kapuhy Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 Nieważny wiek, ważna pasja Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 Nieważny wiek, ważna pasja Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibraltar Zgłoś Napisano 9 Lutego 2011 Witam! Mam na imię Mirek jestem z Wrocka i jadę jutro po swoje pierwsze Akwarium morskie:playing, ok 200l z szafeczką i sumpfem Mam dostać jeszcze parę rzeczy ale o tym jak rzeczywiście dostanę. Mam duże doświadczenie w akwarystyce ale słodkowodnej dlatego będę liczył na pomoc z waszej strony bo to dosyć drogie hobby Pozdrawiam Mirek Cytuj 300l w obiegu. 2xTunze 6095,Obieg: Tunze 050, 9000l/h,oświetlenie LED Black Python 200W, Profilux Plus IIeX, Bublle King DC 180, chłodziarka TC 10,Start marzec 2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibraltar Zgłoś Napisano 9 Lutego 2011 Witam! Mam na imię Mirek jestem z Wrocka i jadę jutro po swoje pierwsze Akwarium morskie:playing, ok 200l z szafeczką i sumpfem Mam dostać jeszcze parę rzeczy ale o tym jak rzeczywiście dostanę. Mam duże doświadczenie w akwarystyce ale słodkowodnej dlatego będę liczył na pomoc z waszej strony bo to dosyć drogie hobby Pozdrawiam Mirek Cytuj 300l w obiegu. 2xTunze 6095,Obieg: Tunze 050, 9000l/h,oświetlenie LED Black Python 200W, Profilux Plus IIeX, Bublle King DC 180, chłodziarka TC 10,Start marzec 2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
żwirek Zgłoś Napisano 11 Lutego 2011 Witam, jestem z Krakowa i mam apetyt na akwarium morskie. Chcemy z mężem od razu z grubej rury: 400L. Będzie potrzebna pomoc fachowców i duuuużo lektury. Mam nadzieję, ze pomożecie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 11 Lutego 2011 Ewo damy radę Tylko pamiętajcie o najważniejszym - dużo czytać i potem dużo pytać Witaj(cie) na forum Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bajdron Zgłoś Napisano 16 Lutego 2011 Witam wszystkich serdecznie:) Jestem Jędrek i pochodzę z Kielc i z góry dziękuje wszystkim tu obecnym aktywnym forumowiczom dzięki którym uwierzyłem że akwarystyka morska to "nie taki diabeł straszny, jak go malują" , związku z tym po około półrocznym czytaniu Waszego forum stwierdziłem że czas zacząć)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madchicken Zgłoś Napisano 17 Lutego 2011 Witam. Nazywam się Wojtek i pochodzę z Jeleniej Góry, powoli zakładam solankę. Postaram się więcej napisać w osobnym temacie oraz dodam kilka zdjęć. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Zbiornik 250l + sump 40l, 35kg LR, 200W LED, Cyrkulacja 2x tunze6045. Algescurber, Odpieniacz Deltec APF600, OC3500, Reszta w budowie;-) www.toronegro.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 20 Lutego 2011 Witam. Jestem Tomek mam 22 year mieszkam w Tenczynku (25km od Krakowa), akwarystyką zajmuję się około 14 lat od roku bardzo interesuje mnie akwarystyka morska obecnie jestem na etapie czytania i planuję solniczkę. Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 24 Lutego 2011 Witam, Melduje się Marek, Lublin Akwarystyką bawię się ponad 20 lat. Z małą przerwą. Było 20l, teraz jest 240 - z wszystkimi fazami przejściowymi. Na razie słodkowodne. Ale w przyszłości - kto wie. Na Forum trafiłem szukając informacji o nano rafie. Ale to już temat na oddzielany post. Dziękuję za udostępnione informacje i mam nadzieję na dalszą współpracę - na razie jednostronną, ale w przyszłości - kto wie . Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika Zgłoś Napisano 24 Lutego 2011 witamy na forum @dale, Marku uzupełnij swój profil, skąd jesteś no i ten wiek Nie jesteś w Lublinie sam, więc będzie to pomocne. Cytuj 130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060 oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200 wystartowało Nasze Przejściowe... SPRZEDAM: -akwarium 100x70x55, sump, stelaż, hydraulikę; -lampa DIY 2x150W HQI + żarniki Reeflux; -lampa DIY 8x T5 39W -OR 3500 LINK DO TARGOWISKA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto1 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2011 CZEŚĆ NAZYWAM SIE ROBERT MIESZKAM W GDYNI . AKWARYSTYKĄ ZAJMUJE SIE OD WIELU LAT LECZ MORSKĄ OD ROKU .ROK TEMU WYSTARTOWAŁEM Z SERA CUBE 130 KTÓRA DZIAŁA BEZ PROBLEMOWO OCZYWIŚCIE TYLKO Z MIEKKIMI A OD PONAD PÓŁ ROKU ZALAŁEM REEF MAXA KTÓREGO ZACZYNAM OBSADZAĆ.BARDZO SERDECZNIE WSZYSTKICH POZDRAWIAM !!! Cytuj kostka 90 l + sump 35l,obieg New-Jet 1200,cyrkulacja 2xkoralia nano 900,lampa led 80w odpieniacz tunze 9002 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika Zgłoś Napisano 24 Lutego 2011 @roberto1, witamy na forum. z założenia nie "krzyczymy" tu i nie pisujemy z włączonym klawiszem CapsLock. Popraw więc proszę posty, zarówno ten jak i w dziale "targowisko". Cytuj 130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060 oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200 wystartowało Nasze Przejściowe... SPRZEDAM: -akwarium 100x70x55, sump, stelaż, hydraulikę; -lampa DIY 2x150W HQI + żarniki Reeflux; -lampa DIY 8x T5 39W -OR 3500 LINK DO TARGOWISKA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 24 Lutego 2011 #329867 nika :@dale, Marku uzupełnij swój profil, skąd jesteś no i ten wiek Nie jesteś w Lublinie sam, więc będzie to pomocne. Już zmolestowałem Skoczka Skutecznie Resztę będę napastował niedługo. Wiek też uzupełniłem, ale umówm się, od czterdziestych urodzin, nie przypominajcie mi o tym OK ? Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turbo927 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2011 Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie!! Nazywam się Arek. Obecnie mieszkam w Poznaniu, a pochodzę z Lublina. Akwarystyką interesuje się od kilku dobrych lat. Akwarystyką morską od niedawna. Swoje pierwsze kroki jeśli chodzi o akwarystykę morska stawiłem jeszcze w Lublinie pracując w jednym ze sklepów zoologicznych. Od kilku miesięcy jestem częstym gościem forum Nano-Reef które okazuje się wielką kopalnią wiedzy. W niedalekiej przyszłości mam zamiar wystartować ze zbiornikiem około 120 litrowym. Pozdrawiam Arek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siago22 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2011 Witam wszystkich, Nazywam się Gosia jestem ze Strzelec Opolskich, założyłam swoją "solniczke" (reefmax 105L Aquela ) miesiąc temu. Nie wiem za wiele na ten temat i przyznam, że dopiero się uczę, ale licze na Waszą pomoc:). Gorąco pozdrawiam Cytuj ReefMax 105L, 12kg żywej skały, 9kg żywego piachu, falownik 1600l/h. Moja obsada: 2x błazenek 2x zoa sinularia 4 slimaki krab rozgwiazda piaskowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinKa Zgłoś Napisano 27 Lutego 2011 Witam Imię: Marcin Wiek: Starszy od Chrystusa Miasto: Olsztyn Warm-Maz Doświadczenie: 4 lata na słodko teraz chęć przejścia na dietę słoną. Doświadczenie z solą: Zerowe Oczekiwania: Nieodparte pragnienie przeczytania rad i podpowiedzi Cytuj No to do nauki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wodzek Zgłoś Napisano 7 Marca 2011 Witam!!! Marcin jestem z Myszkowa (woj. Śląskie). Właśnie jestem w trakcie przesiadki na morskie. Już od pewnego czasu śledzę forum ale dopiero teraz się zarejestrowałem. Co do mojej wiedzy to dużo poczytałem na forum ale i tak wiem mało hehe... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wlodek115 Zgłoś Napisano 9 Marca 2011 witam wszystkich serdecznie jestem nowy na forum ale przygode z morszczyzna zaczalem dosyc dawno temu ale ciagle sie ucze , aktualnie mam 250 litrow i 130 sery przerobione ,pozdrawiam jeszcze raz wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 9 Marca 2011 Cześć Włodek. Ciesze się że wreszcie tu zbłądziłeś. Uzupełnij sobie profil. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pudzianek89 Zgłoś Napisano 12 Marca 2011 Witam serdecznie. Mam na imię Jakub, 22 lata, mieszkam w Tujsku (mierzeja) Doświadczenie z "solniczką" minimalne. Aktualnie odpalam ReefMaxa. Nałogowo czytam forum od jakiegoś czasu i wiedzę łapie w miarę szybko, choć jeszcze duuuzo czytania przede mną. Pozdawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek.P Zgłoś Napisano 13 Marca 2011 Witam wszystkich serdecznie . Mam na imie Tomek i mieszkam w Pabianicach .Moje akwarium to tylko 50l zalane tydzień temu ,więc to dopiero sam początek przygody . Mam nadzieję że się powiedzie choć poczadki są nie łatwe a pytań zawsze bardzo wiele. Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość leonwise Zgłoś Napisano 13 Marca 2011 i ja sie przywitam Nowy na forum i nowy w temacie morszczyzny zapowiada sie ciekawa przygoda z akwarium z czego najtrudniejsze wydaje sie narazie przekonanie ladniejszej polowki do moich pomyslow Akwarium 160l o wymiarach 80dl/35-41szer/60wys profil. Dojrzewa juz czwarty tydzien. Wiecej niebawem w odpowiednim dziale. PS. Z racji zamieszkania w Irlandii nie zawsze mam dostep do klawiatury z polskimi ogonkami. witamy na Forum. "ogonki" nie są problemem, ale orty poprawiamy pkt. 8 Regulaminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
j-c Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 :kapelusz Moje uszanowanie dla wszystkich. Już prawie rok czytania, a wiedzy mało. Na morskie plany były, są i będą, pytanie tylko kiedy? Pozdrowienia z Bydgoszczy Jerzy C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Baniakmaniak Zgłoś Napisano 21 Marca 2011 Cześc mam na imię Andrzej akwarystyką zajmuję się 22 lata ale morszczyzną dopiero teraz się zainteresowałem mam nadzieję, że dzięki wam uda mi się odpalic skromną 100l jeszcze w tym roku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach