Beti Report post Posted August 22, 2019 Cześć wszystkim słuchajcie ogłaszam konkurs na najładniejszą fotkę baniaka 2019 roku,proszę o oficjalne fotki...w tym wątku..akwarium działające obecnie w ciągłym życiu, do wygrania będzie 1 miejsce książka 127str Morze Czerwone oryginał z Egiptu ( wersja PL) 2 miejsce "Przewodnik po Rafach Koralowych Morza Czerwonego wersja Pl (nowa edycja) 3 miejsce 50zl bon do sklepu z akwarystyką morską (bez reklamy) 4 itd pracuję nad nagrodami pocieszenia za wystawioną fotkę zbieramy fotki do 15.10.2019r,zapraszam do konkursu. Dawno nic nie było może troszku Was to zmobilizuje,zapraszam baniak w całości pełna fotka jeśli ktoś zechce się dołączyć do nagród jako sponsor zapraszam na PW oraz sponsorzy konkursu: 1.od właścicieli forum będą też bony do sklepu.... 2.od firmy transportowej (bez reklamy) z okolić B-B (sponsor) 300zł do podziału na zakup upominków hobbistycznych do morskiego Quote Share this post Link to post Share on other sites
fidelart Report post Posted August 22, 2019 Ale baniak jako całość w szerokim planie ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
LordMatthew Report post Posted August 22, 2019 (edited) To ja pierwszy, na pewno nie wygram bo zbiornik za młody ale co mi tam Edited August 22, 2019 by LordMatthew (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Arturro Report post Posted August 22, 2019 (edited) en face Edited August 22, 2019 by Arturro (see edit history) Quote https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Share this post Link to post Share on other sites
Peniek Report post Posted August 22, 2019 Quote Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Share this post Link to post Share on other sites
sith114 Report post Posted August 22, 2019 Godzinę temu, Arturro napisał: en face Co to za akropora ta zielonkawa w centrum zdjęcia? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Arturro Report post Posted August 22, 2019 12 minut temu, sith114 napisał: Co to za akropora ta zielonkawa w centrum zdjęcia? Na ten koralowiec natknąłem się w dwóch miejscach. W pierwszym opisana po prostu jako acropora sp. W drugim marketingowo została zaprezentowana jako acropora carduus "green dragon". Brzmiało dobrze . Jednak jaka by nie była jej prawdziwa nazwa to był dobry nabytek; mam ją od 4 lat, nie jest istotnie wrażliwa na zmiany środowiska, jednokolorowa dobra na drugi plan rosnąca w atrakcyjny kształt choinek. Wystarczy dużo światła i zmienny ruch wody. Będziesz kiedyś w Szczecinie, podzielę się. Quote https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Share this post Link to post Share on other sites
Nexor4 Report post Posted August 22, 2019 (edited) Edited August 23, 2019 by Nexor4 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Raffy14 Report post Posted August 23, 2019 11 godzin temu, Arturro napisał: Na ten koralowiec natknąłem się w dwóch miejscach. W pierwszym opisana po prostu jako acropora sp. W drugim marketingowo została zaprezentowana jako acropora carduus "green dragon". Brzmiało dobrze . Jednak jaka by nie była jej prawdziwa nazwa to był dobry nabytek; mam ją od 4 lat, nie jest istotnie wrażliwa na zmiany środowiska, jednokolorowa dobra na drugi plan rosnąca w atrakcyjny kształt choinek. Wystarczy dużo światła i zmienny ruch wody. Będziesz kiedyś w Szczecinie, podzielę się. To Acro echinata Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted August 23, 2019 No ładne akwaria,zapraszam z fotkami,może nie każdy wygra ale jest okazja sie pochwalić waszym akwarium @Nexor4 fotki nie widać,popraw coś.. 18 godzin temu, fidelart napisał: Ale baniak jako całość w szerokim planie ? dodaj takie jakie masz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jointela Report post Posted August 23, 2019 Może nie najładniejsze ale z potencjałem Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Quote Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted August 23, 2019 20 godzin temu, @Beti napisał: Cześć wszystkim słuchajcie ogłaszam konkurs na najładniejszą fotkę baniaka 2019 roku,proszę o oficjalne fotki...w tym wątku.. do wygrania będzie 1 miejsce książka 127str Morze Czerwone oryginał z Egiptu ( wersja PL) 2 miejsce podręcznik Ryby Morza Czerwonego wersja Pl 3 miejsce 50zl bon do sklepu z akwarystyką morską. zbieramy fotki do 15.10.2019r,zapraszam do konkursu. Dawno nic nie było może troszku Was to zmobilizuje,zapraszam baniak w całości pełna fotka jeśli ktoś zechce się dołączyć do nagród jako sponsor zapraszam na PW A jakiś regulamin konkursu czy cuś? w jaki sposób będzie wyłaniany zwycięzca? "koperta pod stołem" czy będzie jakieś grono jury? co będzie oceniane? itp itd jakoś mało procesjonalnie, wiem czepiam się hehe Quote Share this post Link to post Share on other sites
fidelart Report post Posted August 23, 2019 1 godzinę temu, @Beti napisał: No ładne akwaria,zapraszam z fotkami,może nie każdy wygra ale jest okazja sie pochwalić waszym akwarium @Nexor4 fotki nie widać,popraw coś.. dodaj takie jakie masz No mogę dodac super makro jakieś nietuzinkowe, a mogę jak większość całego baniaka. Pytam żeby temat byl konkretny i dostępny dla każdego. "Dodaj jakie masz "okaże się, że wygra fota rzadkiego cukierasa, a nie jak temat baniaka jako całość... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted August 23, 2019 Oj freszu wstaw fotke,dawno nic nie było a jak coś chcę zrobić to się czepiacie regulaminu konkursu dobrze juz dobrze,ocenimy wizualne zbiornik pod względem całości,nie będzie to ocena że ten ma same cukierki a drugi same miękkie,po prostu całość,konkurs jest na fotkę roku nie na opis baniaka pod względem jego histori i sprzętu. do oceny poproszę moderatorow oraz właścicieli forum. oczywiście wasze typowania też pomogą wybrać te do nagrody,ale to pod koniec konkursu obecnie niech sie wątek zapełnia fotkami przypomnę konkurs jest do 15.10.2019 macie sporo czasu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ura Report post Posted August 23, 2019 Super inicjatywa @@Beti bardzo fajna aktywizacja forum, sam jak tylko się uporam trochę z robotą to zrobie jakieś fotki na konkurs, no i do aktualizacji mojego tematu bo mocno zaniedbałem postowanie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fidelart Report post Posted August 23, 2019 No teraz jest jasne jakie zdjecia sa konkursowe Quote Share this post Link to post Share on other sites
adrianguzik Report post Posted August 23, 2019 Akwarium miesiąc ponad po przesiadce jak widać kręci się do przodu bez plag Quote Share this post Link to post Share on other sites
fannadil Report post Posted August 23, 2019 (edited) Piękne akwaria Edited August 24, 2019 by fannadil (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tester Report post Posted August 24, 2019 17 godzin temu, =Fresz= napisał: jakoś mało procesjonalnie, wiem czepiam się hehe Tak czepiasz się Quote 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Share this post Link to post Share on other sites
boo12 Report post Posted August 24, 2019 1 godzinę temu, fannadil napisał: ktos reguluje balans telefonem lub aparatem ja po prostu zrobiłem to z poziomu programu i pliku raw:-) Ustawianie balansu bieli a, przerabianie w programie to nie to samo co zresztą widać. Pod surówkę też ustawiasz balans bieli w aparacie a to jest po prostu sztuczne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alfik1980 Report post Posted August 24, 2019 To i moje szkiełko niech leciWysłane z mojego BV9000Pro-F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nailo Report post Posted August 24, 2019 A dorzuce swoje półroczne szkło z małą edycja od znajomego a co pośmiejmy się razem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sagerrak1 Report post Posted August 24, 2019 2 godziny temu, Nailo napisał: A dorzuce swoje półroczne szkło z małą edycja od znajomego a co pośmiejmy się razem Co to za koralowiec ten że śmigłem? Twardy chyba. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NAP Report post Posted August 24, 2019 zatem wystawiam w konkursie i moją rafkę Quote Nadwiślańska Rafa Share this post Link to post Share on other sites