Gość AnT Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2011 #343189 SkoczekPL : #343101 qui4 :Cześć! Jestem Adam i jestem świeży w naszej pasji, posiadam 200'litrowe akwarium z jednym gubikiem masą skały ekipa czyszcząca i dwoma Xeniami Adam.... gubikiem ? co ciekawe ostatnio widziałem gupika który już ponad tydzień w solance sobie pływał Witam nowego maniaka soli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin444 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam Nazywam się Marcin, planuję zacząć zabawę z akwarium morskim, coś w granicach 80l, ale jak na razie zbieram pieniążki i cierpliwie czytam na co zwracać uwagę żeby nie wydawać 2x kasy. Cytuj Akwarium 27l na słono Oświetlenie DIY 2x 11w Actanic+ marine, cyrkulacja koralia nano, filtracja kaskada 300l/h chemi pure, 2,5 kg LR i 3,5kg LS. życie: same miękasy http://nano-reef.pl/topic/36053-nano-rafa-27l-na-slono/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ALi Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Akwarium 120 l mam od ok pol roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam, tym razem na slonym forum Nadszedl czas aby posolic Po nickach widze ze troche tutaj znajomych z innego forum W planach 110x50x50 (przod i tyl opti) jak tylko ja naprawie bo sie w transporcie uszkodzilo Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2011 Siema Darku W końcu startujesz , musimy ściągnąć Starego Kota i Aditu i..... będzie jak w domu Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2011 :) By sie dzialo na zlotach hehe Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek.mk Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam wszystkich, akwarystyką zajmuje się odkąd sięgam pamięciam, w domu zawsze stało jakieś akwarium, przez te ponad 20 lat swojego życia przez rózne zbiorniki przewinęły się biotopy ameryki płd., azji i malawi, teraz posiadając dobrze już prosperujące akwarium ogólne mogę w końcu spełnić swoje odwieczne marzenie o posiadaniu kawałka oceanu pierwsze kroki w zdobyciu wiedzy o solniczkach stawiałem w oparciu o książke pewnie wszystkim dobrze znanego Macieja Kosteckiego, wtedy to w moim mózgu coś się przestawiło i klamka zapadła, postanowiłem, że nawet po trupach ale akwarium morskie jest moim przeznaczeniem od roku jestem zarejestrowany na forum i od tego czasu czytam, czytam i jeszcze raz czytam, w końcu nadszedł ten moment, mój D-Day i po latach zdobywania wiadomości i czekania, nie zawsze cierpliwego, czas posmakować soli w rzeczywistości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sPRYTny Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 Witamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 Witamy witamy Ksiazki w reku nie mialem, ale z tego o czym mowilo sie tu na forum to lepiej odlozyc na polke. Owszem dawniej akwarystyka byla na innym poziome i bylo to jedyne zrodlo informacji. Ale teraz w dobie internetu fora dyskusyjne, blogi pomogaja praktycznie od A-Z. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek.mk Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 książka jak na swoje czasy była bardzo pomocna, chociażby podając podstawowe informacje o technice czy parametrach wody, natomiast wracając do niej dzisiaj, rzeczywiście niektóre jak nie większość informacji i porad jest już trochę nieaktualna, wiadomo technika idzie do przodu, co bardzo cieszy bo mogą powstawać akwaria przeczące prawom biologii i fizyki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian D Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich. Jestem Damian. Mieszkam w małej miejscowości na dolnym śląsku. Solniczkę mam od 6 miesięcy, więc bardziej będę się wczytywał i zawracał d*pę niż pomagał. Ale tak to już jest z tymi młodymi. Tak czy inaczej witam wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pypawel Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2011 Hej jestem Paweł forum czytam od dłuższego czasu, planuje na jesień ruszyć ze swoim pierwszym zbiornikiem, wydaje mi się że będzie to dość ambitny projekt, dlatego mam duuuużo pytań pomimo tego że spędziłem setki godzin tutaj na forum. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sPRYTny Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2011 Witamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mih Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2011 Cześć, jestem tu nowy i mam na imię Michał. Nie mam jeszcze solniczki ale już niedługo będę miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orzechopcja Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2011 Witaj :kapelusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
woldi Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2011 CZEŚĆ WSZYSTKIM!!!:kapelusz Przez ostatnie dni szkoliłem się przeglądając forum,a teraz zacznę zadawać pytania więc proszę o pomoc...i wyrozumiałość jeśli pytania będą zbyt proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lalik Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 Cześć wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 Tak sobie myślę że czas się przywitać WITAM SZANOWNE GRONO MORSZCZAKÓW jako ze na forum męczę pytaniami już jakiś czas więc przedstawię mój plan startuję ze szkiełkiem 45x45x40 plus sump 25l Pozdrawiam Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrozikulus Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 #346435 Jola75 :Cześć wszystkim W imieniu morszczaków witam szanowną Panią Cytuj + sump , HQI 150W + 2x T5 24W , ,http://www.przyczepa4u.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aurin Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich, Górny Śląsk (tzw. zamaskowana opcja niemiecka) pozdrawia. Od kilku lat Malawi, a od kilku dni morskie. Na forum zarejestrowałem się hoho i jeszcze lata temu, lecz nauka, praca, wyjazd za granicę odłożył plany, a teraz w końcu można zrealizować marzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adii Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam wszystkich mam na imię Adrian jestem z woj. lubuskiego na razie to tylko czytam i zbieram sprzęt na wymarzone akwarium pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanto Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2011 Witam pięknie Wszystkich . Jestem Szczecinianinem który chodzi na typowym ReefMaxie , żadnych zmian . Przyglądając się formowym wypowiedziom to no niestety złamałem kilka podstawowych zasad co do wody w mojej morszczyźnie ale parametry są oki a i życie toczy się wedle mnie jak najzupełniej bardzo przyzwoicie . Akwarystyka to nie mój konik ale w domu słodkie /300l/ jako LCD dla naszych kotów które są pasją życia mojej kochanej żonki /www.brygadatygrysa.pl/ , natomiast morszczak w pracy w której z tego powodu się nie chce pracować . Fajnie że jest forum na którym choć nie kiedy kotłuje się to można wiele porad , podpowiedzi czy konkretnych danych zdobyć . Czytam Je z wielką uwagą . Pozdrawiam Cytuj Zawsze staram się trzymać prawidłowe parametry - jestem sługą dla moich akw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2011 Witaj na forum :kapelusz Wesolych Swiat Ps: kociaki extra Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiera Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam wszystkich jestem ze Słupska, miałem dwa akwa slodkowodne ale teraz czas na solniczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy1978 Zgłoś Napisano 1 Maja 2011 Witam Wszystkich Serdecznie. Czas zaczac przygode.Pozdrawiam Marcin Irlandia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach