Ferag Zgłoś Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Wlasnie kupilem Pokolca Bialobrodego jest ladny, zeby tylko nie zapeszyc Ciesze sie z niego jak male dziecko duzo czytalem o tej rybie i wiem o niej ze jest delikatna inne pokolce a mianowicie zoltek i hepatus zaakceptowaly go obylo sie bez strachu. Edytowane 13 Października 2012 przez Ferag (wyświetl historię edycji) Cytuj 450L+Sump, 85kg skala, 40 kg piasek, korale twarde i miekkie, ryby, skorupiaki. Swiatlo T5 4x54w Multikontroler 7095 Cyrkulacja 2x Tunze 7400/2 Odpieniacz Juwel 3.0 Obieg LifeTech AP3500 2000 L/h Podmiana co dwa miesiace Zbiornik prowadzony na kranowce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek Ch Zgłoś Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Waćpan, wstawiaj przecinki i kropki do wypowiedzi, bo nie wiadomo, jak czytać Jest tylko ładny czy tylko nie zapeszyć? Edytowane 13 Października 2012 przez Radek Ch (wyświetl historię edycji) Cytuj http://www.brch-lampy.pl.tl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferag Zgłoś Napisano 13 Października 2012 Waćpan, wstawiaj przecinki i kropki do wypowiedzi, bo nie wiadomo, jak czytać Jest tylko ładny czy tylko nie zapeszyć? Poprawione. Czasem jak sie czlowiek cieszy to sie bardzo z wiadomoscia spieszy. Cytuj 450L+Sump, 85kg skala, 40 kg piasek, korale twarde i miekkie, ryby, skorupiaki. Swiatlo T5 4x54w Multikontroler 7095 Cyrkulacja 2x Tunze 7400/2 Odpieniacz Juwel 3.0 Obieg LifeTech AP3500 2000 L/h Podmiana co dwa miesiace Zbiornik prowadzony na kranowce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 13 Października 2012 Bardzo ładny, niech rośnie na zdrowie Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferag Zgłoś Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Jest malutki ma okolo 6 cm, moze dlatego go nie atakuja inne pokolce. Ale on zaczol pierwszy ustawiac mala agresywna jesli chodzi o swoje terytorium Chrysiptere paraseme. Podoba mi sie ten maluch je ladnie alg, naraziei suchego nie ruszyl , z czasem bedzie jadl wszysko jak moj hepatus. Edytowane 13 Października 2012 przez Ferag (wyświetl historię edycji) Cytuj 450L+Sump, 85kg skala, 40 kg piasek, korale twarde i miekkie, ryby, skorupiaki. Swiatlo T5 4x54w Multikontroler 7095 Cyrkulacja 2x Tunze 7400/2 Odpieniacz Juwel 3.0 Obieg LifeTech AP3500 2000 L/h Podmiana co dwa miesiace Zbiornik prowadzony na kranowce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 13 Października 2012 Tam jeszcze będzie niezła zadyma w akwarium jak urośnie Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 13 Października 2012 myślisz, że nadal coś widzi po takich strzałach z flasha prosto w oczy? Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 13 Października 2012 Ten ładnie wygląda.Ostatnio się naoglądałem w sklepach tych ryb w stanie chyba agonalnym.Mój,odchowany i wykupiony u Wojtesa zadziwia wyglądem każdego.Wielkość chyba z 17cm a grubość może i z 5cm.Jak kolega wyżej wspomniał,jest królem baniaka. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferag Zgłoś Napisano 14 Października 2012 (edytowane) Uzylem flasha dlatego bo jest bardzo szybki i wszystkie foty byly rozmazane chodzilo mi o jak najlepsze oddanie kolorow. Za jakis czas jak sie oswoi zrobie kilka bez flasha. A propo kolorow jak zoltek go czasami lekko pogoni to bialobrody dostaje momentalnie pionowe biale pregi na ciele doslownie na trzy sekuny. Domyslam sie ze to jakis obronny odruch. Zdjecie chyba jest nie do zrobienia w takiej sytuacji. Edytowane 14 Października 2012 przez Ferag (wyświetl historię edycji) Cytuj 450L+Sump, 85kg skala, 40 kg piasek, korale twarde i miekkie, ryby, skorupiaki. Swiatlo T5 4x54w Multikontroler 7095 Cyrkulacja 2x Tunze 7400/2 Odpieniacz Juwel 3.0 Obieg LifeTech AP3500 2000 L/h Podmiana co dwa miesiace Zbiornik prowadzony na kranowce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferag Zgłoś Napisano 15 Października 2012 Na pierwszym zdjeciu rodzina w komplecie. A na drugim troche sie zdziwilem bo ogon bialobrodego stworzyl hepatusowi fajny komiksowy usmiech Cytuj 450L+Sump, 85kg skala, 40 kg piasek, korale twarde i miekkie, ryby, skorupiaki. Swiatlo T5 4x54w Multikontroler 7095 Cyrkulacja 2x Tunze 7400/2 Odpieniacz Juwel 3.0 Obieg LifeTech AP3500 2000 L/h Podmiana co dwa miesiace Zbiornik prowadzony na kranowce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferag Zgłoś Napisano 16 Października 2012 Wczoraj dokupilem jeszcze dwie rybki Chaetodon auriga i Labroides dimidiatus doktorek juz zaczol czyscic zoltka. Cytuj 450L+Sump, 85kg skala, 40 kg piasek, korale twarde i miekkie, ryby, skorupiaki. Swiatlo T5 4x54w Multikontroler 7095 Cyrkulacja 2x Tunze 7400/2 Odpieniacz Juwel 3.0 Obieg LifeTech AP3500 2000 L/h Podmiana co dwa miesiace Zbiornik prowadzony na kranowce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 16 Października 2012 Chetodon lubi podgryzać korale mam nadzieje że przed kupnem wiedziałeś o tym mam nadzieje że będą się dobrze chowały tobie rybki Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferag Zgłoś Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Wiedzialem i w zwiazku z tym podjalem ta decyzje o kupnie bo korale rozrastaja sie a w szczegulnosci xenia jak aiptasia. Edytowane 16 Października 2012 przez Ferag (wyświetl historię edycji) Cytuj 450L+Sump, 85kg skala, 40 kg piasek, korale twarde i miekkie, ryby, skorupiaki. Swiatlo T5 4x54w Multikontroler 7095 Cyrkulacja 2x Tunze 7400/2 Odpieniacz Juwel 3.0 Obieg LifeTech AP3500 2000 L/h Podmiana co dwa miesiace Zbiornik prowadzony na kranowce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Auriga pobiera pokarm zastępczy? Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferag Zgłoś Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Auriga pobiera pokarm zastępczy? Wiem ze tak bo znajomy wietnamczyk od ktorego kupilem aurige pokazywal mi jak ja karmi i jadla doslownie wszystko, najbardziej lubila algi nori z reki jesc. Zreszta znamy sie i dlugo ja obserwowalem u niego zanim podjolem decyzje o kupnie. U mnie wczoraj zaczela dopiero troszke skubac skalki i wychodzic z miedzy skal a dzisiaj juz jest na luzie i suche wciagala jak ta lala. Teraz mysle caly czas nad kupnem ryby Emperor Angelfish ( pomacanthus imperator) u niego tez ta ryba nie je korali a ma je dwie okolo 15 cm. Edytowane 17 Października 2012 przez Ferag (wyświetl historię edycji) Cytuj 450L+Sump, 85kg skala, 40 kg piasek, korale twarde i miekkie, ryby, skorupiaki. Swiatlo T5 4x54w Multikontroler 7095 Cyrkulacja 2x Tunze 7400/2 Odpieniacz Juwel 3.0 Obieg LifeTech AP3500 2000 L/h Podmiana co dwa miesiace Zbiornik prowadzony na kranowce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach