Skocz do zawartości
Maxgolonek

Monako muzeum oceanografii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przedstawiam wam mój, niestety krótki filmik z wizyty w muzeum oceanografii w Monako. Z powodu wyczerpanej baterii musiałem się spieszyć ale myślę, że warto rzucić okiem. Film został nagrany podczas podróży wakacyjnej. Muszę nadmienić, że niegdyś dyrektorem tego muzeum był Jacques Cousteau.Pozdrawiam życzę miłego oglądania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawie jak w Gdyni buahahahahah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze szkoda że w naszym kraju nic tak pięknego nie spotkamy (zazdroszczę wycieczki)

Red sea max 250 ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukaszra pisze że, w Gdyni można poczuć się jak w Monako :smiling: a we Wrocławiu powstaje Afrykanarium gdzie będzie można zobaczyć zbiorniki wodne oraz baseny które, przedstawiać będą m.in. rafę koralową Morza Czerwonego, hipopotamy, ryby słodkowodne jezior Malawi i Tanganiki. Głębiny Kanału Mozambickiego, gdzie występują rekiny, płaszczki i inne duże ryby pelagiczne będzie można podziwiać z podwodnego, akrylowego tunelu o długości około 20 m. :Smile

Edytowane przez Maxgolonek (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik ekstra, aczkolwiek te dwa borsuki w tym jednak małym zbiorniczku to jak dla mnie słaby widok.

Laguna na wsi, a w niej rybki i korale :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczę na to, że ludzie tam pracujący wiedzą co robić a borsuki może znajdują się tam tylko przejściowo. :smiling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że ja też opierałem się przed wyjściem ale ekipa z którą podróżowałem wyciągnęła mnie niemal siłą. Niestety musieliśmy jechać, żeby zdążyć na camping we Włoszech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Materiał super, jakość też dobra aż miło popatrzeć.

A te dwa borsuki to pewnie robią tam to samo co nasze ryby w naszych akwariach.....cieszą oczy oglądających...i mowi się trudno. I zaraz pewnie będzie że w tych większych akwariach też jest źle bo ....ryb za dużo na takie zbiorniki i za duże?

Jak każdy się tak marwi to nie zakładajmy zbiorników i pozwólmy im żyć w naturze.

Wysłane za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by nie było to myślę, że wszystkie organizmy żywe mają tym najlepszą opiekę jaka może być :smiling:. Jako że jest to muzeum oceanografii należy pamiętać,że poza akwariami są też eksponaty muzealne takie jak ten...

post-12156-0-48787600-1348220878_thumb.jpeg

Edytowane przez Maxgolonek (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luksus! Poza akwa z borsukami. Po tym co zobaczyłem na filmie jestem pewien, że mój ma się jeszcze u mnie całkiem dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.