michalratix Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2016 czesc mam pytanie jak dodac ogloszenie o sprzedazy akwarium??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2016 Zgodnie z regulaminem,zeby wystawic cokolwiek na sprzedaz musisz miec na liczniku 50 postow. baszurek nadaje mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raphael_ Zgłoś Napisano 31 Marca 2016 Patrząc po datach, to chyba się już długo nikt nie witał w tym temacie. Więc witam szystkich tutaj obecnych! Cześć kolegów mnie zna, tych którzy mnie nie kojarzą to... mam na imie Rafał i mieszkam w BiałceTatrazańskiej, zbiornik ok 900ltr, wątek załżę w stosownym dziale. Cytuj "Trwaj tylko w słońcu, bo nic pięknego nie rośnie w ciemności" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 31 Marca 2016 Witamy serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Engell1 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2016 WItam, Skoro temat został odświeżony więc i ja się przywitam. Mam na imię Przemek i pochodzę z okolic Bydgoszczy ale od 11 lat mieszkam w Austrii. Miałem już solniczkę jakies 6 lat temu po czym przesiadłem się na Malawi i aktualnie składam ponownie solniczkę ok 600l w obiegu - dam znać jak zamówię szkło bo na pewno będzie sporo pytań. Mimo, że mam teoretycznie doświadczenie poprzedni baniak był bez sumpa więc to jest dla mnie najwięlsza zagadka i bolączka . . . pozdr Cytuj Eheim Incpiria 400 ( 130x55x65 optiwhite + sump 58x43x40cm - ok 420 litrów w obiegu) 2 x Aquatlantis LED 70 W ( Marine and Reef i Marine Blue ) zmiana na Maxspect RSX 300 ( 03.01.2018) odpieniacz: Deltec SC 1456 cyrkulacja : 2 x Tunze 6055 obieg : Eheim Compact+ 3000 start 24.05.16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraft Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 Dzień dobry Państwu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 Co prawda na forum siedzę już jakieś 2 miesiące o tyle zajęło mi namawianie mojej kochanej drugiej połówki na (kolejne) akwarium, tym razem morskie. Obecnie posiadam 2 słodkowodne 96l i 30l. Szału nie ma, ale sporo zdążyłem się dzięki nim nauczyć i mam na dzieję, że ta wiedza uchroni mnie przed wieloma błędami. Tak czy inaczej witam wszystkich serdecznie. Na imię mam Rafał i mieszkam w Wałbrzychu. Na dniach dokonam zakupu nowego baniaczka a padło na ReefMaxa. Co do dalszego ciągu zapraszam do tematu, który niebawem powstanie w dziale Klubu RM Pozdrawiam. Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 Co prawda na forum siedzę już jakieś 2 miesiące o tyle zajęło mi namawianie mojej kochanej drugiej połówki na (kolejne) akwarium, tym razem morskie. Obecnie posiadam 2 słodkowodne 96l i 30l. Szału nie ma, ale sporo zdążyłem się dzięki nim nauczyć i mam na dzieję, że ta wiedza uchroni mnie przed wieloma błędami. Tak czy inaczej witam wszystkich serdecznie. Na imię mam Rafał i mieszkam w Wałbrzychu. Na dniach dokonam zakupu nowego baniaczka a padło na ReefMaxa. Co do dalszego ciągu zapraszam do tematu, który niebawem powstanie w dziale Klubu RM Pozdrawiam. Rafale oddaj nam ten wasz złoty poiciąg a nauczymy Cie morszczyzny Cytuj Ehhh... żeby wyglądało tak jak kosztuje. zawsze chciałem mieć takie coś, tylko po to, żeby dłubać wciąż.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2016 Jak na razie to nie złoty pociąg, tylko pociąg do złota Słaba karta przetargowa Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harnas Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2016 Witam po latach przerwy i pozdrawiam Wszystkich! To juz bedzie 10 lat od kiedy zlikwidowalem moje 500l z rogatnicami i przestalem zagladac na forum (emigracja do usa, kariera itp). Teraz moje zycie sie stabilizuje: rodzina, dzieci i te sprawy. Mieszkamy od kilku miesiecy w Madrycie i przymierzamy sie do zakupu domu, w ktorym mam zamiar zrealizowac moj morski come-back. Z tego powodu uakwywniam sie ponowanie na forum i licze za wasza pomoc. Ps. Musze przyznac, ze wiele sie zmienilo na forum przez ostatnie 10 lat. Cieszy mnie znaczna liczba ladnych i duzych zbiornikow. Coraz popularniejszy jest sprzet z wyzszych polek itp. Cytuj _____________________________________________________ ocean pod nosem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2016 Witamy spowrotem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_NML Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i nowy jeżeli chodzi o morszczyzne. Jestem w trakcie kompletowania sprzętu do pierwszego akwarium morskiego. Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2016 Witamy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomo88 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2016 Witam i pozdrawiam użytkowników. tomo888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ralan Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2016 Witam wszystkich! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c-sys Zgłoś Napisano 18 Września 2016 jako ze od kilku tygodni poczytuje wasze forum wypada sie przywitac jestem marcin od miesiaca posiadam solniczke ktora kupilem sobie na 40 te urodziny od kolesia ktoremu juz sie chyba znudzilo niemam sumpa tylkjo odpieniacz i podmianki i jakos sie wszystko powoli buja troche wylazlo jakies dziadostwo na piasku ale mysle ze jak obnize no3 (bylo50) juz jest kolo 10 to i dziadostwo zniknie. Zatem jeszcze raz pozdrawiam wszystkich zarazonych morszczyzną fajnie sie czyta wasze forum moja solniczka wyglada tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 18 Września 2016 również witamy Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c-sys Zgłoś Napisano 18 Września 2016 ups niewiem czy slepy bylem ale nie moglem znalezc tego tematu jak widac mod czuwa bdw nie lepiej taki temat podpiąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szczurkow Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Witam wszystkich i pozdrawiam. Szukałem "powitalni" ale nie znalazłem. Dziękuję za przyjęcie na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
speed_k Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 Witam wszystkich. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisek_chytrusek Zgłoś Napisano 18 Marca 2017 Witam, już od jakiegoś czasu przeglądam forum, od miesiąca funkcjonuje u mnie baniaczek 100/70/45. Jestem z okolic Myślenic. Pozdrawiam wszystkich Tom.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwin123 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 (edytowane) Witam wszystkich morszczakow!!!! Mój start solniczki 17.12.2016 baniak-585l + sump fajna faza!!! Pozdrawiam wszystkich!!!! Chester.uk. Edytowane 19 Marca 2017 przez erwin123 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 21 Marca 2017 Witam wszystkich pozytywnie zasolonych od 4dni i ja mam kropelkę oceanu na imię mam Darek mieszkam i pracuje w księstwie Luxemburg i tu pojawiają sie problemy nie mam żadnej bratniej duszy ani nie znam nikogo kto ma akwarium morskie .Moje akwarium to Sea M60 91 l z panelem odpieniacz Tunze 9004 reszta z zestawu .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 21 Marca 2017 Witam serdecznie wszystkich "nowych" i zapraszam do wertowania forum oraz do zapoznania się z Regulaminem Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 21 Marca 2017 (edytowane) Dobrze ze moje akwarium dopiero wystartowało bo zanim przeczytam tu wszystko to ze dwa msc miną Edytowane 25 Marca 2017 przez Uri (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach