Krzysiek31 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Cześć Mam pytanko ostatnio dwa moje błazny pływają cały czas przy samej górze akwarium, czym to jest spowodowane?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyczki Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 w dzień też? bo nasze na przykład większość czasu spędzają u góry i tam śpią równie (nie mamy ukwiału) ale w dzień pływają też niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Macie prawdopodobnie zwierzęta hodowlane które zazwyczaj nie wykazują zainteresowania ukwialem/koralowcem ale wczesniej czy później to zrobią. Często pływają w rogu akwarium gora-dol. wysłałem z tapatalk Edytowane 3 Lutego 2015 przez Yendruu (wyświetl historię edycji) Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek31 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Tak w nocy śpią razem na samej górze , w ciągu dnia pływają po całym akwarium . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 nowe ? znaczy kiedy wpuszczone - może jeszcze w stresie mój "szalał" przez 3 czy 4 dni zanim wybrał sobie "bazę" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Kuliński Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 U mnie też głównie pływa w górnym rogu akwarium, ale również widuję go pływającego po całym zbiorniku. Cytuj Pozdrawiam Tomek To było moje akwa Teraz jest to akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyczki Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 nasze to akurat dziki a nie wykazują zainteresowania ukwiałem bo go nie mamy pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafael31 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 U mnie po paru dniach znalazł sobie miejsce tuż pod powierzchnią wody za przedluzka wlotu do kaskady i tam śpi. W dzień pływa po całym akwarium. Cytuj Rafa Rafała http://nano-reef.pl/...f-30-bydgoszcz/ Rafa Rafała vol.2 http://nano-reef.pl/topic/90864-rafa-rafala-vol2-112-l/#entry919748 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duszakm Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 U mnie błazenkinoc spędzaje pod powierzchnia a dzień całe akwarium jest ich. Cytuj Opti 155x50x50, Jebao WP25 x 2szt, LED -160 W, 2x T5- 80W, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aul30 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2015 Witam. Ja też mam błazny , które tak się zachowywały.Też spały w górnym rogu akwarium.W dzień pływały po całym akwa. Niedawno kupiłem trzeciego , który pływał w całej grupie w ukwiałach w sklepie ( podobno 200 sztuk).Ten trzeci po przywiezieniu ze sklepu od razu wpłynął do rodactisa , a po gdzieś trzech godzinach zadomowił się w ukwiale. Następnego dnia te moje pierwsze też zaczęły się ocierać o ukwiał... . Teraz wszystkie trzy nocują w ukwiale..... Akwarium mam od Pażdziernika 2014. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foust Zgłoś Napisano 4 Lutego 2015 Mam podobnie, błazny śpią za cyrkulatorem pod powierzchnią. W dzień pływają po całym akwa i mimo że mają ukwiał przez półtora miesiąca nawet się o niego nie otarły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamecki91 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2015 Ja polecam Rhodactis moje w nim się wycierają i nie ma takiego problemu jak z ukwiałami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foust Zgłoś Napisano 4 Lutego 2015 Z ukwiałami to chyba jest różnie jedni mówią że wędrują inne siedzą na d*pie. Mój od 2,5 miesiąca nie ruszył się nawet o cm, według mnie jest bez problemowy.. Cycuszków nie wymienił bym na nic innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Kilka mieś temu jak nie miałem Quadri - to błazen cały czas siedział w Rhodactis teraz siedzi w ukwiale - ale .. siedzi CAŁY CZAS nawet o 3cm - dosłownie TRZY sie wychodzi - żarcie musi mu wpłynąć prawie do pyska leniwy jakiś mi się trafił ? - nawet jak go przegonie patyczkiem "na spacerek" to po max minucie wraca "do domu" troche mnie to denerwuje bo 60L do dyspozycji a on siedzi .. dosłownie jak w szklance ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajper2407 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Kilka mieś temu jak nie miałem Quadri - to błazen cały czas siedział w Rhodactis teraz siedzi w ukwiale - ale .. siedzi CAŁY CZAS nawet o 3cm - dosłownie TRZY sie wychodzi - żarcie musi mu wpłynąć prawie do pyska leniwy jakiś mi się trafił ? - nawet jak go przegonie patyczkiem "na spacerek" to po max minucie wraca "do domu" troche mnie to denerwuje bo 60L do dyspozycji a on siedzi .. dosłownie jak w szklance ... Ha Chcesz się wymienić ??? Mój od prawie roku nie chce się zadomowić dosłownie nigdzie tylko pływa po całym zbiorniku. Postanowiłem że dołożę Quadri , wsadziłem ukwiał do pojemnika złapałem błazenki i wpuściłem razem myśląc że jak będą razem i w małym pojemniku to ocierając się o ukwiał zaczają bazę i zamieszkają razem , po czterech dniach w pojemniku wpuściłem ryby i ukwiał do zbiornika i ??? NIC ukwiał sobie a błazny sobie wolą poocierać się o cyrkulację Irytująca sytuacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 do Wa-wy trochę daleko - spróbuj w jakim sklepie się dogadać uparłem się i go "wytresuję od mniej więcej 2tyg co dzień go "ganiam" po akwarium żeby sie treochę rozruszał ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 silwia ty zamiast go tresować lepiej kup ode mnie już sprawdzonego,a on zajmie się wychowaniem twojego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 a wiesz że chodzi mi drugi po głowie ? PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brawos Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 (edytowane) Potwierdzam, u mnie również śpią zaraz pod powierzchnią, ale by było dziwniej głową w kierunku dna. Rano oczywiście się poziomują Przy okazji samica jakiś tydzień temu zaczęła dostawać czarnych kropek na ciele, czy to jest normalne i czym może być spowodowane. Oczywiście jest żywa, chętnie pobiera pokarm i nie widzę nic podejrzanego. Zdjęcie poniżej: edit: o.k. już wyczytałem o co chodzi. Edytowane 9 Lutego 2015 przez brawos (wyświetl historię edycji) Cytuj Bieżące akwa: http://nano-reef.pl/forums/topic/107945-morskie-wynurzenie-20-350/ Stare akwa: http://nano-reef.pl/topic/70098-morskie-wynurzenie-10-15045/page__st__140 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quest Zgłoś Napisano 19 Lutego 2015 Ha Chcesz się wymienić ??? Mój od prawie roku nie chce się zadomowić dosłownie nigdzie tylko pływa po całym zbiorniku. Postanowiłem że dołożę Quadri , wsadziłem ukwiał do pojemnika złapałem błazenki i wpuściłem razem myśląc że jak będą razem i w małym pojemniku to ocierając się o ukwiał zaczają bazę i zamieszkają razem , po czterech dniach w pojemniku wpuściłem ryby i ukwiał do zbiornika i ??? NIC ukwiał sobie a błazny sobie wolą poocierać się o cyrkulację Irytująca sytuacja na japońskich forach piszą że musisz je dłużej trzymać niż 4 dni nieraz ponad 30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2015 Mój błazenek, którego mam od 4 dni upatrzył sobie przednią szybę i pływa tak od lewego do prawego. Kiedyś jak miałem parkę błazenków to uwielbiały quadriego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 19 Lutego 2015 Moje blazny początkowo zadomowily sie w Sinularii a od paru miesięcy mieszkają w Euphylliach a w nocy śpią przy szybie nad termometrem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Lutego 2015 silwia ty zamiast go tresować lepiej kup ode mnie już sprawdzonego,a on zajmie się wychowaniem twojego he he jednak mój wygrał siedzą teraz oba choć jak dam papu to się ruszą .. do max połowy zbiornika - ten od Ciebie jest ciut trochę śmielszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 19 Lutego 2015 dawaj im jeść jak najdalej od ukwiała,jak zgłodnieją to w końcu ruszą na obchód Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 Drugi dzień i moje błazenki nie chcą wejść sobie do euphylli glaberescens mam nadzieję, że wejdą i będą się w nim taplać Obecnie śpią w piasku w rogu akwarium, w ciągu dnia szaleją po całości - małe rybki z full ADHD Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach