AnT Zgłoś Napisano 11 Lutego 2020 Porównywanie przyrostów w akwarium . To taka , szczepka Osiem miesięcy : 2019.06.22 - 2020.02.11 Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 Są to dobre przyrosty? Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 1,5 miesiąca: 14.12.2019 - 27.01.2020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 3 godziny temu, elespero napisał: Są to dobre przyrosty? Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka No właśnie się zastanawiam ? Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) 37 minut temu, AnT napisał: No właśnie się zastanawiam ? Ant, a po kiego się zastanawiasz? Przecież to nie ma sensu. Jest zbyt wiele zmiennych żeby oceniać prędkość przyrostów korala. Gatunek, warunki, sposoby karmienia, fochy korali, to wszystko ma znaczenie. Tak sobie pogrzebałem w archiwach poprzedniej edycji mojego szkiełka. Na chłopski rozum, to zwykła monti powinna iść szybciej niż valida, a tutaj jak widać z tyłu na zdjęciach jest odwrotnie, valida idzie jak głupia, a monti bardzo powoli (i tu już mamy zmienną - była przyklejona pod kątem i najpierw się prostowała do światła). W tle widać inną monti - talerzową jak też popierdziela szybko. Zdjęcia z okresu 5 miesięcy. Tutaj ten sam rodzaj monti, ten sam gatunek, ten sam czas, ten sam zbiornik, to samo karmienie, tylko inne miejsce. Okres Marzec-Listopad, zupełnie inne przyrosty niż tej z poprzednich zdjęć. I bądź tu mądry, czy to dobre czy nie. Edytowane 12 Lutego 2020 przez Ironista (wyświetl historię edycji) Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 Rosną to rosną, po co dumać czy wolny czy szybko Jedna acra kiedyś jak wsadziłem to kilka miesięcy ledwo co się ruszyła a później jak wystrzeliła to zasłoniła wszystko co było pod nią i kolejny problem bo gruba jak palec i bez dremela nie podchodz. @Ironista tam na jednej z fotek to exquisitus przemyka nad pavona ? Ostatnio mam faze na wargacze :/ Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 Godzinę temu, VDR napisał: @Ironista tam na jednej z fotek to exquisitus przemyka nad pavona ? Ostatnio mam faze na wargacze :/ Dokładnie ten. Twojej fazie się nie dziwię, bo wargacze są świetne. Niestety najgorsze jest to, że dbasz, karmisz, ciszysz się że rośnie i pięknie się wybarwia, po czym któregoś dnia wracasz wieczorem z roboty i widzisz go wysuszonego na podłodze. Po ostatnim takim wyskoku solorensisa postanowiłem sobie odpuścić te ryby. Ant - chcesz przyrostów to olej patyki i dawaj w miękkie. Sarco Ojciec i Syn w ciągu ośmiu miesięcy. Zdjęcia tego nie oddają w całości, ale był na pół dłoni, a teraz to sobie z Ojca mogę czapkę-uszankę zrobić i to z zapinką pod brodą. A czachę mam sporą jak wiesz. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) I po 9 miesiącach Po drodze konkretna wakacyjna wykładka po której zbiornik wracał do normy trzy miesiące . Z czasów " zajawki " pomiary wykazały przyrosty od 1.0 do 1,5 cm na miesiąc , zależnie od korala . Na koralach świetnie było widać jak im się wiodło , jak słoje w drzewie .... przyrosty były różnej grubości i różnej długości w czasie , z tego mniemam że w idealnie działającym systemie do tych wartości można by dołożyć z pół cm /ms . Pod koniec żywota ten 80 L zbiornik (brutto ) zjadał prawie 100 ml ballinga x 3 na dobę . Edytowane 12 Lutego 2020 przez SU1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guban88ok3m Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 Acroppry ok w takim litrazu? Jakie światło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 6 minut temu, Guban88ok3m napisał: Acroppry ok w takim litrazu? Jakie światło? A w czym litraż przeszkadza akroporom ? Światło własnej roboty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.k Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 Daniel myślę że ona dopiero wystartowała Najwolniej ruszają z małego patyczka przecież, no i chyba o tępo Tobie nie chodzi, dopal jeszcze 2 xT5 albo belke LED to będzie szybciej Cytuj 250L SPS, ATI sunpower 6x39, Schuran 150, Tunze 6095 + 7092, 2xRW8, Jebao WP 25 Poprzedni zbiornik 130L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...225#entry375225 Obecnie 250L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...097#entry416097 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 Mnie ciekawi bardziej jak idzie na organice ? Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.k Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 dobrze wypolipowana, gruba tkanka, kolor niczego sobie, więc idzie dobrze Cytuj 250L SPS, ATI sunpower 6x39, Schuran 150, Tunze 6095 + 7092, 2xRW8, Jebao WP 25 Poprzedni zbiornik 130L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...225#entry375225 Obecnie 250L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...097#entry416097 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 Jest jeszcze jeden plus - wielkość baniaka wystarczy na dłużej... Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 Jakoś czasem lubię "pod prąd" Jestem ciekaw ile mogę zejść z światlem. Godzinę temu, grzegorz.k napisał: Daniel myślę że ona dopiero wystartowała Najwolniej ruszają z małego patyczka przecież, no i chyba o tępo Tobie nie chodzi, dopal jeszcze 2 xT5 albo belke LED to będzie szybciej Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gr4b3Q Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Błąd w opisie zdięcia, powinno być 2018 Edytowane 12 Lutego 2020 przez Gr4b3Q (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guban88ok3m Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 3 godziny temu, SU1 napisał: A w czym litraż przeszkadza akroporom ? Światło własnej roboty . Dużo ludzi mówi im więcej tym większa stabilność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klocek1973 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2020 21 godzin temu, SU1 napisał: I po 9 miesiącach Po drodze konkretna wakacyjna wykładka po której zbiornik wracał do normy trzy miesiące . Z czasów " zajawki " pomiary wykazały przyrosty od 1.0 do 1,5 cm na miesiąc , zależnie od korala . Na koralach świetnie było widać jak im się wiodło , jak słoje w drzewie .... przyrosty były różnej grubości i różnej długości w czasie , z tego mniemam że w idealnie działającym systemie do tych wartości można by dołożyć z pół cm /ms . Pod koniec żywota ten 80 L zbiornik (brutto ) zjadał prawie 100 ml ballinga x 3 na dobę . O Matko ale zaroslo jak od ciebie szczepki chyba w kwietniu bralem jeszcze puste prawie bylo super pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2020 @SU1 Co świeciło nad tym baniakiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Lutego 2020 14 minut temu, sith114 napisał: @SU1 Co świeciło nad tym baniakiem? Kto szuka nie błądzi tylko kurcze znowu lampy nie ukończysz hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2020 (edytowane) 4 godziny temu, klocek1973 napisał: O Matko ale zaroslo jak od ciebie szczepki chyba w kwietniu bralem jeszcze puste prawie bylo super pozdrawiam Coś mi świta . Którego roku kwiecień , bo teraz to 220 L stoi , niestety marudne . Fresz jak ty to znalazłeś jak nawet w "moje tematy " nie znalazłem już . Edytowane 13 Lutego 2020 przez SU1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klocek1973 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2020 rok temu bylem u ciebie z Radomia przyjechalem i juz stal nowy baniaczek ale miales sie zabierac za przekladanie . mam pytanko gdzie zamawiales nowy zbiornik bo mysle tez aby juz na 450l powiekrzyc . i jeszcze mam pytanko te lampy co masz sam robiles jaki to koszt pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2020 3 godziny temu, klocek1973 napisał: rok temu bylem u ciebie z Radomia przyjechalem i juz stal nowy baniaczek ale miales sie zabierac za przekladanie . mam pytanko gdzie zamawiales nowy zbiornik bo mysle tez aby juz na 450l powiekrzyc . i jeszcze mam pytanko te lampy co masz sam robiles jaki to koszt pozdrawiam PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach