pj007 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Witam Czy ta pompa obiegowa jest godna uwagi czy omijać z daleka. Szukam pompy w rozsądnych pieniądzach i co najważniejsze z bardzo wysoką kulturą pracy. Cisza jest tu priorytetem. Edytowane 12 Stycznia 2020 przez pj007 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 Witam Jeśli szukasz bardzo cichej to tylko Deltec , lub Red Dragon,takie jest moje zdanie . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 kup sobie JEBAO DCP jest cicha mam model 7000 i jest niesłyszalna dodatkowo ma sterowanie od 30-100% mocy co 1% tak ze spływ wyregulujesz bez problemu i o ile o cyrkulatorach jebao rożne opinie znajdziesz o tej serii pomp nie widziałem nic złego. chociaż jak teraz patrze na blau wygląda jak jabo wiec pewno to to samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 Mama jebao DCP 2000 cholera głośna jak mała lodówka. Będę ją reklamował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 to dziwne moze reklamuj, chyba ze te większe lepiej sie spisują bo może większe cięższe i nie popadają w drgania, ale miałem np tunze silence i blau lub h2o ale obie były słyszalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 Tak czy siak drugą obiegówkę muszę mieć w razie awarii. Życie za drogie aby np przez 3-4 dni być bez obiegówki. Zbiornik ma wody 160l (tyle wlanej). Do tej pory starczyło te 2000l/h. Koszta też mają dla mnie znaczenie a te Red Devil bardzo drogie z tego co widzę. Może ktoś jeszcze zaproponuje jakąś ciekawą alternatywę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemas8888 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 Zerknij na Reef Octopus VarioS. U mnie póki co chodziła tylko testowo ale wiem że u innych śmiga już jakiś czas i kultura pracy na wysokim poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 Cena nie niska. Cholerka 600 zł za popychacz wody. Kurcze widzę że jest kłopot. Zetlight Horizon WiFi 3000 Pompa Obiegowa 3000l/h Warto płacić za dodatki typu obieg wody w dzień a inny w nocy ? Nie korzystałem z takcih dodatków. Jest to tylko jedna z bardziej kosztownych opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemas8888 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 9 minut temu, pj007 napisał: Zetlight Horizon WiFi 3000 Pompa Obiegowa 3000l/h Tę akurat odradzam. Miałem i całe szczęście udało się zwrócić. Może nie była głośna ale wydawała nieprzyjemny dla ucha dźwięk. Akwa było w pokoju córki i nie mogła przy tym zasnąć. Wymieniłem na https://reefshop.pl/pl/p/Aqua-Medic-DC-Runner-x.2-ULTRA-SILENT/7158 i była zdecydowana poprawa ale w moim odczuciu Octopus i tak wygrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 Dzięki za odpowiedź 699 zł masakra Może jest jakiś tańszy sklep :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 to bardzo dziwne co tu czytam, ja mam dwie pompy w sumpie DCP i jakoś ich nie słyszę nawet ta 20 tys uważam za mega cichą. Serio nic nie słychać może kolega @pj007 ma jakąś wadliwą bo zazwyczaj te pompy dobrze wypadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 Ja polecam Sicce syncra. @CoralHouse ma ją w fajnych pieniądzach. Bez bajerów, ale super cicha, mało znana firma w Polsce, ale pompy robi na wysokim poziomie. Sam jej nie używam, ale znajomy z niej korzysta w słodkim od kilku lat dlatego myślę, że mogę polecić. Ja osobiście mam DCP 6500 i dla mnie jest niesłyszalna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 Moją dam do reklamacji. Ona daje hałas piszczący jak odkurzacz który słychać u sąsiada. Nie ma wibracji. To inny rodzaj hałasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 Ja mam na sprzedaż w targowisku pompęjecod DSC-12000 za 300zł i też mogę powiedzieć że jest cicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ejdzej88 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2020 Mam Jebao DCP8000. Nie wiem jakie warunki musiał bym stworzyć aby było słychać tą pompę. Miałem też DCP 2000 do zasilania filtrów również bezgłośna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkrrystian Zgłoś Napisano 24 Lutego 2020 Ja posiadam DCP-2500 i jest co prawda cicha ale ma inną wadę, pracuje jak chce Raz normalnie raz zwolni a czasem przyspieszy. Cholera wi o co chodzi. Aaaaa teraz mam ściągniętą dyszę z Loc-line bo z dyszą dopiero działała jak sinusoida I też szukam czegoś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach