Andretti Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Witam, ciekawi mnie jak mrożonka dla ryb rządzi u Was w baniaku ? chodzi mi głównie o gatunek a nie o producenta, choć wiem że jakość ma duże znaczenie. próbowałem już wielu : sekstet morski, czerwony plankton, artemia, cyklop, mięso małży, jaja krabów, różne krewetki, lasonogi, kryl.... kupuję tańsze mrożonki (4-5zł / opakowanie) i ciągle najchętniej zjadana u mnie jest - taa dam - artemia ! oczywiście mam ryby które zjadają wszystko - patrz chromisy czy hepatus (ten to nawet własną kupę może zjeść...fuuu...widocznie popiera recycling ale np. fridmani czy nawet błazny to już bardziej wymyślają i krewetek czy kryla raczej nie zjadają... a u Was ? Co polecacie ? Jakieś nowości ? jak myślicie z jakiej mrożonki najbardziej korzystają korale ? Edytowane 19 Lutego 2013 przez Andretti (wyświetl historię edycji) Cytuj PŁYTKIE.... 150L, 6x39W , Tunze ReefPack, Obsada : miękkie oraz LPS http://nano-reef.pl/forums/topic/79258-płytkie-akwarium-2016/#comment-991136 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Jaja chomara i ikra morska . Edytowane 19 Lutego 2013 przez MayFly (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Mysis, CyclopEzee, ikra homara. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 1. Artemia 2. Ikra homara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulus Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Zdecydowanie lasonogi. Zawiera lasonogi w całości i porwane a także jakieś śmieci, które uwielbiają korale w szczególności LPS i tubka. A zupkę z rozpuszczenia lodu z kolei lubią SPS wszystko w jednym. Edytowane 19 Lutego 2013 przez zulus (wyświetl historię edycji) Cytuj Wysłane z mojego PC chłodzonego wodą przy pomocy zwykłej przeglądarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 1. Artemia 2. Mysis 3. Wszystko w blender co mam pod ręką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin14 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 U mnie najchętniej zjadana jest ikra morska (błazny, mandaryn, garbik, hexataenia, pterapogon), później mięsko małży. Lasonogi natomiast nie są prawie wgl zjadane przez w.w. ryby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Artemia > mysis > kryl. Katrinex ( poprawili się z jakością, cena 4pln za tabliczke, dodali kartonowe opakowanie ) Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 ikra homara ,artemia i w zbiorniku szał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Mysis, kryl. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) u mnie rybki każdą mrożonkę zjadają raczej z taką samą ochotą a karmię: Artemia (IT) Mysis (IT) Jaja krabów (Katrinex) Ikra homara (IT) Ikra morska (IT) koralowcom podaję to co powyżej + czerwony plankton, zielony plankton, mieso krewetki piaskowej (razem około 15 kostek) - wszystko zmiksowane blenderem ze szczyptą coral v power i cyclopeeze. Korale karmię raz w tygodniu nocą. Przed podaniem pokarmu koralom wyjmuję watę filtracyjną z sumpa i wyłączam odpieniacz na około 2h Edytowane 19 Lutego 2013 przez rafal19 (wyświetl historię edycji) Cytuj akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Off Topic: Pierwotnie na szybkiego przeczytałem tytuł postu "Ulubiona małżonka"... Cytuj 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwarystka Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Ikra homara, lasonogi, solowiec Cytuj 22.10.2014 Mg-1350, Ca-440, KH-8,6, NO3-0, PO4-0,22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 wszystko zalezy od obsady obecnie baniak kręci sie wokół chelmona więc lasonogi, których wczesniej nie moglem stosowac w malym baniaku ze względu na małe rybki i ich dziubki Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Solowiec, lasonogi, kryl, ikra homara - to są najchętniej zjadane mrożonki. Koralowcom podaje plankton zielony+czerwony+wrotka czerwona ( z mrożonek oczywiście ) Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Solowiec (IT) Czerwony Plankton (IT) Mysis (ON) Cyklop (IT) A także żywą Artemie i Wodzień :-) A tak odbiegając od tematu to Katrinex wielkie lumpoly robi, Kostki Ichtio i Ocean są takich przyzwoitych rozmiariów nie za duże w sam raz Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach