mathom Report post Posted February 28, 2017 na razie red sea zwykła. Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
kamyk Report post Posted February 28, 2017 4 minuty temu, mathom napisał: na razie red sea zwykła. Bardzo fajnie skała ułożona ładne akwarium a mam pytanie czemu odpieniacz wyżej postawiony lepiej pieni Quote Share this post Link to post Share on other sites
szybki59 Report post Posted February 28, 2017 Ułożenie skały petarda. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
LuNi Report post Posted February 28, 2017 Piekna solniczka! Tylko pozazdroscic;) powodzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
matheroz Report post Posted March 2, 2017 No i idzie fajnie jak z brudem na szybach ? Powiem ci że kurde u mnie tak bakterie szaleją że codziennie jest gruba warstwa syfuuu i szorowanie . Quote Share this post Link to post Share on other sites
mathom Report post Posted March 2, 2017 Dnia 28.02.2017 o 21:51, kamyk napisał: Bardzo fajnie skała ułożona ładne akwarium a mam pytanie czemu odpieniacz wyżej postawiony lepiej pieni Nie, komora była za głęboka. 40 minut temu, matheroz napisał: No i idzie fajnie jak z brudem na szybach ? Powiem ci że kurde u mnie tak bakterie szaleją że codziennie jest gruba warstwa syfuuu i szorowanie . Nie jest źle, czyszczę co 2-3 dni, ale nie ma masakry. Najgorzej jest przy dnie. Głównie okrzemki. Muszę chyba wymienić wkłady do filtrów. Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
prymon Report post Posted March 4, 2017 Witam, Jak dla mnie bomba atomowa. Kopara mi opadła. Będę się wzorował w swojej solniczce. Gratulacje Quote Share this post Link to post Share on other sites
SU1 Report post Posted March 4, 2017 O ja cię ... niema to jak mieć odpowiednio dużo miejsca na sumpa i gadżety ... LUX .... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mathom Report post Posted March 4, 2017 dzięki wszystkim za miłe słowa wygląda to wszystko coraz lepiej. obsada się powiększa, doszła babka i zostałem dzisiaj namówiony przez żonę na żółtka (sieje postrach wśród innych ryb samą swoją obecnością). Poza tym 4 małe monti digitaty, euphyllia i milka. Wszystko póki co ma się dobrze. co do miejsca to niestety brakuje. Nie za bardzo mam gdzie trzymać testy i inne drobiazgi, o ballingu nie wspominając (w przyszłośći) Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
kanio10 Report post Posted March 17, 2017 Puk puk... co tam słychać na głębokiej rafie? :-) Quote Mój baniaczek - http://nano-reef.pl/topic/77257-pierwsza-solanki-czas-zaczac-walbrzych/ Share this post Link to post Share on other sites
mathom Report post Posted March 17, 2017 Na razie dobrze. Wszystko polipuje, parametry się stabilizuja. Leje vsv, glony rosną. Przed chwilą tylko zaliczyłem awarię, przelał mi odpieniacz i wysłał 3-4 cm kawy :/ mam nadzieję że strat nie będzie. Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
kanio10 Report post Posted March 18, 2017 Foto foto :-) na pewno prefekt na którym będę się wzorowal :-) Quote Mój baniaczek - http://nano-reef.pl/topic/77257-pierwsza-solanki-czas-zaczac-walbrzych/ Share this post Link to post Share on other sites
mathom Report post Posted March 22, 2017 (edited) Mała aktualizacja, zdjęcia z ostatnich 2 tygodni. Jak wylicytuję jakiś obiektyw makro to będą lepsze Edited March 22, 2017 by mathom (see edit history) Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
dadario Report post Posted March 22, 2017 No i jest postęp. Gratulacje. Tylko trochę piasek jeszcze zarośnięty... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mathom Report post Posted March 22, 2017 te zdjęcia są głównie sprzed tygodnia. Od tygodnia leję wódkę i piasek jest praktycznie bielutki (może trochę okrzemków zostało w miejscach słabej cyrkulacji) - tak samo szyby i skała. Poza tym aktywował się po 2 tygodniach nieobecności czerwononogi krabik i niesamowicie orze piasek. Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
c-sys Report post Posted March 22, 2017 podkarm tego zoltka bo chudy jak "nasza szkapa" daj mu alg na klipsie niech se skubie Quote Share this post Link to post Share on other sites
mathom Report post Posted March 22, 2017 (edited) teraz jest już podtuczony. Niestety alg nie tyka, jedyne co je to artemia i to w dużych ilościach. Mieszam mu to z algami i spiruliną, może się nauczy. ps. pteraopogony natomiast maja takie bebzole że ledwo pływają Edited March 22, 2017 by mathom (see edit history) Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
c-sys Report post Posted March 23, 2017 możesz spróbować przyczepić algi gumką do kamienia i na dno ja swojego tak uczyłem, jak to ogarnął to to potem poszly na klips. Algi to podstawa ich diety Quote Share this post Link to post Share on other sites
mathom Report post Posted March 24, 2017 co to jest gumka do karmienia ? Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
maciej01 Report post Posted March 24, 2017 Coś tam Tomek źle doczytałeś. Kolega c-sys napisał "gumką do KAMIENIA". Quote Share this post Link to post Share on other sites
mathom Report post Posted March 24, 2017 Hehe faktycznie. Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
mathom Report post Posted March 25, 2017 Mały update po zabawie z heliosem: Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
dari_a Report post Posted March 25, 2017 na przedostatniej fotce to dunka? na dużym makro nigdy niewiadomo co jest jakiej wielkości Quote Share this post Link to post Share on other sites
mathom Report post Posted March 25, 2017 tak, dunka od Janusza. Quote Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Share this post Link to post Share on other sites
dari_a Report post Posted March 25, 2017 4 minuty temu, mathom napisał: tak, dunka od Janusza. dziś przyjeżdża moja, zainspirowałeś mnie, też popstrykam makro Quote Share this post Link to post Share on other sites