PAWULONAG Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 ale jak to kontrolujesz?? dziś zrobiłem test ustawiłem pompę aby podała o 01:00 5ml RO gdy rano wstałem w zbiorniku było jakieś 250ml a nie 5ml :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumun Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 Może zaworki przeciw zwrotne założyć na wężyki? Ja mam taki patent w John Lenn. Cytuj Akwarium 120x50x50, ATI 8x54w dimm, Skimmer DIY, Tunze6025, JVP102, JebaoWP25, DSB-Refugium Poprzedni baniak: http://nano-reef.pl/topic/44325-przesiadka-na-wiekszy-baniak/page__p__428249__hl__%2Bpierwsza+%2Brafa+%2Brumuna__fromsearch__1#entry428249 Pierwszy baniak: http://nano-reef.pl/topic/40486-50l-pierwsza-rafa-rumuna/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PAWULONAG Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 a gdzie kupić takie zaworki? wszystkie jakie znalazłem mają jakieś stalowe elementy a gdzie kupić takie zaworki? wszystkie jakie znalazłem mają jakieś stalowe elementy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 Też mam zaworki. Były w komplecie ( pompa z Chin,nie Jebao) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rally8pl Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 Ja miałem zaworki w komplecie w DP-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PAWULONAG Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2015 Problem rozwiązany, jeśli pompa samoczynnie przelewa dozowany płyn trzeba zdjąć głowice i od owa ułożyć wężyk, wężyk należy umocowac jak najbliżej przedniej ścianki głowicy i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Niestety dozowniki Jebao nadają się raczej do automatycznego podlewania kwiatów. W większości przypadków kalibracja nie działa prawidłowo a najniższej jakości pompy nie gwarantują powtarzalności dozowania (oś silnika nie jest na stałe połączona z rolkami i przez to może się ślizgać, i o ile przy nowych pompach zdarza się to sporadycznie to po kilku miesiącach pracy już częściej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufcik Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Czy w każdej DP-4 wyświetlacz jest podświetlony przez 24h ? Można go jakoś wyłączyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shrimp Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 już wcześniej koledzy pisali że działa 24h nie da się go wyłączyć ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1970pl Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 A ja muszę niestety powiedzieć, że trafił mi się chyba jakiś felerny model. Chodził bez problemu około 2 tygodni, podając tylko płyny na kH i RO jako dolewkę. Po podłączeniu 2 nastepnych kanałów z Ca i MG. Po kilku dniach okazało się, że litrowa butelka z Mg jest pusta a było ustawione dozowanie 6 ml na dzień. Napełniłem butelkę płynem ale tym razem wężyk poszedł do drugiej butelki zamiast so akwarium, żeby sprawdzić, czy sytuacja się nie powtórzy. Dziś okazało się, że od niedzieli z litrowej butelki z Ca wypompowało mi do akwarium 2/3 płynu a ustawione było 30ml na dzień, czyli 1/10 z butelki. Szajs odłączyłem, szkoda korali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Ja mam z tej strony, kupiłem kiedyś na forum elektronikę, potem oddzielnie w chinach pompy. Stał w szafce dłuuugo... Potem pojechał do firmy na upgrade - dodanie bt i inną klawiaturę. Obecnie śmiga i dozuje - bardzo przyjazna konfiguracja, pełna kalibracja i wybór ilości oraz pory dawek. I przede wszystkim, pełen serwis i helpdesk przez telefon. Dlatego dziwię się trochę że ktoś kupuje jebao w chinach... Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikel Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 I co najważniejsze ebtech ma komunikację po bluetooth wraz z polskojęzycznym programem. Za to piątka z plusem. pProducenci nie doceniają polskiego rynku i jest jak jest.. Cytuj Od 05.01.2014 nowe: 100x50x45, sump 112 l, 6 x T5 39W Dozownik EBTECH ze sterowaniem bluetooth, pompy Tunze 6025, 6045. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remkowski Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Mi ładnie wszystko działa. Podaje ok 80ml/dziennie ballinga i raz na miesiąc max dwa badam parametry i jest ok. Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Marku jak rozumiem zakupiłeś coś takiego http://allegro.pl/eb...5394867554.html i do tego pompy - czy tak? EDIT: bo gotowce od nich to cena dość duża w porównaniu do konkurencji... Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Kroczek (wyświetl historię edycji) Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 Tak ten. Ale kupowałem dawno temu. Wtedy nie widziałem gotowych pomp. Biorąc pod uwagę że otrzymujesz nowy produkt, w pełni profesjonalny pod względem ustawień, budowy i przyjazny w użyciu, dodatkowo konfigurowany muszką z laptopa (przez BT), muślę że cena jest akceptowalna. Zwłaszcza biorąc pod uwagę ceny konkurencji Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 no tak, nie patrząc na cenę Jebao to porównując do reszty producentów cena rzeczywiście jest spoko Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2015 Czy w tym dozowniku dioda POWER powinna swiecic sie czy nie ? Podlaczylem do pradu, poswiecila troche, i zglasla... diody od pomp swieca... POWER nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek23 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2015 sprawdzałeś wtyczkę u mnie jak nie jest dociśnięta do końca to się rozłącza Cytuj Akwarium 120x60x55 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2015 Pompa dziala, ale dioda POWER nie swieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boski Zgłoś Napisano 11 Października 2015 Witam. Mam mały problem z jebao dp-4. W weżykach wychodzący z pomp ( te które idą do sampa) zbiera się powietrze, czy ktoś miał taki problem? I jak go rozwiązać? Pompa jest nowa, ma dwa tygodnie więc nie sądzę żeby wezyki w głowicach miały jakąś nieszczelność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spajdi Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 Ktoś może napisać opinie po dłuższym czasie użytkowania > 6 mscy ? Warto czy raczej tandeta i szukać czegoś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LTo Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 Pewnie ludzie napiszą że lipa, ale mój działa i dozuje tyle ile ma. Cytuj 1. Akwarium 95x70x60 | Sump 65x35x37 | Pompa Jebao dcs 4000 | Jebao RW8 x 2 | Odpieniacz deltec sc 1456 | Lampa LED DSuny 4 panele x 40 LED 3w + T5 2x39w | Reaktor Bubble-Magus CR120WP zasyp ARM | Milwaukee Instruments pH SMS 122 | AT R Doser Milestone 6 | PSFMR 9040 - pojemność 2.3L "Glonowy" + PSFMR 9040 - pojemność 2.3L "Media" na pompie DC3000 | Dolewka PS Sentry ATO Link: http://nano-reef.pl/..._20#entry872225 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remkowski Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie chodzi ponad rok i nie mam z nim problemów. Z czystym sumieniem mogę polecić. Bardzo rzadko go kalibruje i podaje tyle ile ma podać. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez remkowski (wyświetl historię edycji) Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 Witam. Mam mały problem z jebao dp-4. W weżykach wychodzący z pomp ( te które idą do sampa) zbiera się powietrze, czy ktoś miał taki problem? I jak go rozwiązać? Pompa jest nowa, ma dwa tygodnie więc nie sądzę żeby wezyki w głowicach miały jakąś nieszczelność. U mnie jest to samo, mam zaworki zwrotne i nic nie daja... Dziwne Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remkowski Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 Nie mam zaworków. Końcówki wężyków za to są poniżej poziomu pomp. Same zbiorniki z roztworami są powyżej. Może tak pokombinujcie. Choć te zaworki jeśli działają poprawnie to te wysokości nie powinny mieć znaczenia. Dziwne faktycznie...może te zaworki są do d*py. Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach