SQNS Zgłoś Napisano 19 Października 2018 2 godziny temu, Paragon napisał: Nom jak tak teraz patrzę to po części czuję się oszukany bo udzielam się u kolesia który ma 5 lat doświadczenia a pyta o takie bały, żeby dostać się do targowiska? Uważam że oprócz 50 postów powinien być dodany też obowiązkowo czas, bo jak wszyscy już zauważyli 50 postów można nabić w jeden wieczór Nie czuj sie oszukany jak pytalem o nicne to szukam rozwiazania jak zapytalem o czyscik tez szuka. To np ballinga jak mialem przed reaktore. jakbym nie pytal to bym nie wiedzial np ze mozna tanie czyste srodki chemiczne a nie placic za firmowki drogie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 19 Października 2018 Przypomnę - piszemy na temat który tutaj brzmi "Tutaj się witamy" w moim wcześniejszym poście znajduje się odnośnik do wydzielonego tematu odnośnie regulacji targowiska. Witam wszystkich nowych i starszych użytkowników forum. Oraz zachęcam do pisania na temat m.in własnych zbiorników. Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestilka007 Zgłoś Napisano 19 Października 2018 Ja tez czytam I sie nie udzielam. Mam pytanie to szukam Jak narazie nie odczuwam potrzeby udzielania sie moja wiedza raczej sie nie przyda....laik jestem I sie ucze Ale przyznac niesmialo musze, ze czasami to nawet starch zapytac o cokolwiek.... mam na mysli wypowiedzi niektorych uzytkownikow Pozdrawiam was ciule tzn czule I dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 19 Października 2018 5 godzin temu, bestilka007 napisał: Ja tez czytam I sie nie udzielam. Mam pytanie to szukam Jak narazie nie odczuwam potrzeby udzielania sie moja wiedza raczej sie nie przyda....laik jestem I sie ucze Ale przyznac niesmialo musze, ze czasami to nawet starch zapytac o cokolwiek.... mam na mysli wypowiedzi niektorych uzytkownikow Pozdrawiam was ciule tzn czule I dziekuje Pozdrawiam . Nie bój się pytać, zawsze znajdzie się ktoś życzliwy co postara się udzielić odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur_UK Zgłoś Napisano 21 Października 2018 Witam wszystkich . Mam na imię Artur właśnie zaczynam swoją przygodę z pierwszym akwarium Morskim . Wszystko gotowe w przyszłym tygodniu zalewam i startujemy. Pozdrawiam Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blowy Zgłoś Napisano 23 Października 2018 Witajcie, po 20 latach akwarystki słodkowodnej, przyszedł czas na morszczaka 250-350l. Na razie jestem na etapie planowania akwarium, szafki i osprzętu. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQNS Zgłoś Napisano 23 Października 2018 Czesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karolem88 Zgłoś Napisano 23 Października 2018 Powitać :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xox Zgłoś Napisano 23 Października 2018 Ciesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek7 Zgłoś Napisano 24 Października 2018 Witam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lostmann Zgłoś Napisano 3 Listopada 2018 Hej Witam wszystkich Jestem akwarystą słodkowodnym a chciałbym zacząć zabawę z "solniczką", stąd trafiłem właśnie tutaj. Jak na razie czytam i się uczę a to forum to kopalnia wiedzy. Pozdrawiam wszystkich użytkowników Roman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 3 Listopada 2018 witaj Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Witam! Jest sprawa! Mieszkam w DE a w PL jestem kilka razy do roku. Niekiedy widze jakieś fajne szczepki Korali na OLX ale nie mam jak ich przechować w PL do wyjazdu za miedze. Może jest ktoś z forum kto mieszka niedaleko mnie? i mógłby mi raz za kiedy cos przechować? Mieszkam dokladnie w 42-772 Pawonków (w. śląskie) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r2d2_dawid Zgłoś Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Cześć. Jestem Dawid. Co prawda nie mam akwarium morskiego (choć bardzo bym takie chciał) a słodkowodne ale macie na tym forum dużo przydatnych dla nie informacji o sprzęcie akwarystycznym , sump'ach , hydraulice itp. O Słonej wodzie też czytam , jest to dla mnie interesujące :-) Pozdrawiam Edytowane 28 Listopada 2018 przez r2d2_dawid (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 28 Listopada 2018 Można i tak:-) Witamy Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 28 Listopada 2018 1 godzinę temu, r2d2_dawid napisał: Cześć. Jestem Dawid. Co prawda nie mam akwarium morskiego (choć bardzo bym takie chciał) a słodkowodne ale macie na tym forum dużo przydatnych dla nie informacji o sprzęcie akwarystycznym , sump'ach , hydraulice itp. O Słonej wodzie też czytam , jest to dla mnie interesujące :-) Pozdrawiam To czytaj i z czasem się przekonasz ze słone warto mieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gracjan87 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2018 Cześć Jestem tu nowy, akwarystyka zachwyca mnie od 3 lat obecnie posiadam zbiornik naturalny.. ale mam zamiar zrobić z niego nano reef.. tak na próbę czy podołam morskiemu wyzwaniu.. obecnie kompletuje sprzęt mam już szkło kaskadę grzałkę skimmer i tyle.. szukam światła potem jakiś falownik.. pomalutku do celu. Mój obecny baniak Pozdr Gracjan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianoo Zgłoś Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Czesc jestem Adrian.Aktualnie mam słodkowodne 540l 180x60x50. Postanowiłem że przechodzę na morskie. Zbieram powoli graty. Mam.juz lampę aqua illumination sol blue 60w i odpieniacz aquamedic. Mam prośbę napiszcie mi proszę co potrzebuje sprawdzonego jeśli chodzi o pompę obiegowa i pompę cyrkulacyjna i inne potrzebne rzeczy. Moi zbiornik planowany to kostka 60x60x50 Opti white Sump 50x 40 Edytowane 28 Listopada 2018 przez adrianoo (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 28 Listopada 2018 29 minut temu, gracjan87 napisał: Cześć Jestem tu nowy, akwarystyka zachwyca mnie od 3 lat obecnie posiadam zbiornik naturalny.. ale mam zamiar zrobić z niego nano reef.. tak na próbę czy podołam morskiemu wyzwaniu.. obecnie kompletuje sprzęt mam już szkło kaskadę grzałkę skimmer i tyle.. szukam światła potem jakiś falownik.. pomalutku do celu. Mój obecny baniak Pozdr Gracjan Bardzo ładne akwarium, tylko ten termometr bym wywalił albo schował bo wyglada nienaturalnie ale oprócz tego kozackie. A co to za rybki tak fajnie ścigają? Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2018 27 minut temu, adrianoo napisał: Czesc jestem Adrian.Aktualnie mam słodkowodne 540l 180x60x50. Postanowiłem że przechodzę na morskie. Zbieram powoli graty. Mam.juz lampę aqua illumination sol blue 60w i odpieniacz aquamedic. Mam prośbę napiszcie mi proszę co potrzebuje sprawdzonego jeśli chodzi o pompę obiegowa i pompę cyrkulacyjna i inne potrzebne rzeczy. Moi zbiornik planowany to kostka 60x60x50 Opti white Sump 50x 40 Po co taka mała kostka dawaj te 540 na morskie od razu bo i tak na tym się skończy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianoo Zgłoś Napisano 28 Listopada 2018 1 minutę temu, sith114 napisał: Po co taka mała kostka dawaj te 540 na morskie od razu bo i tak na tym się skończy Wiem ale muszę od was trochę wiedzy zasięgnąć.mysle że kiedyś na tym skończy.:) na olx już 540l wystawione.latwo nie będzie sprzedać bo nie każdy ma warunki na taki baniak:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gracjan87 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 13 godzin temu, sith114 napisał: Po co taka mała kostka dawaj te 540 na morskie od razu bo i tak na tym się skończy Wiem ale chce zacząć od tego wszystko z czasem od razu nie chcę bawić się w wielkie baniaki z sumpem hydrauliką odpieniaczem i całą resztą 13 godzin temu, Moljzesz napisał: Bardzo ładne akwarium, tylko ten termometr bym wywalił albo schował bo wyglada nienaturalnie ale oprócz tego kozackie. A co to za rybki tak fajnie ścigają? A dziękuje rybki to bystrzyk amandy mam ich 20 szt. a termometr w sumie moge wywalic mam w grzalce 2gi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 16 minut temu, gracjan87 napisał: Wiem ale chce zacząć od tego wszystko z czasem od razu nie chcę bawić się w wielkie baniaki z sumpem hydrauliką odpieniaczem i całą resztą a myślisz ze będzie ci łatwiej?nic mylnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 1 minutę temu, @Beti napisał: a myślisz ze będzie ci łatwiej?nic mylnego Z tego co wypatrzyłem akwarium kolega ma bez komina itp to i tak by musiał je zmienić. Ale zgodnie ze zdrowym rozsądkiem warto zacząć od największego na jakie możemy sobie pozwolić ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 Godzinę temu, sith114 napisał: Z tego co wypatrzyłem akwarium kolega ma bez komina itp to i tak by musiał je zmienić. Ale zgodnie ze zdrowym rozsądkiem warto zacząć od największego na jakie możemy sobie pozwolić ;P Na etapie początkującego morszczaka z prawie zerową wiedzą myślisz ze prowadzenie akwarium bez sumpa odpieniacza itd jest czymś łatwiejszym? Bo ja tak nie uważam ( jeszcze może bez grzałki i filtracji) bo chyba jeszcze tego nie dodał przedmówca.. a co tam jakaś hydraulika itd... Raczej na tym etapie niech podszkoli może wiedzę poczeka chwilę i odpali akwarium takie aby miało to dla niego jakaś szkołę a jednocześnie nie byla jego udręką a cieszył też oko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach