Nik@ Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 Babeczki to moje ulubione rybki, muszą być, jeśli środowisko jest dla nich właściwe A stiphodon są dla mnie o tyle ciekawe, że jedzą glony. Nie znam morskich glonozernych babeczek. Kiedyś planuje trochę powiększyć ten słodki zbiornik, tak do 200l. Głównie na wysokość. Rośliny ledwie z piachu wystaja a już sięgają do lustra wody. Ale to jeszcze sporo wody musi upłynąć, bo do morszczaka trzeba skończyć obsadę kompletowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr07 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) Jak babki muszą być, to trudno. Ale w dwusetce polecam, by akary były jedynymi dużymi rybami. Kiedyś na zimę przeniosłem karasie ze stawu,po minucie złote bez wielu łusek, przerażone. Akara na noc trafiła do innego akwa,rano spokòj.Małych ryb nie tkną,gorzej z tymi dużymi. Edytowane 23 Lutego 2019 przez piotr07 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 Oki, będę pamiętać. Na razie w tym 120 babeczki i parka kakadu i zamykam obsadę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr07 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 A co z modrookiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Hmm tu nie wiem, co z nim, a właściwie z nią począć. Na razie sobie radzi. Oddać bym jej nie chciała, raz, ciężko będzie tego pyrtka złowić a dwa, staram się nie oddawać zwierzaków, jeśli nie stanowią zagrożenia dla innych. Skoro już się przypadkiem przyplątala to niech zostanie. Spróbuję jej dokupić towarzystwo, jeśli gdzieś trafię na gertrudy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr07 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 No,modrooków powinno być przynajmniej 8-10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 To by już było za dużo tego dobrego na taki mały litraz. I co robić? Poczekać do większego i dopiero dokupić? Rybka póki co daje rade, chetnie podchodzi do pokarmu, nie chowa sie, wyglada zdrowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr07 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Jeśli duże dojdzie w ciągu kilku mies,to może zostać, inaczej będziesz musiała go oddać komuś, kto ma modrooki .Chociaż gertrudy rosną maciupeńkie, 2-3cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr07 Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 Chwila, a masz jeszcze krewetki? Bo jeśli tak, to kakadu Ci je zjedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 1 godzinę temu, piotr07 napisał: Chwila, a masz jeszcze krewetki? Bo jeśli tak, to kakadu Ci je zjedzą. Mam takie malutkie czerwone i niebieskie. Dzięki za info, w takim razie rezygnuję z kakadu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr07 Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) To co będzie zamiast kakadu? Dodam, że z małymi krewetkami z pielęgniczek,poza Ramireza I żòłtą,raczej bym nie ryzykował.A kakadu są akurat największe. Edytowane 3 Marca 2019 przez piotr07 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 6 godzin temu, Nik@ napisał: Mam takie malutkie czerwone i niebieskie. Dzięki za info, w takim razie rezygnuję z kakadu. Cześć mam do oddania trzy kiryski, zbrojnika niebieskiego, sześć gupików trzy samce trzy samiczki, krewetke czerwoną, cztery ładne liściaste rośliny. Tylko w komplecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 A co się dzieje, likwidujesz czy zmiana koncepcji? Ja rybek nie mogę przyjąć, ale mogę zapytać znajomych akwarystow, jeśli chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 Likwidacja, mam za dużo obowiązków i brak czasu na dwa akwaria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 A ja kiedyś coś takiego naskrobałem. Jedyne zdjęcie jakie mam, jak zarosło było fajnie. Żyły tam Otoski, parka Ramirezek i krewetki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 W dniu 7.02.2019 o 20:20, dale napisał: Mam tylko ze startu, to znaczy po wpuszczeniu bojownika, tak około 2 tygodnie od zalania. Te korzenie, to dwa skrzydłokwiaty - taka namiastka hydroponiki (a poza tym, nie trzeba podlewać ) A obecnie, wygląda tak: Ładny gagatek A to moje Samice A tu maluszki ojciec Marian a mama samica niebieską z drugiej fotki Teraz już są większe i niebieski łapią kolor Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr07 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 A ktòry to Marian?Piękna ta samica z pierwszego zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 (edytowane) 17 godzin temu, Moljzesz napisał: Ładny gagatek A to moje Samice Ten wygląda jak Betta imbellis Edytowane 5 Marca 2019 przez Raffy14 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr07 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 4 godziny temu, Raffy14 napisał: Ten wygląda jak Betta imbellis Teraz jest wiele odmian Betta splendens. Ale rzeczywiście podobny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 10 godzin temu, Raffy14 napisał: Ten wygląda jak Betta imbellis Podobny zobaczcie tu uff Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 Gratuluję Ładne bestie Ja swojemu znalazłem dwie samice ale w porę przyszło opamiętanie że to jednak 30l i facet żyje jako singiel dalej. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 3 godziny temu, dale napisał: Gratuluję Ładne bestie Ja swojemu znalazłem dwie samice ale w porę przyszło opamiętanie że to jednak 30l i facet żyje jako singiel dalej. Ja mam 6 małych akwarii, chciałem spróbować swoich sił w rozmnażaniu tych pięknych ryb. 12szt już całkiem spore , mają 3tyg i rosną jak glupie. Reszta ryb coś się pochorowała ale powoli wychodzą na prostą.. A zobaczcie to ryby instant z aliexpress Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 Jak ktoś zakłada zbiornik i chce zdrowe ryby to mam do oddania zbrojnik niebieski, trzy kiryski, stadko gupików i cztery rosliny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 3 godziny temu, Moljzesz napisał: Ja mam 6 małych akwarii, chciałem spróbować swoich sił w rozmnażaniu tych pięknych ryb. 12szt już całkiem spore , mają 3tyg i rosną jak glupie. Reszta ryb coś się pochorowała ale powoli wychodzą na prostą.. A zobaczcie to ryby instant z aliexpress W 04:09 widać jak rybka zjada żywą ochotkę. Ta ochotka nie zjada rybki wnętrzności, a przede wszystkim nie dusi jej ? to do tych co tu chyba kiedyś na forum pisali że ochotka nie nadaje się do karmienia rybek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 (edytowane) @volf mam zbyt na wszystko prócz zbrojnika, ale jeszcze popytam, jeśli nadal masz na stanie. Zbrojnik by poszedł do kogoś innego wtedy ale mogę się postarać o odbiór wszystkiego na raz Edytowane 6 Marca 2019 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach