metmez Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 Wniesie takiego ciężaru to żaden problem, oczywiście. Na pewno można wnieść jeszcze i większe tylko trzeba sobie zadać zaj....e ważne pytanie - po co? Ja wolę jednak ułatwiać sobie życie pozdrawiam Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 Wniesie takiego ciężaru to żaden problem, oczywiście. Na pewno można wnieść jeszcze i większe tylko trzeba sobie zadać zaj....e ważne pytanie - po co? Ja wolę jednak ułatwiać sobie życie [emoji4] pozdrawiam Wojtek Amen Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 2 godziny temu, lapsiak84 napisał: Amen Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Amen do kwadratu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basterek-4 Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 Wnoś we dwie osoby, ale dnem do góry - będziesz miał bardzo pewny uchwyt. Trzeci owszem może się przydać "na wymianę", ale nie jest to konieczne. Cytuj 150x50x50 + sump 103 l. 55 kg LR + 9 kg LS , cyrkulacja 2 x JVP 102, obieg At-306, odpieniacz - stożkowy, światło 2 x 54 t5 + HQI 70W + 120W LED, start 13.08.2010 Kupię szczepki korali miękkich i LPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 1 godzinę temu, basterek-4 napisał: Wnoś we dwie osoby, ale dnem do góry - będziesz miał bardzo pewny uchwyt. Trzeci owszem może się przydać "na wymianę", ale nie jest to konieczne. A wzmocnienia nie ulegną uszkodzeniu jak będziemy nieśli dnem do góry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 Weź 3-4 kumpli w dresach bez zegarków, sprzączek suwaków itp i wniesiecie bez problemu. Nie ma co dywagować to nie pół tony, trzeba powoli i z rozwagą i nie będzie problemuWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 (edytowane) Moje 180x80x70 h na czwarte piętro wnosiliśmy w dwóch + dwóch do asekuracji. 4 szt. takiego sprzętu i po problemie Mogę Ci pożyczyć jeżeli chcesz. Edytowane 23 Marca 2018 przez michalfa (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basterek-4 Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 2 godziny temu, Pawel_Q napisał: A wzmocnienia nie ulegną uszkodzeniu jak będziemy nieśli dnem do góry? Paweł, przecież to nie waży dwie tony, poza tym bedziecie podnosić za krótsze boki. Ludzie żywe dzieci robią - co tam wniesienie akwarium. Dacie radę ! Cytuj 150x50x50 + sump 103 l. 55 kg LR + 9 kg LS , cyrkulacja 2 x JVP 102, obieg At-306, odpieniacz - stożkowy, światło 2 x 54 t5 + HQI 70W + 120W LED, start 13.08.2010 Kupię szczepki korali miękkich i LPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 8 minut temu, basterek-4 napisał: Paweł, przecież to nie waży dwie tony, poza tym bedziecie podnosić za krótsze boki. Ludzie żywe dzieci robią - co tam wniesienie akwarium. Dacie radę ! Może nie mam zaufania do kolegów Co podkladac na zakrętach gdy trzeba będzie postawić w pionie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basterek-4 Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 Uważam że stary koc "na cztery" załatwi sprawę. Cytuj 150x50x50 + sump 103 l. 55 kg LR + 9 kg LS , cyrkulacja 2 x JVP 102, obieg At-306, odpieniacz - stożkowy, światło 2 x 54 t5 + HQI 70W + 120W LED, start 13.08.2010 Kupię szczepki korali miękkich i LPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 (edytowane) 56 minut temu, Pawel_Q napisał: Może nie mam zaufania do kolegów Co podkladac na zakrętach gdy trzeba będzie postawić w pionie? Kawałki styropianu 5cm;-)grubość chodziło mi Edytowane 23 Marca 2018 przez @Beti (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigos Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 kup 4 jabole weź 4 meneli spod sklepu Ty i np.szwagier do asekuracji i nadzoru operacji I po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 13 minut temu, Bigos napisał: kup 4 jabole weź 4 meneli spod sklepu Ty i np.szwagier do asekuracji i nadzoru operacji I po problemie Hehe to wtedy nawet wody nie będzie trzeba spuszczać. Cały system przeniosą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 16 minut temu, dla syna napisał: Hehe to wtedy nawet wody nie będzie trzeba spuszczać. Cały system przeniosą A jak będzie ups to nawet obiegu nie trzeba będzie wyłączać W ubiegłym tygodniu przedstawiałem z bratem obecną 240 do pokoju obok. Woda spuszczona do połowy, ciężko było, ale daliśmy radę w dwójkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 240? Chyba bez śniadania? Serio to nie jest operacja fargo tylko pull and go:)Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 1 godzinę temu, Bigos napisał: kup 4 jabole weź 4 meneli spod sklepu Ty i np.szwagier do asekuracji i nadzoru operacji I po problemie Ciemno to widzę. Nigdy bym się nie zdecydował, żeby wziąć takich ludzi do pomocy wnoszenia akwarium. Co najwyżej można by ich zatrudnić do odśnieżania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 5 godzin temu, zipke napisał: 240? Chyba bez śniadania? Serio to nie jest operacja fargo tylko pull and go:) Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Na śląsku jest takie małe powiedzenie: "Operacja Fargo jedyn ciongnie drugi targo" Chyba pasuje :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 zwyzka, i przez okno:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 W dniu 23.03.2018 o 23:32, Pawel_Q napisał: A jak będzie ups to nawet obiegu nie trzeba będzie wyłączać W ubiegłym tygodniu przedstawiałem z bratem obecną 240 do pokoju obok. Woda spuszczona do połowy, ciężko było, ale daliśmy radę w dwójkę. Ja moje 200l jak przestawiałem to z żonką upuszczone 40l wody, i postawienie szafki na wózki, bez problemu dźwiga się jedna stronę a żona podstawia wózek i się jedzie Wózek kosztuje 30zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 W dniu 23.03.2018 o 22:58, Bigos napisał: kup 4 jabole weź 4 meneli spod sklepu Ty i np.szwagier do asekuracji i nadzoru operacji I po problemie To zależy jeszcze z pod jakiego sklepu. Moi przewoził węgiel na taczkach na drugą stronę domu przez garaż. Efekt to zrysowane i powgniatane drzwi do gołej blachy , futryny całkiem zdeformowane, ale trzeba przyznać że to artyści bo wyrwali nawet kątownik zbrojony z ocieplenia, który był 10cm z boku za futryną. Ja brałem z pod małpki i nie polecam, teraz dla odmiany wezmę z pod biedronki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquamark Zgłoś Napisano 29 Marca 2018 Trzy osoby, styropian na podkładki i idzie. Przy wnoszeniu szkła człowiek dostaje kopa, adrenalina , szczególnie właściciel. Kłopoty mogą być przy zakrętach, drzwiach i przedpokojach. Trzeba pomierzyć. Do wniesienia mojego, 130x60x60, musiałem rozebrać szafę z drzwiami przesuwnymi. Trochę na pionowo i na kocu, trochę po grubym styropianie, poszło. Następny zbiornik, 200x60x60, kleje sam na miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach