Arturro Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) Stosujecie rękawiczki przy pracach porządkowych ? Podrzućcie proszę swoje propozycje. Częściej ostatnio myślę o ich stosowaniu z uwagi na substancje jakie mogą się utrzymywać na skórze po innych czynnościach. Edytowane 14 Marca 2017 przez Arturro (wyświetl historię edycji) Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 Ja używam takich ja musze dotknąć skały lub piasku. https://www.google.pl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.cestus.pl%2Fuserdata%2Fgfx%2F93cbef42c1036b40a12295e141b5dcf5.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.cestus.pl%2Fpl%2Fp%2FRekawice-medyczne-nitrylowe-PROTECTS-CLINIC-SL%2F17&docid=pmDTYo1fXOylsM&tbnid=7W5xKtyTbkAvlM%3A&vet=1&w=465&h=373&itg=1&bih=671&biw=1422&q=Rękawice medyczne nitrylowe Protects CLINIC SL&ved=0ahUKEwix6cSY3tbSAhVsK8AKHZ0_CVQQMwgcKAIwAg&iact=mrc&uact=8#h=373&imgrc=7W5xKtyTbkAvlM:&vet=1&w=465 Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 OK. Nie dodałem, że szukam na tyle długich by woda nie wlewała się do środka po włożeniu ręki. Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 2 minuty temu, Arturro napisał: OK. Nie dodałem, że szukam na tyle długich by woda nie wlewała się do środka po włożeniu ręki. widziałem, w jakimś slepie w i-necie, nie wiem czy nie była to e-rybka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) w aptece - jak nie mają "na dziś" to zamówią - coś koło 20zł za paczkę trochę wody się wlewa - ale nie tak jak do zwykłych - te po prostu dużo lepiej przylegają do ręki - serio polecam Edytowane 14 Marca 2017 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 Byle były bez talku bo inaczej będzie problem, prywatnie nie stosuję żadnych rękawiczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 kup u weterynarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 49 minut temu, niwre37 napisał: kup u weterynarza pomysłów sporo ale szukam w sieci i nie mogę znależć Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 https://www.doz.pl/apteka/p80201-Romed_rekawice_diagnostyczne_nitrylowe_niejalowe_bezpudrowe_niebieskie_rozmiar_M_100_szt tylko jak dla mnie rozmiar Large - dobrze przylegają i wody dostaje się naprawdę niewiele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 2 godziny temu, Arturro napisał: Stosujecie rękawiczki przy pracach porządkowych ? Podrzućcie proszę swoje propozycje. Częściej ostatnio myślę o ich stosowaniu z uwagi na substancje jakie mogą się utrzymywać na skórze po innych czynnościach. O jakich substancjach po innych czynnościach piszesz? Może wystarczy kilkukrotnie umyć ręce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 9 minut temu, maciej01 napisał: O jakich substancjach po innych czynnościach piszesz? Może wystarczy kilkukrotnie umyć ręce? jak masz jakąś ranę ewent. uczulenie na "coś" to rękawiczki obowiązkowo , poza tym mogą ochronić przed np. wieloszczetami i w drugą stronę - coś co masz na rękach może dostać się do wody - po co ryzykować ? około 20zł na pół roku ? to "pikuś" a nie wydatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 1 godzinę temu, silvia napisał: https://www.doz.pl/apteka/p80201-Romed_rekawice_diagnostyczne_nitrylowe_niejalowe_bezpudrowe_niebieskie_rozmiar_M_100_szt tylko jak dla mnie rozmiar Large - dobrze przylegają i wody dostaje się naprawdę niewiele OK, dziękuję. Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 Godzinę temu, silvia napisał: jak masz jakąś ranę ewent. uczulenie na "coś" to rękawiczki obowiązkowo , poza tym mogą ochronić przed np. wieloszczetami i w drugą stronę - coś co masz na rękach może dostać się do wody - po co ryzykować ? około 20zł na pół roku ? to "pikuś" a nie wydatek Kolega nie pisał o ranie i uczuleniu. Co mam mieć na rękach? Pisałem, kilkukrotne umycie powinno załatwić sprawę, a takie krótkie rękawice jak podałeś link, to w niczym nie pomogą jak będę miał szkodliwe substancje na rękach, bo woda do nich się dostanie po dłuższej chwili i te szkodliwe substancje znajdą się w akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Kolega nie napisał też że wkłada do zbiornika łapy uwalane smarami i paliwem bo właśnie wrócił z warsztatu gdzie wymieniał ... silnik w samolocie nie miałeś nie próbowałeś nie krytykuj - zamiast myć ileś tam razy ... bez mydła i w wodzie RO ? zawsze można użyć rękawic "do gmerania w krowich tyłkach" rękawice bardziej mają zabezpieczyć nas a nie zbiornik, na początku używałem zwykłych - ale woda wlewała się do środka i "nadymały się" jak balon - te z linka są duuuużo lepsze zawsze można tez tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Napisał jak byk "myślę o ich stosowaniu z uwagi na substancje jakie mogą się utrzymywać na skórze po innych czynnościach.",a nie po pracach w akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amarant Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Robicie z igły widły troszeczkę. Wystarczy się myć Zakładam, że kąpiecie się w miarę codziennie więc wkładając łapki do wody macie umyte do ramienia, albo umyjcie przed taplaniem w akwarium. Piszę to z perspektywy kobiety używającej przeróżnych damskich smarowideł i balsamów do ciała, niekoniecznie używanych przez wszystkich mężczyzn. Rękawiczek jest kilka rodzajów, najlepiej używać tych beztalkowych: - zwykłe lateksowe - o ile nie jesteśmy uczuleni na lateks, rozciągliwe, przylegające - winylowe - luźne, dość specyficzne, jeśli mamy alergię na lateks. - nitrylowe- nierozciągliwe, antyalergiczne, ale zazwyczaj dosyć cienkie, mogą nie ochronić przed przypadkowym wieloszczetem. - grube gumowe jak do mycia naczyń w amerykańskich filmach - zapewniają małą precyzję działań. Jak wam się wlewa woda do środka, wystarczy założyć gumki recepturki w okolicy nadgarstków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Właśnie "konia z rzędem" ...(albo lepiej nie ) temu kto wyjaśni co kolega miał na myśli pisząc "innych czynnościach" są jeszcze wszelkiego rodzaju manipulatory pęsety sitka i inne przydatne sprzęty - nie trzeba za każdym razem pakować (nieumytych) łap do zbiornika - zwłaszcza jak przed chwilą robiło się pierogi, konsumowało pizzę czy nacierało żonę balsamem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
speed_k Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Dobry pomysł z tymi recepturkami bo mi to wszystko wchodziło pod te rękawiczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Mnie kolega podarował rękawicę weterynaryjną, taką: Ale nigdy jej nie użyłam, bo jeszcze mi się żadna krowa w akwarium nie cieliła Myję łapki po pachy przed i po grzebaniu (akwa 60 cm wysokie) i na razie żyję. Jedynie muszę uważać na zielony ukwiał, bo jak dotknie mnie jego macka po zewnętrznej stronie dłoni, to trochę piecze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k2b Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 (edytowane) Jak ktoś potrzebuje dłuższych to Tunze ma w swojej ofercie, tak jak ktoś wcześniej pisał dostępne w erybce jak i w innych sklepach, tylko cena pozostaje do przemyśleń Edytowane 15 Marca 2017 przez k2b (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 6 godzin temu, silvia napisał: Właśnie "konia z rzędem" ...(albo lepiej nie ) temu kto wyjaśni co kolega miał na myśli pisząc "innych czynnościach" są jeszcze wszelkiego rodzaju manipulatory pęsety sitka i inne przydatne sprzęty - nie trzeba za każdym razem pakować (nieumytych) łap do zbiornika - zwłaszcza jak przed chwilą robiło się pierogi, konsumowało pizzę czy nacierało żonę balsamem ... Najlepiej byłoby jakby kolega Arturro wypowiedział się co miał na myśli, a tak to sa niepotrzebne wycieczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
speed_k Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 O to to jest chyba najlepsze rozwiązanie. 8 godzin temu, Nik@ napisał: Mnie kolega podarował rękawicę weterynaryjną, taką: Ale nigdy jej nie użyłam, bo jeszcze mi się żadna krowa w akwarium nie cieliła Myję łapki po pachy przed i po grzebaniu (akwa 60 cm wysokie) i na razie żyję. Jedynie muszę uważać na zielony ukwiał, bo jak dotknie mnie jego macka po zewnętrznej stronie dłoni, to trochę piecze. O to to jest chyba najlepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 To się działo Nie deementuję/nie wyjaśniam bo to będzie jeszcze wieksza woda na młyn . Dziękuję Wszystkim za wskazówki. W odpowiedziach znalazłem to co szukałem i .. jeszcze więcej Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Powinieneś to wyjaśnić co miałeś na myśli "myślę o ich stosowaniu z uwagi na substancje jakie mogą się utrzymywać na skórze po innych czynnościach."a tak nie wiadomo kto dobrze to zinterpretował i powstały niepotrzebne zgrzyty. Nie musisz wdawać się w szczegóły. Wystarczy krótkie wyjaśnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlonaKrew Zgłoś Napisano 16 Marca 2017 najtaniej kupisz długie rękawiczki w sklepie dla rolników typu Agro centrum Agroma. Takie do grzebania w krowich......;) około 50 zł za mega pake. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach