Prospero Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Nie ma dlatego, że mimo sporej ilości morszczaków nikt nie robi zakupów w Łodzi. Mam nawet takie wrażenie, że ludzie wolą wydać kasę w innych miastach niż dać tutaj zarobić przez to właśnie nic nie ma. Nawet takie durne Rybarium w Łodzi sprzedaje tylko... żwirek i siano. Reszta to handel w sieci. To nawet nie chodzi o ceny... nawet gdyby były identyczne czy niższe jak w Warszawie ale chcąc pojechać i kupić tam trzeba przecież dodać paliwo czy inną kasę na drogę. Taniej nie wyjdzie a i tak ludzie pojadą. Jak to mówią, w Łodzi tylko po ... OCET! Sam często organizuje zakupy dla kolegów i znajomych. Stali korzystają bo mają na miejscu i to co chcą a reszta i tak pojedzie wszędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Problem jest w tym że zasobność łódzkich portfeli jest mniejsza niż np. warszawskich, a koszt utrzymania takiego sklepu jest dość spory więc raczej się trzeba pogodzić z faktem że w nadchodzącym czasie nic się nie zmieni na łódzkim rynku w akwarystyce morskiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Gdyby ludzie mieli ochotę zostawiać częściej kasę w Łodzi a nie po innych wsiach to też byłoby inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 No już taka natura ludzka że każdy chce tanio i dużo, nie ma w tym nic złego. Natomiast lokalny patriotyzm to już na wymarciu - każdy liczy kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 W pabianicach był piękny z rozmachem zrobiony sklep z morszczyzną i co ? NIC bo tu bida aż piszczy, gość startował ze sklepem 2 razy i klapa. Sklep z morszczyzną w łodzi to może założyć jakiś bogaty hobbysta, który nie będzie liczył zysków i kosztów !!! To jedyna recepta na wypasiony sklep w łodzi !!! Ot taka moja myśl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 No i temat można zamknąć bo wszystko zostało już powiedziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Nie wybiera się ktoś z Łodzi przypadkiem do Erybci w Markach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 A właśnie. Już nie raz tak miałem, że z tymi zakupami to tak, że ktoś chce itp zawraca gitarrę a potem gdy już jest do odebrania to cisza i człowiek zostaje z ręką w nocniku. Akurat Tomek to porządna firma ale niestety nie każdy jest taki fair. Zwyczajowo bywam w czwartki, jak mam czas to nadrabiam kawałek do Marek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Insider Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 a jak dla mnie to problem polega w wiekszości na tym, ż każdy sklep jest na telefon . Nie ma czegoś takiego ze jade o 11 i sklep jest otwarty nie u nas zawsze jest zadzwoń bo mnie niema , mam serwis itp .To jak taki człowiek ma taki sklep postrzegać ? wole zamówić , kurier i mam pewne za 2 dni ... Cytuj 400l,BM 250,2x250HQI+4x54w t5,3x6095, dsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 A nawet z dnia na dzień! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomMen Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 a jak dla mnie to problem polega w wiekszości na tym, ż każdy sklep jest na telefon . Nie ma czegoś takiego ze jade o 11 i sklep jest otwarty nie u nas zawsze jest zadzwoń bo mnie niema , mam serwis itp .To jak taki człowiek ma taki sklep postrzegać ? wole zamówić , kurier i mam pewne za 2 dni ... I to jest to w czym tkwi problem. Wszystko na tel. i zamówienie. W Pabianicach może i chcieli dobrze, ale za krótko to trwało, żeby w ogóle ludzi do siebie przekonać. To nie jest interes, który będzie od razu na siebie zarabiał (zresztą mało który taki jest). Trzeba trochę czasu na zdobycie klientów, ich zaufania, a przede wszystkim mieć podejście i wywiązywać się z danych obietnic. Ile to razy coś zamawiałem a potem i tak nie było. To samo z umówieniem na tel., niby wszystko ustalone a potem albo pocałowana klamka, albo godzina czekania. Mnie to zniechęciło. Sklep z prawdziwego zdarzenia, z profesjonalnym podejściem mogłby zaspokoić nasze potrzeby, ale i przekonać również innych, nowych do tego hobby. Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 z samej Morszczyzny w Łodzi sklep nie wyżyje, raz Koralowcami się wymieniamy pomiędzy sobą jest mniejszy popyt na sklepowe Korale, a poza tym też większość nie kupi Korala który będzie kosztował więcej niż 200 zł bo będzie za drogo, Tutaj to by trzeba systemu że inna usługa by zarabiała np. Budowlane, lub Media, i do takiego sklepu trzeba przez jakiś czas dokładać i albo zaczął by zarabiać albo też nie, w Rybarium już też nie sprowadzają aż tak dużo do Akwarystyki Morskiej, bo skoro się nie sprzedaje no to po co żyją ze sprzedaży Karm dla innych Zwierząt Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 25 Listopada 2015 Czy po za octem, który wiemy, że na 100% jest ktoś wie gdzie można dostać heat packa? Potrzebuje dość pilnie nawet jedną sztukę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 25 Listopada 2015 (edytowane) z samej Morszczyzny w Łodzi sklep nie wyżyje, raz Koralowcami się wymieniamy pomiędzy sobą jest mniejszy popyt na sklepowe Korale, a poza tym też większość nie kupi Korala który będzie kosztował więcej niż 200 zł bo będzie za drogo, Tutaj to by trzeba systemu że inna usługa by zarabiała np. Budowlane, lub Media, i do takiego sklepu trzeba przez jakiś czas dokładać i albo zaczął by zarabiać albo też nie, w Rybarium już też nie sprowadzają aż tak dużo do Akwarystyki Morskiej, bo skoro się nie sprzedaje no to po co żyją ze sprzedaży Karm dla innych Zwierząt Ostatnio spytalem o malego quadri wielkosci monety 5 zł raptem kilka polipów cena - 250 zł ! W jednym znanym sklepie. Moze jestem dziwny ale to mnie rozsmieszyło. mobilnie Edytowane 25 Listopada 2015 przez karollo_c (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Było coś ciekawego w ostatniej dostawie w Łodzi Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Byłem wczoraj w Botii, pływało parę rybek i koralowców nie brakowało jest w czym wybierać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 Jadę w sobotę (5.12) do erybki marki. Jak ktoś chce się zabrać to zapraszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomo Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 Byłem dziś i było z czego wybierać, mimo iż dostawa tydzien temu była. Zależy co potrzebujesz. Widziałem sporo LPS-ów: euphylie - różne rodzaje, cynariny, lobophylie, welsophylie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2015 Potrzebuję od ręki troszkę Chemiclean bo nie wiem czy mi zadziała na zielone cyjano a wiele sklepów z tego co ustaliłem ... nie ma Ma ktoś może coś świeżego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joshua33 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2015 Mam 3/4 dużego opakowania czyli 4 g. Cytuj 225L - 90x50x50 OW + 140L sump, 40kg LR + 18kg LS, ATI 6x39W, obieg New Jet 1700, 3xTunze 6095, BK200M, Profilux 3.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2015 Pinki pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2015 Dzisiaj przy okazji załatwiania spraw w Łodzi, zajrzałem do Aqael ZOO w Galerii Łódzkiej, Reef Maxxx stoi teraz przy samym wejściu a w nim pływają Błazenki, Hepatus, Garbik, Krewetki i Kilka Korali, a w środku Zbiornik 30 Litrowy Aquela z dwoma Krewetkami, z Kolei w Tulipanie został już tylko Reef Maxx a w nim Chromis Czarny, Garbik i Błazenki Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2015 Kto jedzie dzisiaj do Wawy z Pinki poproszę o tel do mnie 796 70 73 97 Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 Dziasiaj byłem przy rozładunku rybek u Michała w Botii, wybór szokujący jak na Łódź. Polecam, Osobiście nabyłem babkę z krewetką pistoletową i krabika co ma w kleszczykach ukwiały czad total, jutro jeszcze jadę dotankować towaru:-):-):-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 a ile np. za takiego krabika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach