Coronholio Zgłoś Napisano 5 Marca 2020 Grunt to równowaga podkopułowa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 5 Marca 2020 Coś mnie się wydaje, że będzie szybki restart. Trzeba obserwować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 5 Marca 2020 Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 9 godzin temu, Tester napisał: Kurcze to chyba pierwsze akwarium w którym są najpierw korale a potem skala Oj przegapiles Walkera... 8 godzin temu, AnT napisał: Grunt to równowaga jonowa. Ale to w solance raczej. Bo pozniejsze stadium baniaka to raczej rownowagi juz nie ma albo jest ale nie taka jak przy zasalaniu... konsumpcja zaburzy wszystko. Sorki za off. Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sidjio Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 9 godzin temu, Tester napisał: Żarty żartami ale najbardziej nie lubię lekceważącego podejścia i braku odpowiedzialności w tym hobby. Żarty żartami ale podchodzę do tego poważnie pomimo dużego dystansu do zycia A tu nowy kolega, potem przykleję na podstawkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 Oj dajcie chłopakowi szansę...jescze parę postów... @Sidjio fajny projekt, będzie balling czy reaktor wapnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.k Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 (edytowane) Hehe no faktycznie widać jak "podchodzisz poważnie do tego", jak to się mówi człowiek uczy się na błędach ale mądry słucha rad innych i stara się tych błędów unikać. Wielu tu było co chcieli przecierać własne ścieżki a ilu "mądrych" jest na FB, tam to aż strach dzisiaj coś powiedzieć i doradzić a pseudo doradców za to są setki. Co by nie było na forum masz sporo ciekawej lektury, czytaj ze zrozumieniem to coś z tego bedzie Edytowane 6 Marca 2020 przez grzegorz.k (wyświetl historię edycji) Cytuj 250L SPS, ATI sunpower 6x39, Schuran 150, Tunze 6095 + 7092, 2xRW8, Jebao WP 25 Poprzedni zbiornik 130L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...225#entry375225 Obecnie 250L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...097#entry416097 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sidjio Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 26 minut temu, Beti napisał: @Sidjio fajny projekt, będzie balling czy reaktor wapnia. Nic z tych rzeczy Niedługo wleci piasek kwarcowy czarny + czarne tło, pytanie tylko jaka granulacja, myślę nad tą mniejsza: 0.8-1.2mm 0.2-0.8mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coronholio Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 Już tylko nurek napowietrzający mnie zaskoczy miałem takiego w swoim "gupikarium" w 1992r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 13 minut temu, Coronholio napisał: Już tylko nurek napowietrzający mnie zaskoczy miałem takiego w swoim "gupikarium" w 1992r. A ja miałem sedes. Jak się bąbelek powiększył to się deska otwierała i fruuu do góry hehe. Ale to w późnych latach osiemdziesiątych sory za off top Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sidjio Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 Panowie nurkować nurkowałem nie raz, ale zawsze byłem stanowczo przeciw wszelkim dziwnym figurkom itp w akwariach. 100% natury Pojawiła mi się w akwarium Asterina i jakieś małe coś ala ślimak? na szybie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 To cuś to wirek Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sidjio Zgłoś Napisano 7 Marca 2020 Dziś przyszło prawie 9 kg skały za 100 zł. Marco rocks czy jakoś tak. Dodatkowo do akwarium przyjdą różne rodzaje glonów koloru czerwonego i caulerpa taxifolia Szybki projekt bo zaraz do pracy trzeba iść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 7 Marca 2020 Jaka planujesz obsade ryb? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 7 Marca 2020 zacnie to wyglada...jest ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 7 Marca 2020 Pytałem o ryby, bo autor planuje makroglony Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sidjio Zgłoś Napisano 7 Marca 2020 6 godzin temu, Tester napisał: Jaka planujesz obsade ryb? Nie planuje na razie za bardzo, jak mówiłem pierw jakieś kraby, ślimaki, wezowidlo, jeżowiec potem ryby. Myślałem nad borsukiem i mandarynem. Ew błazny czarno białe 5 godzin temu, Beti napisał: Droższa jak cała skała... Ale zacnie to wyglada...jest ciekawie. Sztuka jest kupić dobrze i tanio a nie drogo. Tylko zastanawiam się nad układem bo potem te filary chciałbym zamówić w seafrags i nie wiem czy zbudować to czy na razie jakoś luźno to po prostu postawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Many 1974 Zgłoś Napisano 7 Marca 2020 To się dzieje naprawdę? czy wkręcacie mnie Wesoło tu, na tym forum. A na poważnie kolego @Sidjio taki projekt ma szansę jak najbardziej się powieść, ale potrzeba mieć trochę wiedzy, ewentualnie posłuchać mądrych rad od kolegów, którzy już ci ich udzielili w swoich wypowiedziach. Pamiętaj tu nie chodzi o udowadnianie czegokolwiek, tylko o to żeby baniak jakoś normalnie funkcjonował i nie padły zwierzaki, a taka strata zawsze boli. Więc bardzo proszę o rozwagę i o chęć zwiększenia podstawowej wiedzy o morszczyźnie, a forum będzie Ci wsparciem Pozdrawiam Mariusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedikk1 Zgłoś Napisano 8 Marca 2020 Z piachem to taniej bedzie z piaskownicy worek wynieść, niż płacic za kwarcowy, nie przemyślałeś... Mało, że nie wiesz nic o morskim, nie masz bladego pojęcia o akwarystyce w ogóle. W pierwszej chwili myślałem, że chcesz tylko sprobować kranu, ale to co pokazujesz udowadnia, że kompletnie nie wiesz co robisz... nawet sam ten piach kwarcowy może... ehh z resztą, co ja się będę produkował, i tak wiesz lepiej To trzeba piętnować a nie kibicować... Cytuj 2011 30_Gallon_Nano_Reef 2015 2017 60_Gallon_Nano_Reef 20... SevenReefs.pl / Seven Reefs Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzechotnic Zgłoś Napisano 8 Marca 2020 No. Taki użytkownik potrafi ożywić forum. Aż się sam do siebie uśmiecham czytając. Dodaje do obserwowanych ma się rozumieć bo widzę zapał [emoji3]. Ostatnio czytałem na grupie FB Moffensa Adama jeżeli dobrze zapamiętałem. Ale tu widzę jest lepiej. Uszanowanie. Pzdr - GrzechotniC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolan91 Zgłoś Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) 22 godziny temu, jedikk1 napisał: Mało, że nie wiesz nic o morskim, nie masz bladego pojęcia o akwarystyce w ogóle. W pierwszej chwili myślałem, że chcesz tylko sprobować kranu, ale to co pokazujesz udowadnia, że kompletnie nie wiesz co robisz... nawet sam ten piach kwarcowy może... ehh z resztą, co ja się będę produkował, i tak wiesz lepiej To trzeba piętnować a nie kibicować... Ale ci będzie głupio jak chłopakowi się uda Edytowane 9 Marca 2020 przez wolan91 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sidjio Zgłoś Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) Z kilku elementów powstał jeden. Cx5 fajnie skleił ale dużo syfu przy tym niech schnie do jutra. I potem. Wodowanie Edytowane 9 Marca 2020 przez Sidjio (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 9 Marca 2020 W dniu 7.03.2020 o 11:57, Sidjio napisał: Dziś przyszło prawie 9 kg skały za 100 zł. Marco rocks To jakaś używana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedikk1 Zgłoś Napisano 10 Marca 2020 18 godzin temu, wolan91 napisał: Ale ci będzie głupio jak chłopakowi się uda Zdziwisz się Mieć farta a mieć trochę rozumu to dwie różne rzeczy... Cytuj 2011 30_Gallon_Nano_Reef 2015 2017 60_Gallon_Nano_Reef 20... SevenReefs.pl / Seven Reefs Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sidjio Zgłoś Napisano 10 Marca 2020 (edytowane) Dzisiaj wrzuciłem wszystko. Było wodowanie. Mam w woju dużo roboty więc teraz ciężko z czasem. Chociaż dojrzeje ładnie. Zaczęły się lekkie brązowe plamki pojawiać. Zaczyna dojrzewać. Edytowane 10 Marca 2020 przez Sidjio (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach