajże na 3 piętrach. Jest co oglądać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) Super niebawem wybieram się właśnie do tej miejscowości koniecznie będzie trzeba zobaczyć... edit: miesiąc później... ... byłem, zwiedziłem, zobaczyłem... poza tym, że bilet wstępu w przeliczeniu na PLN to jakoś 60zł szału nie było... zbiorników faktycznie sporo, ale tylko jedno w którym były ukwiały. Żadnych korali tylko ryby. Ogólnie wg. mnie zaniedbane, wewnątrz budynku bardzo duża wilgoć, dino, cyjano i wszelkie plagi świata... jeśli bym wiedział, że tak to wygląda to z pewnością bym nie poszedł... ale to tylko moje zdanie... Edytowane 6 Lipca 2014 przez Michał BB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alghar37 Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 Rodzina wybrała Chorwacje , gdzie polecacie nocleg ? jakiś bungalow na 4osoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 Chorwacja= drożyzna, jedźcie dalej, np do montenegro . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 Drozyzna? Taniej jak u nas nad morzem .. wysłałem z tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m-babka Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 siema bywał/przejeżdżał ktoś ostatnio Marušići ? Witaj , bywam w Mimicach ( miejscowość obok) i mam namiar na fajny domek , a w dodatku mówią po polsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 Poproszę o te namiary z góry dzięki Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alghar37 Zgłoś Napisano 18 Marca 2015 Jeśli można tez bym prosił o namiary . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m-babka Zgłoś Napisano 18 Marca 2015 Telefonu teraz nie mogę znalezć ale można pisać po polsku na adres - toni.petric@gmail.com - dom w Mimicach ma 3 apartamenty 2+2,2+2 oraz 4+4 z tarasem 50 m2. We wrześniu brał 45Euro za cztery osoby.Toni ma jeszcze dom na wyspie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_KRISU_ Zgłoś Napisano 10 Lipca 2016 Witam :-) W tym roku po raz pierwszy chcę sie wybrać z rodziną na Chorwację.Będzie to mój pierwszy wyjazd na wakacje za granicą Polski. Nie licząc wypadów do Czech i Niemiec na zakupy Termin 2 ostatnie tygodnie sierpnia szukam fajnego miejsca gdzie rodzinka będzie miała co robić. Jakieś atrakcje dla dzieci i knajpki dla nas, jakaś dyskoteka na plaży lub w klubie. Gdzie będzie szło ponurkować na rafie i pobyczyć się na fajnej plaży ( Żonka = kąpiel słoneczna i moczenie d....pki w wodzie) :-) Szukam też jakiś tańszych a sprawdzonych noclegów dla rodzinki 2 dorosłych + dwóch bajtli 8 i 12 lat . Max 1 km od plaży. Jak wyglądają tam koszty dojazdu (winiety, bramki, itp...) oraz pobytu dla 4 osobowej rodziny ?? Jakie są koszty zachcianek rodzinnych ( nurkowanie, muzeum , pływanie statkiem turystycznym ..... itp ??? Jeśli ktoś jest na bieżąco z aktualnymi cenami oraz ma jakieś sprawdzone miejscówki to proszę o PV lud namiary zadzwonia pogodomy Z góry dzięki Cytuj Akwarium 290 l w obiegu 80 x 50 x 50 komin prawy bok z tyłu , Sump 80 x 42 x 45 , Odpieniacz Bubble Magus Curve 5 Pompa cyrkulacyjna Tunze Turbelle Nanostream 6025, Pompa obiegowa Jebao/Jecod DCT-6000 + końcówka Loc-Line podwójna, 20 kg żywej skały z E-RYBKA , 18 kg żywego piasku Nature's Ocean Bio-Activ Live Natural White ,Lampa LED DIY 220 W projekt oraz wykonanie _KRISU_ , 4 Litry Siporax 25mm , Grzałka Eheim Jager 200 W ,Sól Red Sea Salt http://nano-reef.pl/...oblemy-i-posty/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 11 Lipca 2016 Ja się kilka razy przymierzałem,ale nigdy nie chciało mi się tyle samochodem jechać,ale wiem,że warto.Tu masz linka do odpowiedniego forum. http://www.cro.pl/forum/ Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
promil Zgłoś Napisano 11 Lipca 2016 Byłem w Chorwacji już kilka razy,to piękny kraj z czystym morzem Adriatyckim.Zdecydowanie polecam okolice Makarskiej Rivery np. miejscowość Baska Voda . Pozdrawiam Cytuj W planach piko-rafa 30ltr z miękkimi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m-babka Zgłoś Napisano 12 Lipca 2016 Witam, w sobotę wróciłem z Chorwacji i muszę powiedzieć że z roku na rok jest coraz drożej ale jednak taniej niż nad bałtykiem. A co przywiozłem do zbiornika to moje... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 12 Lipca 2016 Ja w czwartek wyjeżdżam do Tucepi tuż za Makaska. Myślę, że od zeszłego roku ceny (oprócz ceny domków - 85eur za studio 2+2 100m od plaży) się nie zmieniły. Tak więc taka impreza różni sie cenowo od wypadu na nasz kochany Bałtyk tylko różnicą w kosztach podróży. Spożywka, alkohol, plażowe atrakcje w cenach jak u nas nad morzem - a temperatura powietrza 30+ i wody 26+ No i ta woda i życie w niej , które można godzinami oglądać - BEZCENNE Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewa27 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2016 Witam, w sobotę wróciłem z Chorwacji i muszę powiedzieć że z roku na rok jest coraz drożej ale jednak taniej niż nad bałtykiem. A co przywiozłem do zbiornika to moje... Pozdrawiam. Ja jadę pierwszy raz, podpowiedzcie co ciekawego oprócz oczywiście ryb można przywieźć do baniaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach