Danielj Zgłoś Napisano 9 Listopada 2017 Jeśli w obydwie strony pokazuje to samo to jest dobra Gdyby pokazywała różne wskazania w obie strony, to by było źle Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 9 Listopada 2017 Godzinę temu, Danielj napisał: Jeśli w obydwie strony pokazuje to samo to jest dobra Gdyby pokazywała różne wskazania w obie strony, to by było źle Wiem, po prostu się dziwię, że mi to w miarę prosto wyszło spodziewałam się lekkich krzywizn, bo używałam krótkich poziomic, a tu taka niespodzianka... no ale nie wszystko "stracone", nie całą wylewkę jeszcze pomierzyłam, bo szafy przeszkadzają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kanio10 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2017 Płytki położenie? :-) Cytuj Mój baniaczek - http://nano-reef.pl/topic/77257-pierwsza-solanki-czas-zaczac-walbrzych/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 19 Listopada 2017 Jeszcze nie, właśnie kładę. Masakra... od 16tej sie z tym bawie i dopiero 2.5 rzędu. Pol worka kleju pojdzie do kosza, nie wiedzialam, ze tak mi to bedzie kiepsko szło i nie zdążę go wyrobic w 8 godzin Pechowo drugi rzadek ulozylam do linii pomocniczej zamiast do właściwej i bedzie ogryzek przy drzwiach Edit" Skonczylam na dziś. Mial byc przeskok co 15 cm, jest co 12 przez głupia kreskę co 15 wyglądało bardzo ladnie, a tak trochę kicha. Ale trudno, to tylko podłoga. Postawi sie wielkie akwarium, kanape, stół i nikt nie zwróci uwagi I tak jestem z siebie dumna, choc sporo mniej, niz zakladałam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Jak na pierwszy raz, pięknie. Przesunięcie to szczegół i tak wszyscy będą akwarium podziwiali Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Oby teraz akwarium dorównało pięknością do podłogi!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Wyrzucanie kleju to marnotrawstwo. Niewykorzystanego kleju się nie wyrzuca, może stać nawet kilka dni, wystarczy go rozrzedzic wodą i na drugi dzień wyrobić z nowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Na opakowaniu jest informacja, ze można uzywac przez 8 godzin, ja i tak przeciagnęłam do 10ciu. Nastepnym razem rozrobie połowę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 21 Listopada 2017 Ja też jestem zdania, że raczej producent wie co robi. @Nik@ może czas otworzyć firmę budowlaną??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 22 Listopada 2017 Wrocilam dzis z delegacji i tata mi w tym czasie dorobił prawie dwa paski i wkleil te docinki przy scianach mam juz 4 pelne paski. Mila niespodzianka. Powiedział, ze wyszlo mi niezle, jest poziom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 22 Listopada 2017 Dnia 11/21/2017 o 10:25, dadario napisał: Ja też jestem zdania, że raczej producent wie co robi. @Nik@ może czas otworzyć firmę budowlaną??? Eeee, to za ciężka to robota dla kobiety. Mam zakwasy po niedzieli i trudno mi po schodach biegać. Poza tym polamane paznokcie (tych, które przetrwały do dziś nie udało się doczyscić z kleju wżartego gleboko pod płytkę) i obtarte palce. Kręgosłup tym razem dał radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shellik Zgłoś Napisano 22 Listopada 2017 ktoś odgapił poziomicę U Ciebie przynajmniej jakieś postępy Paznokcie odrosną. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/77629-katowickie-240l-sump-128/ Akwa 120x40x50 + sump 80x40x40, Obieg NJ 3000, Odpieniacz DIY ala Deltec 1455 Aquabee 2000 igła, Światło Hailea 4x54W + nocne, Dolewka AquaTrend, Dozownik Jebao DP4 Nowy zbiornik: http://nano-reef.pl/forums/topic/87373-projekt-nowego-szkiełka-150x60x60-w-katowicach/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 23 Listopada 2017 16 godzin temu, Shellik napisał: ktoś odgapił poziomicę U Ciebie przynajmniej jakieś postępy Paznokcie odrosną. U Ciebie robota nadal stoi??? Dalej sucho w akwarium? No nie!... trzeba Ci wprowadzić jakiś limit czasu, powyżej którego dostaniesz karę Jeśli ja zaleję się pierwsza, to stawiasz czteropak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 23 Listopada 2017 1 godzinę temu, Nik@ napisał: U Ciebie robota nadal stoi??? Dalej sucho w akwarium? No nie!... trzeba Ci wprowadzić jakiś limit czasu, powyżej którego dostaniesz karę Jeśli ja zaleję się pierwsza, to stawiasz czteropak Dominika, zalać się to można nawet bez akwa, więc nie wiadomo kto wygra Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geralt Zgłoś Napisano 23 Listopada 2017 21 godzin temu, Nik@ napisał: Eeee, to za ciężka to robota dla kobiety. Mam zakwasy po niedzieli i trudno mi po schodach biegać. Poza tym polamane paznokcie (tych, które przetrwały do dziś nie udało się doczyscić z kleju wżartego gleboko pod płytkę) i obtarte palce. Kręgosłup tym razem dał radę Stosuj rękawice jednorazowe te kleje dość intensywnie wysuszają skórę. Cytuj Start 19 marzec 2010 ... od czerwca 2015 - OptiWhite 130*80*60h, Sump 140*60*40 Dolewka DIY 60l, 20kg LR, LED Reef Factory 210W, pompa Blue Reff Motion 12K z wylotem loc-line, ATI PowerCone 250iDC, Maxspect Gyre 350 + Jebao RW-15. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 Progres marny, ale pod akwarium już wystarczy Poziom też w miarę trzymam. Zaopatrzylam sie w gumowy młotek, wczesniej nie miałam i musiałam skakać po płytkach. Kupiłam też próbki farb, żeby zdecydować się na konkretne odcienie szarego i fioletowego. Jutro, jeśli dam radę, to przetestuję te próbki, pomaluję sufit i może skoczę po fugę, bo zapomniałam kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 Czemu w progu wejściowym masz tak różnie ułożone względem podłogi w przedpokoju?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 Da szeroką listwe łączeniową i będzie git, co nie znaczy że jest fachowo zrobione. Jak na kobietę i pierwszy jej raz to jest spoko kibicuję dalej.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 Te docinki przy drzwiach i scianie tata robil chcialam skuć te jedną za długą plytke, ale chyba nie ma potrzeby. Szpara ma być na zamontowanie szpilek do listwy w betonie, zeby w plytkach nie wiercic. Powiem Wam, ze jestem zadowolona ze swojej roboty. Myślałam, ze gorzej mi to wyjdzie. Tym bardziej, ze plytki nie są równe i zachowanie idealnie równych odstepów nie jest możliwe. Pierwsze dwa rzedy kleilam zachowując idealnie równe szpary i okazało się, ze cały rzadek jest lekko wygiety w łuk. Teraz juz to prawie zgubilam. Myślę, ze to będzie moja pierwsza i ostatnia podłoga. Chyba, ze skusze sie jeszcze kiedys spróbować w łazience, to bardzo mała powierzchnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimi Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 Ładnie to wszystko wychodzi powoli i do celu a te szczegóły które nie wyszły przy robocie to tylko ty będziesz wiedziała ale tylko przez jakiś czas a pózniej nie będziesz zwracała uwagi na to.Na pewno nie zakończysz na tej podłodze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 @Nik@ Jak tam na froncie robót??? Akwarium już stoi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 Prace w toku i jeszcze nie wiem, kiedy przyjedzie akwarium. W kazdym razue do piątku położę fugi, pomaluję ścianę za akwarium i już od najbliższego weekendu będę gotowa na przyjęcie szkiełka Nie mogę się go już doczekać. Tyle miesięcy wysiłku tylko dla tego zbiornika... oby na koniec nie spieprzyc czegos, zwłaszcza sie boję o rybki, aby nie odczuły stresu przeprowadzki i nie zareagowaly ospą. Dlatego nie będę sie spieszyć z przenosinami. Święta mnie zostaną z w połowie zrobionym remontem, balaganem w calym domu, ale to nic nie szkodzi. Rybki i korale przyniosę dopiero na koncu stycznia lub początku lutego, zależnie od tego, jak mi pójdzie dojrzewanie. Koniec remontu przewiduje więc dopiero mniej więcej na koniec kwietnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 Nika kiedy zamawiałaś szkiełko? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geralt Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 11 minut temu, Nik@ napisał: Prace w toku i jeszcze nie wiem, kiedy przyjedzie akwarium. W kazdym razue do piątku położę fugi, pomaluję ścianę za akwarium i już od najbliższego weekendu będę gotowa na przyjęcie szkiełka Nie mogę się go już doczekać. Tyle miesięcy wysiłku tylko dla tego zbiornika... oby na koniec nie spieprzyc czegos, zwłaszcza sie boję o rybki, aby nie odczuły stresu przeprowadzki i nie zareagowaly ospą. Dlatego nie będę sie spieszyć z przenosinami. Święta mnie zostaną z w połowie zrobionym remontem, balaganem w calym domu, ale to nic nie szkodzi. Rybki i korale przyniosę dopiero na koncu stycznia lub początku lutego, zależnie od tego, jak mi pójdzie dojrzewanie. Koniec remontu przewiduje więc dopiero mniej więcej na koniec kwietnia. Za kilka dni zaimpregnuj sobie fugi np. Delfinem z Atlasa podniesie wytrzymałość fug na wszystko. Cytuj Start 19 marzec 2010 ... od czerwca 2015 - OptiWhite 130*80*60h, Sump 140*60*40 Dolewka DIY 60l, 20kg LR, LED Reef Factory 210W, pompa Blue Reff Motion 12K z wylotem loc-line, ATI PowerCone 250iDC, Maxspect Gyre 350 + Jebao RW-15. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 Godzinę temu, katani napisał: Nika kiedy zamawiałaś szkiełko? Nie pamiętam, ze trzy miesiące temu? Ale zastrzeglam, ze mam remont, ktory jeszcze dlugo potrwa i mi sie nie spieszy. Rybom w 360 sie krzywda nie dzieje, wiec luzik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach