Seba28 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Witam jaki sklep z życiem polecacie?Ale z normalnymi cenami, a nie gdzie za zwykłego blazenka chcą 70zl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Października 2019 To jedynie na pw żeby kryptoreklamy na forum nie było [emoji14]Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 7 Października 2019 11 minut temu, Seba28 napisał: Witam jaki sklep z życiem polecacie?Ale z normalnymi cenami, a nie gdzie za zwykłego blazenka chcą 70zl ? z 70 zł to nie normalna cena? Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba28 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 W większości sklepów jest 50zl więc uważam że 70 nie jest normalną ceną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Gupiki są po 2zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Teraz, Laszek napisał: Gupiki są po 2zł. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 16 minut temu, Seba28 napisał: Witam jaki sklep z życiem polecacie?Ale z normalnymi cenami, a nie gdzie za zwykłego blazenka chcą 70zl ? Reefshop! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 7 Października 2019 3 minuty temu, Seba28 napisał: W większości sklepów jest 50zl więc uważam że 70 nie jest normalną ceną. więc właśnie polecam ten sklep gdzie są po 65-70 a jeśli za drogo to kup te po 50 a nawet po 30 co kilka miesięcy i będzie taniej Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba28 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Drożej nie zawsze znaczy lepiej i pewniej, jeżeli ktoś chce przepłacać jego sprawa, ja zapytałem czy zna ktoś sprawdzony sklep z normalnymi cenami tzn średniej rynkowej i tyle a robi się niepotrzebna gównoburza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 To te za 50 zł? PS: Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano 7 Października 2019 za 50 zł kupić można 2 sztuczne roślinki i kilka rybek słodkowodnych. Nie polecam niedoświadczonym morszczakom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Ja za 80zł własnie zamówiłem czarną odmianę, a po 40zł są zwykłe więc się da bez problemów [emoji14] sklepy prawdy nie zdradzą ale w hurcie kupują po parę złotych [emoji14] gdzie co i jak nie zdrdzę [emoji14] Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano 7 Października 2019 1 minutę temu, =Fresz= napisał: Ja za 80zł własnie zamówiłem czarną odmianę, a po 40zł są zwykłe więc się da bez problemów sklepy prawdy nie zdradzą ale w hurcie kupują po parę złotych gdzie co i jak nie zdrdzę Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Zgadzam się z Tobą. Ale jak ktoś teraz szuka oszczędności to po co wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 @Seba28 Wiesz dlaczego takie 'wpisy' się pojawiają.. bo gentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach... a gdy zaczynają rozmawiać: tak to się kończy. Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba28 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Kto mówi o oszczędnościach ? Jak ktoś chce i jest na tyle "bogaty" i "mądry" nie kupi błazenka nawet po 300 zł i mi nic do tego ja nie mam zamiaru przepłacać i tyle. A poza tym trzeba być milionerem żeby założyć i mieć akwarium morskie bo widzę większość tu właśnie tak uważa, że to hobby dla elity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 7 Października 2019 3 minuty temu, Seba28 napisał: Kto mówi o oszczędnościach ? Jak ktoś chce i jest na tyle "bogaty" i "mądry" nie kupi błazenka nawet po 300 zł i mi nic do tego ja nie mam zamiaru przepłacać i tyle. A poza tym trzeba być milionerem żeby założyć i mieć akwarium morskie bo widzę większość tu właśnie tak uważa, że to hobby dla elity oszczędny 2 razy traci podobno Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Nie dla elity. Dla ludzi chcących i troche wiedzących. A przede wszystkim pogłebiających wiedzę. Kase łatwo wywalić. Ale można to robić w kółko zataczając pętlę błędów. Ale nie mogę wytrzymać jak ktoś zakłada taki temat. Po krótce pokaż akwarium a Ci odpowiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba28 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Ale co chęci i wiedzą ma do przepłacania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Jak sygen napisał. Raz a sobrze albo co kilka miesięcy nowa sztuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petroniusz2 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Seba28 ciężko tobie zrozumieć pewną zależność . Rybka zdrowa , po kwarantannie , wypływania , jedząca mrożonki przeważnie będzie sporo droższa od takiej z frachtu bez kwarantanny i masz 100% pewności że po wpuszczeniu do zbiornika nie padnie i nie przyniesie jakiejś choroby . Janusz przyoszczędzi 20 zyla coś przywlecze i padnie mu obsada za parę stówek albo i parę tysięcy , ale 20 zyla w kieszeni . Gratuluję i polecam opcję oszczędną , szybko się z morszczyzny wyleczysz , może raz i drugi się uda , ale zapewniam Ciebie w końcu trafisz perełkę , która Tobie całą obsadę wykończy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Z całym szacunkiem Panowie ale pieprzycie bzdury da się kupić ryby z prywatnej hodowli i nie beda one padać co miesiąc w szczególności blazenki.Seba28 wpisz w google sexykrewetka tyle w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 7 Października 2019 (edytowane) 45 minut temu, =Fresz= napisał: Ja za 80zł własnie zamówiłem czarną odmianę, a po 40zł są zwykłe więc się da bez problemów sklepy prawdy nie zdradzą ale w hurcie kupują po parę złotych gdzie co i jak nie zdrdzę Oj chyba też wiem, gdzie. Trzeba tylko trochę poszperać w necie Edytowane 7 Października 2019 przez wiesiektbg (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Godzinę temu, Seba28 napisał: Witam jaki sklep z życiem polecacie?Ale z normalnymi cenami, a nie gdzie za zwykłego blazenka chcą 70zl ? Tak jak pisali import czy hodowla . Jak import zazwyczaj jest drożej - dużo sie na to składa. Hodowla - różnie bywa , zależy gdzie ile szt. Po za tym na tym forum już takich tematów się nie porusza by " góry" nie denerwować . I tyle . Tak w skrócie . A nam zostaje wujek Googel i inne platformy Pozdr. Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba28 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Za przeproszeniem co za bzdury piszecie. Jaką gwarancję poza słowem daje sprzedawca droższej ryby że miała kwarantannę? Że jest wypływana? Że je mrożonki? Że nie przyniesie żadnej choroby? I że przeżyje?? Daje taką samą gwarancję co sprzedawca tańszej ryby. A że ktoś powie że miała kwarantannę to jak to udowodni? To jest słowo przeciw słowu ludzie. Rozumiem gdyby temat był sprzętu to fakt tu nie oszczędzamy bo jednak są marki sprawdzone, ale ryby? Ja mogę powiedzieć że w piwnicy mam 40ton złota i ta wiadomość jest tak samo wiarygodna że dana ryba miała kwarantannę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Nic do kolegi nie dociera . Kup prosto z frachtu . Pogadaj z jakim sklep i bierz przy dostawie . Otwiera boxa to twoj woreczk placisz i do domu aklimat. Ale pytanie czy worku ryba zyje czy juz prawie . Dodaj koszt dostawy oplaty cena $ itp. Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach