sith114 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2021 (edytowane) Akwarium się powiększyło litraż większy czas przepalić dno na wylot Teoretyczne założenia są proste panel led o wymiarach 45x45 cm 144 ledy na ten moment power ledy (3W) faktycznie 2,4W. Wszystko wzorowane na ATI straton czyli sith( lub jak @Słony leszcz mawia shit) Straton. Wymiar lampy coś w granicach 50x45 Konstrukcja lekko wzorowane na lampie @waldek123blau czyli blacha alu 5mm + radiatory ciętę i aktywne chłodzenie wentylatorami. Sterowanie zobaczymy jak wyjdzie może Aqma od @magu może coś własnego. Na 100% drivery na jakimś gotowym układzie typu pt4115 lub innym na własnym PCB. Układ ledów zerźnięty stąd: Edytowane 8 Lipca 2021 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 8 Lipca 2021 9 minut temu, sith114 napisał: shit Straton ale naprawdę masz zamiar dać fioletową maskownicę?!?!?!? Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2021 (edytowane) Teraz, Słony leszcz napisał: ale naprawdę masz zamiar dać fioletową maskownicę?!?!?!? Sam jesteś fioletowy to jest magenta! Nie to tylko szablon do ledów ale przypiąłem w modelu sobie go do radiatora Edytowane 8 Lipca 2021 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 8 Lipca 2021 1 minutę temu, sith114 napisał: to jest magenta hmm... aha... ja to znam tylko trzy kolory;-) Już Ci pisałem, żebyś sobie odpuścił czerwone? Takie rzeczy to się w firmówkach robi, żeby podbić par na użytek BRSTV i innych takich;-) Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2021 1 minutę temu, Słony leszcz napisał: hmm... aha... ja to znam tylko trzy kolory;-) Już Ci pisałem, żebyś sobie odpuścił czerwone? Takie rzeczy to się w firmówkach robi, żeby podbić par na użytek BRSTV i innych takich;-) Nie wiem czy pisałeś ale czerwoni się nie dostali... zostali za bugiem 144 ledy to akurat bez czerwonych bo z czerwonymi by było 153 chyba ze dojdzie jakieś nocne ale kto wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2021 (edytowane) Przyszły zabawki Teoretycznie czego nie zakładałem w fazie projektowania wejdą i 4 wentylatory także fajnie Czas sfinalizować projekt pod frezowanie i oddać zabawki na frezarkę Edytowane 9 Lipca 2021 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2021 Jak tam, możesz pochwalić się postępem prac? Cytuj http://akwariummorskie.blogspot.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2021 30 minut temu, thomash666 napisał: Jak tam, możesz pochwalić się postępem prac? Hej, Prace stanęły i napisałeś w dzień kiedy ruszył czekam na drivery do ledów i bede składał maly modul do testów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 19 Września 2021 (edytowane) Prace powoli ale idą. Nad akwarium zaświeciło 40W z jednego panelu. Jeden moduł w wersji "demo" prezentuję się tak, teraz czas na wysłanie zapytań o gotową płytkę pod ledy zamawiamy i montujemy całą lampę Edytowane 19 Września 2021 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 19 Września 2021 Witam Bez pośpiechu, ale do przodu , brawo TY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 19 Września 2021 5 godzin temu, JerzyB napisał: Witam Bez pośpiechu, ale do przodu , brawo TY. Lampa "V2" działa mocy brakuje ale nie jest źle, także nie ma spiny możne sie doktoryzować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 19 Września 2021 10 minut temu, sith114 napisał: Lampa "V2" działa mocy brakuje ale nie jest źle, także nie ma spiny możne sie doktoryzować Też się będę doktoryzował , bo prawie wszystko do mojej lampy mam. Daje sobie czas do końca roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 10 Października 2021 W dniu 9.07.2021 o 23:01, sith114 napisał: Przyszły zabawki Teoretycznie czego nie zakładałem w fazie projektowania wejdą i 4 wentylatory także fajnie Czas sfinalizować projekt pod frezowanie i oddać zabawki na frezarkę Witam Co to za wentylatory ? ja chcę zamontować te https://www.aab.com.pl/product-pol-226-AABCOOLING-Silent-Force-Fan-14.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 10 Października 2021 32 minuty temu, JerzyB napisał: Witam Co to za wentylatory ? ja chcę zamontować te https://www.aab.com.pl/product-pol-226-AABCOOLING-Silent-Force-Fan-14.html Dokładnie to takie: ARCTIC P12 SLIM PWM PST wentylator x130 https://allegro.pl/oferta/arctic-p12-slim-pwm-pst-wentylator-x130-10417524306 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 10 Października 2021 (edytowane) 27 minut temu, sith114 napisał: Dokładnie to takie: ARCTIC P12 SLIM PWM PST wentylator x130 https://allegro.pl/oferta/arctic-p12-slim-pwm-pst-wentylator-x130-10417524306 Mam zrobione frezy pod trzy z mojego linku , zastanawiam się , czy to starczy . Może dołożę jeszcze z dwa takie jak Ty masz . Są bardzo płytkie mniej frezowania. Edytowane 10 Października 2021 przez JerzyB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 Zgłoś Napisano 10 Października 2021 W dniu 8.07.2021 o 21:17, sith114 napisał: Akwarium się powiększyło litraż większy czas przepalić dno na wylot Teoretyczne założenia są proste panel led o wymiarach 45x45 cm 144 ledy na ten moment power ledy (3W) faktycznie 2,4W. Wszystko wzorowane na ATI straton czyli sith( lub jak @Słony leszcz mawia shit) Straton. Wymiar lampy coś w granicach 50x45 Konstrukcja lekko wzorowane na lampie @waldek123blau czyli blacha alu 5mm + radiatory ciętę i aktywne chłodzenie wentylatorami. Sterowanie zobaczymy jak wyjdzie może Aqma od @magu może coś własnego. Na 100% drivery na jakimś gotowym układzie typu pt4115 lub innym na własnym PCB. Układ ledów zerźnięty stąd: Nie za dużo czerwonych? Cytuj Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. https://drive.google.com/drive/folders/183aOu0N6pyqhFT6OfeNn0e6RBBvPDdJc SPS = Stability Promotes Success, BEZ=bez zbędnych kosztów Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bouli Zgłoś Napisano 10 Października 2021 Mam zrobione frezy pod trzy z mojego linku , zastanawiam się , czy to starczy . Może dołożę jeszcze z dwa takie jak Ty masz . Są bardzo płytkie mniej frezowania.Wentylatory chcesz jakoś sterować, czy tylko on/off?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 10 Października 2021 (edytowane) Sterownik mam 6io kanałowy z wyświetlaczem od Rafała. Nie ma opcji sterowania wentylatorami tylko on/off. Zastanawiam się nad AQma Led Control DIY KIT , ale tam chyba tez nie ma takiego bajeru. Czy to potrzebne ? Edytowane 10 Października 2021 przez JerzyB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bouli Zgłoś Napisano 10 Października 2021 No nie ma i tam jest jeszcze 5V linia na wentylator, czy to potrzebne to kwesta jak bardzo wydajne jest chłodzenie bo być może musi bujać się na maxa, jak to będą ciche wentylatory to pewnie nie problem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 10 Października 2021 (edytowane) Moje z linku są ciche , mam je do chłodzenia wody w akwa. Lampa ATI jest dużo głośniejsza. Edytowane 10 Października 2021 przez JerzyB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 19 Października 2021 (edytowane) Doszły długo wyczekiwane elementy Czas zacząć działać Edytowane 19 Października 2021 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bouli Zgłoś Napisano 19 Października 2021 Ja dopiero w fazie projektu ale też czekam na pcb od chińczyka, aluminium??Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 19 Października 2021 4 minuty temu, Bouli napisał: Ja dopiero w fazie projektu ale też czekam na pcb od chińczyka, aluminium?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tylko i wyłącznie aluminum Teraz trzeba skończyć podgrzewacz żeby mieć na czym to polutować i jedziemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raff 2020 Zgłoś Napisano 19 Października 2021 Mógł Chińczyk poczekać jeszcze z wysyłką, miałbyś zabawkę pod choinkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 20 Października 2021 @sith114 ta płyta to twój projekt czy jakaś "uniwersalna" ? Podaj namiary gdzie takie coś wykonują. Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach