r_33 Report post Posted January 28, 2019 14 godzin temu, Dareklisc napisał: Jaką masz tam dokładnie obsade ? Jest rybka gobiodon okinawe No i miekkie , lpsy i spsy - dlugoby wymieniac heheh Kilka zoa, 2 acany, dunka, calustrea, monti, milka, pavona , sinylaria i troche xeni. 13 godzin temu, sawik napisał: Siemanko co to za lampka i jaka cena ?:) Lampka SIRIUS NANO 5 godzin temu, J@K napisał: Wow. Dwa dni czytania historii tego baniaczka. Muszę przyznać że zacna historyjka. Wychodzi na to że systematyka i cierpliwość to klucz do sukcesu. Daje "powera". Nie pozostaje więc nic innego jak próbować i wdrażać. Gratulacje !!! Dzieki. Tak systematyka klucz do sukcesu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted January 30, 2019 (edited) Mam wreszcie "normalny" statyw (Velbon DF60) - więc i normalne zdjęcia można zrobić:) Tak co do statywu dla mojego zestawu (Canon Eos 200D + kilka obiektywów największy 55-250 i jest bardzo a to bardzo stabilny i głowica bardzo fajnie chodzi a nie kosztuje majątek) A oto fotki: I jak? Edited January 30, 2019 by r_33 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted January 30, 2019 Petarda Tez zbiornik to przykład jak ma wyglądać hobby Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted January 30, 2019 29 minut temu, @Beti napisał: Petarda Tez zbiornik to przykład jak ma wyglądać hobby Dzieki. Hobby baje mi sporo.frajdy;) A co.najwazniejsze, ze jest proktycznie bezobslugowe. 2 razy w tygodniu leje seachema i co 2 tyg podmianki. I to tyle Quote Share this post Link to post Share on other sites
divennn Report post Posted January 30, 2019 (edited) Cudownie Pokazuje mi się 8 zdjęć w poście a tak jakby chyba miało być jeszcze 7 więcej ? , pisze tylko np "IMG4425JP_qwwxrhq.jpg" Edited January 30, 2019 by divennn (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted January 30, 2019 3 minuty temu, divennn napisał: Cudownie Pokazuje mi się 8 zdjęć w poście a tak jakby chyba miało być jeszcze 7 więcej ? , pisze tylko np "IMG4425JP_qwwxrhq.jpg" Dzieki. No jest ich wiecej. Ale u mnie sie wszystkie wyswietlaja. Moze odswiez i bedzie ok? Na telefonie patrze z innego ip i z innych urzadzen i tez wszystkie widze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted January 30, 2019 Super foty i w fajnej kondycji koralowce Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted January 30, 2019 15 minut temu, fresz33 napisał: Super foty i w fajnej kondycji koralowce Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Dzieki za dobre slowo. Jak ma sie normalny statyw gdzie glowica chodzi plynnie to mozna sie bawic w focenie;) Nastepnym razem to jeszcze wylacze cyrkulacje na czas robienia fotek:) A tak wracajac do.samego zycia w akwarium to wreszcie Blastomussa zaczyna sie ladnie pompowac. Czekam jeszcze na lepsze polipowanie mojej Monti samarensis - od poczatku tak troche niemrawo polipuje. Reszta zycia wydaje sie, ze w dobrej kondycji. Seachem fundamentals i FM Lps grow+color no i lampka SIRIUS NANO robia robote. Co do sprzetu cyrlulacyjnego to tez z czystym.sumieniem moge polecic Koralie 900 i Eiheim Skimer 350 - sa niesamowicie ciche. Teraz czas na rybcie jakies jeszcze. Najprawdopodobniej bedzie to jakis Gobiodon Histrio albo i dwa heheh Quote Share this post Link to post Share on other sites
CNA Report post Posted February 2, 2019 ło Panie, to żeś poszalał, przepiękne mam nadzieję, że zauważyłeś asterinę przy pomarańczowych zoasach i ja zatłukłeś? Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted February 3, 2019 Hehe dzieki Asterin to ja mam w akwarium duzzo;) Wg mnie zjadaja tylko uszkodzone zoaski. Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted February 5, 2019 Wszystko sobie rośnie Lampka SIRIUS NANO fajnie świeci. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nemo_99 Report post Posted February 6, 2019 Robi wrażenie Używasz jakiejś pokrywy? Ile odparowanej wody dziennie uzupełniasz? Czy może masz automatyczną dolewkę? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konrad_Wwa Report post Posted February 6, 2019 Nie wiem czym się tu tak zachwycać, jest brzydkie, okropne i w ogóle..... A tak serio jak startowałem ze swoją kostką 27l to mówiłem też takie będę miał jak ten gościu, no ale cóż duuuużo brakowało do tego poziomu Gratulacje i powodzenia w dalszym prowadzeniu zbiornika. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted February 6, 2019 Godzinę temu, Nemo_99 napisał: Robi wrażenie Używasz jakiejś pokrywy? Ile odparowanej wody dziennie uzupełniasz? Czy może masz automatyczną dolewkę? Dzieki. Nie ma pokrywy. Codziennie rano dolewam ok szklanki wody. 16 minut temu, Konrad_Wwa napisał: Nie wiem czym się tu tak zachwycać, jest brzydkie, okropne i w ogóle..... A tak serio jak startowałem ze swoją kostką 27l to mówiłem też takie będę miał jak ten gościu, no ale cóż duuuużo brakowało do tego poziomu Gratulacje i powodzenia w dalszym prowadzeniu zbiornika. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Dzieki za dobre slowo. Ten litraz na najblizsze lata sie nie zwiekszy - wiec musze dopieszczac hehe Quote Share this post Link to post Share on other sites
bartekcholma555 Report post Posted February 6, 2019 Romku jak dozujesz reef pack Seachema? Nie chodzi o dawki tylko o kolejność poszczególnych preparatów. Robisz przerwy między poszczególnymi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted February 6, 2019 18 minut temu, bartekcholma555 napisał: Romku jak dozujesz reef pack Seachema? Nie chodzi o dawki tylko o kolejność poszczególnych preparatów. Robisz przerwy między poszczególnymi? A jak mi się buteleczka weźmie do ręki hehe odstępy robię jakieś 5 minut jedynie miedzy carbonate a complete, plus leje od razu nie przywiązuje uwagi, która butelka pierwsza. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bartekcholma555 Report post Posted February 6, 2019 Dziękuję. Mi odkąd zacząłem stosować wtrąca się biały osad na szybie który bardzo ciężko jest usunąć. Myślałem że może źle podaję preparaty. Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted February 6, 2019 2 minuty temu, bartekcholma555 napisał: Dziękuję. Mi odkąd zacząłem stosować wtrąca się biały osad na szybie który bardzo ciężko jest usunąć. Myślałem że może źle podaję preparaty. U mnie tylko na chwile woda sie zabarwia na bialo jak carbonate wlewam - ale tak ma byc:) Potem nie mam problemow . Wlewam dosyc powoli do akwa - kropelkuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bartekcholma555 Report post Posted February 6, 2019 Aaa widzisz. Tu mogę robić błąd. Bo ja nabieram do strzykawki i wstrzykuje w pobliżu cyrkulatora dosyć szybko. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guban88ok3m Report post Posted February 6, 2019 A jak z zasoleniem mierzysz ? Bo sam jestem na etapie kostki ale nieco większej 35x35x35 i też zastanawiam się nad prowadzeniem bez dolewki. Ale wesytsko ładnie wygląda więc chyba jest ok. Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted February 6, 2019 18 minut temu, Guban88ok3m napisał: A jak z zasoleniem mierzysz ? Bo sam jestem na etapie kostki ale nieco większej 35x35x35 i też zastanawiam się nad prowadzeniem bez dolewki. Ale wesytsko ładnie wygląda więc chyba jest ok. Zasolenie sprawdzam jak mi sie przypomni Mam taki refraktometr splawikowy no i czasami sprawdze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guban88ok3m Report post Posted February 6, 2019 (edited) Chyba jednak też powstrzymam się od dolewki a codziennie z rana będę coś dolewał . Ogólnie w moim temacie na ten sposób w większości było na nie w zdecydowanej większości a jednak się da. Edited February 6, 2019 by Guban88ok3m (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Warszawiak Report post Posted February 10, 2019 Czy mogę Ciebie prosić o streszczenie sposobu prowadzenia zbiornika?? Co dozujesz, jaka sól, jakie podmiany, osprzęt itd...? Quote ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Share this post Link to post Share on other sites
dadario Report post Posted February 10, 2019 @Warszawiak to tylko 73 strony... Znajdziesz wszystkie informacje Quote Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted February 10, 2019 (edited) 7 godzin temu, Warszawiak napisał: Czy mogę Ciebie prosić o streszczenie sposobu prowadzenia zbiornika?? Co dozujesz, jaka sól, jakie podmiany, osprzęt itd...? Dozowanie od jakichs 6 miesięcy (może dłużej -nie pamiętam) leje 2 razy w tygodniu Strachem Fundamentalna Level1 i raz w tygodniu FM LPS Grow+Color. Podmianki gdzieś od 4 lat na AF Reef Salt co 2 tygodnie 5 litrów. Osprzęt: Lampka Sirius-Nano Koralika 900 Eicheim 350 - skimer. Tyle że sprzętu. 1 godzinę temu, dadario napisał: @Warszawiak to tylko 73 strony... Znajdziesz wszystkie informacje Właśnie Leniuszek jeden co nie hehe Edited February 10, 2019 by r_33 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites