bicugt410 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2016 Ma ktos jakies doswiadczenia zwiazane z ta lampa? Wydaje mi sie dobra alternatywa miedzy kessil-em/ lumiks-em. Cena tez rózniaca sie od konkurencji i to calkiem spora. Tylko pytanie jak wyglada efekt swietlny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p@weł Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2016 na youtube są jakieś filmiki, ale w sumie ciekawe, niech ktoś coś powie na ten temat.czy warto ile jedna lampka oświetli jak duży baniak tu jest chyba coś mocniejszego od jebao ale nie widze żeby było w naszych sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hastoff Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2016 https://reefbuilders.com/2016/03/15/jebao-ak-60-matrix-led-is-a-direct-copy-of-kessils-a360-spotlights/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morsik Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2016 Za duzo bialego w tej lampie, tak naprawde biale trzeba skrecic na 20-30% reszta ok. W tej cenie dobra alternatywa. W aquario w katowicach jest do kupienia. Zawsze mozesz zadzwonic i chlopaki powiedza Ci szczegolowo co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p@weł Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 Ale te reflexy bezcenne,pod t5 wszystko wyglada jak sztuczne,mysle nad zakupem jednej szt.dla tegoż efektu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bicugt410 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 Daj znac jak juz zakupisz i wyprobujesz lampe. Jestem ciekawy co potrafi i czy jest warta swojej uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bicugt410 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2016 Wiadomo juz cos wiecej o tej lampie? Juz ktos używa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam.gawron.98 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2016 Witajcie. I jak tam, zakupił ktoś tą lampkę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afgi Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2016 https://reefbuilders.com/2016/03/15/jebao-ak-60-matrix-led-is-a-direct-copy-of-kessils-a360-spotlights/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Akurat jedynym elementem godnym przeczytania z linku są komentarze pod artykułem. Nikt się nie kwapi do napisania czegokolwiek więc ja napiszę a że mam zarówno Jebao jak i Kessila (wersja Tuna Blue) to będzie mi łatwiej. Pierwsza istotna rzecz to fakt że ledy nie są moim głównym oświetleniem. Raczej dodatkiem doświetlającym boki akwarium (ma 2 m długości a lampa T5 jest krótsza) oraz czymś na kształt 'generatora' blików. Światło Kessila i Jebao jest kompletnie różne, Kessil jest niebieski, Jebao idzie w fiolet. Obie lampy mają za dużo białego. Po podkręceniu na maxa ciężko powiedzieć które światło jest lepsze - praktycznie to tylko kwestia gustu. Osobiście po skręceniu białego wolę błękit Kessila ale jak napisałem to kwestia gustu. Bliki lekko lepsze w Kessilu (mam węższą wersje). Jakość wykonania - minimalnie lepiej Kessil (bardziej mowa o mocowaniu niż o lampie bo tam praktycznie żadnych większych różnic nie ma). Cena - Jebao kosztuje dużo mniej (700 - 750 z mocowaniem, Kessil 40W 1080 - 1150, 90W 1800 - 1900 bez mocowania, mocowanie 140-150). Moc Jebao 63 W, Kessil 40 lub 90 W co też nie ułatwia porównania. Sterowanie do Kessila jest, do Jebao ma być (są gniazda) Co ważne - światło Kassila i Jebao jest moim zdaniem naprawdę różne i jeśli ktoś się waha między nimi to obejrzenie ich NA ŻYWO jest wręcz obowiązkowe. Pzdr Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez tdew (wyświetl historię edycji) Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarccom Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 kupiłem własnie ta lampe jak wbiłeś się w wifi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darius71 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 Można ja sterować z telefonu,czy wszystkie funkcje działają zachody ,wschody,ustawianie mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 Dajcie jakiegos linka ze sklepem Juz mam Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarccom Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 To wiem ale nie mogę jej zalogować w sieci a instrukcja mówi nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 A nie jest tak, że wymagają sterownika i dopiero do niego można się połączyć po wifi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarccom Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 no niby nie na lampie jest QRCode na andka sciągnałem aplikację rejestracja no i logowanie do sieci mieli juz z 30 min przełącza sie pomiędzy siecmai (domową i jakąs wirtualną) i nic configuration i please wait i krecenie w kółko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 Są dwa modele tej lampy z wifi i bez. Zapytaj kolege z tego tematu http://nano-reef.pl/topic/67265-85l-przesiadka-na-144l/page__st__60 . On ma tą z wifi, to napewno Tobie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 ja używam od 2 dni kelo AO 100s, zrobiłem przesiadkę z hybrydy T5+led i jestem trochę zawiedziony w akwarium jest ciemno, albo przedtem miałem za duzo światła ale idzie kontroler wiec zobaczę co sie da wycisnąć z niej Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smieszny5g Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 ja używam od 2 dni kelo AO 100s, zrobiłem przesiadkę z hybrydy T5+led i jestem trochę zawiedziony w akwarium jest ciemno, albo przedtem miałem za duzo światła ale idzie kontroler wiec zobaczę co sie da wycisnąć z niej Podobno te kelo są na wifi tez . Jaki kontroler zamówiłes? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj "One who cannot love her smallest creations, cannot claim to stand before Nature". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 Podobno te kelo są na wifi tez . Jaki kontroler zamówiłes? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Jak są na wifi to nie jest potrzebny kontroler tylko tablet, smartfon albo laptop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 potrzebny jest kontroler ktory jest na wifi Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paszyd Zgłoś Napisano 10 Listopada 2016 potrzebny jest kontroler ktory jest na wifi https://www.facebook.com/groups/reefworld/1137804162941512/?comment_id=1141421762579752¬if_t=like¬if_id=1478766495371395 https://www.facebook.com/groups/reefworld/permalink/1137811149607480/?comment_id=1139020046153257¬if_t=group_comment¬if_id=1478433882888708 tutaj co nieco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matroxpl Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 Mi właśnie przyszła lampa, w sumie to myślałem, że zamówiłem wersje bez WiFi ale na kartonie znaczek WiFi, na lampie naklejka z kodami QR tyle tylko, że nie wykrywa mi tej lampy, światełko przy włączniku cały czas czerwone, niby jak sieć gotowa to powinno być na zielono. Nie wiecie czy oni każdy model pakują z tymi naklejkami QR czy faktycznie dostałem wersje WiFi ale nie wiem jak to podłaczyć? Cytuj Moje bagienko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarccom Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 Noo masz to samo co ja Póki co walczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matroxpl Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 Noo masz to samo co ja Póki co walczę Jak zamawiałeś to konkretnie model WiFi? Cytuj Moje bagienko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach