Arek77 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 2 minuty temu, AnT napisał: To Tubastrea nie Dendro . Raczej chodziło mi o jakiekolwiek rozmnażanie w swoim akwa by mieć większą populacje w zbiorniku . Myślałem, że chodzi Ci ogólnie o niefoto... Przyjdzie czas na dendro i próbę rozmnażania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek K. Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 Godzinę temu, AnT napisał: Szkoda ze nikt więcej nie bawi takimi koralami U mnie jedna siedzi w sumpie,codziennie dostaje doustnie papu i chyba ma się dobrze pomimo niesprzyjających warunków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 To teraz mam już 10 szt Dendro F. Jakieś SPS I LPS , miękie . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nokon Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 2 tygodnie po przeprowadzce od Daniela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 Godzinę temu, Nokon napisał: 2 tygodnie po przeprowadzce od Daniela. I to cieszy człowieka Tuba i Dendro Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2020 Do pamiętnika To dziś doszły 3 nowe morki.( przy ledach to rożnie wychodzą fotki ) I jedna z paru co ma parę tygodni Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2020 Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2020 Co to za koral na 1 zdjęciu? ładny. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2020 4 minuty temu, katani napisał: Co to za koral na 1 zdjęciu? ładny. Sinularia dura Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2021 Przy podmianie i oglądaniu co tam piszczy w akwa Taka samo sieją lub pozostałość z tkanki ? Obstawiam na Dendro , ale co by to nie było i tak cieszy Taki 1 mm , oczywiście trochę zabawy i wylądowało na podstawce . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 Smerfowy filarek Pierwsza próba z plastikowym filarem u mnie w akwa . Świeżo po klejeniu korali . Wysoki 14,5 cm . AnT Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 No tak... Musiał z czymś wyskoczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 Z czego w końcu wydrukowałes ? Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 1 godzinę temu, dadario napisał: No tak... Musiał z czymś wyskoczyć... No pewnie , lepiej stać i ..... Godzinę temu, VDR napisał: Z czego w końcu wydrukowałes ? PET Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horgrim Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 (edytowane) 10 minut temu, AnT napisał: PET Jako, że to ja pomagałem Antowi z tym drzewkiem, pozwolę sobie dopowiedzieć: Właściwie to PET-G, czyli PET modyfikowany glikolem. Dlaczego tak? Poniżej krótki spis cech najczęściej odzyskiwany plastik, nie jest biodegradowalny ale poddaje się recyclingowi; jest bezzapachowy; nie degraduje w wodzie ani nie chłonie wilgoci; posiada bardzo dobrą przyczepność międzywarstwową, dzięki czemu łatwo uzyskać szczelne wydruki - brak martwych stref bez ruchu wody dopuszczony przez FDA do kontaktu z żywnością - czyli cacy Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Horgrim (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 Ciekawy jestem jak będzie obrastał tkanką korali albo glonami wapiennymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 14 minut temu, Horgrim napisał: Jako, że to ja pomagałem Antowi z tym drzewkiem, pozwolę sobie dopowiedzieć: Właściwie to PET-G, czyli PET modyfikowany glikolem. Dlaczego tak? Poniżej krótki spis cech najczęściej odzyskiwany plastik, nie jest biodegradowalny ale poddaje się recyclingowi; jest bezzapachowy; nie degraduje w wodzie ani nie chłonie wilgoci; posiada bardzo dobrą przyczepność międzywarstwową, dzięki czemu łatwo uzyskać szczelne wydruki - brak martwych stref bez ruchu wody dopuszczony przez FDA do kontaktu z żywnością - czyli cacy Oczywiście dzięki za pomoc Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 @AnT z ciekawości nie wypływał ? Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 19 minut temu, chwialek napisał: @AnT z ciekawości nie wypływał ? Już nie . Jest leciutkie , wiec nie chciało samo zatonąć wiec pomogłem i po doklejeniu NP i LPS jest super . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 Ant te plastiki pchasz do normalnego zbiornika czy to tylko szczepkowe?? Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 @montymick nie widziałem od Daniela zbiornika na żywo, ale jak jeszcze był na forum regularnie "prowadzony" jego dzienniczek, to na pewno nie nazwał bym go normalnym. Raczej mocno eksperymentalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 Kurde muszę wybrać się na śląsk i małoposkę i was poodwiedzać. Też lubię experymentować ale teraz już mam "za dużo" patyków i trochę by było szkoda spaprać zbiornik. Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 @AnT prowokujesz i wytyczasz nową drogę... Ciekawi mnie jak się sprawdzą konstrukcje z drukarki 3D jak wiesz mi zabrakło zapału by postawić kostkę 3D i wiele obaw budzą puste przestrzenie wewnątrz i łączenie warstw... ale kto wie może kiedyś. 2018r... https://news.mongabay.com/2018/08/a-new-dimension-to-marine-restoration-3d-printing-coral-reefs/ Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bmirek1 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 6 minut temu, montymick napisał: Kurde muszę wybrać się na śląsk i małoposkę i was poodwiedzać. Też lubię experymentować ale teraz już mam "za dużo" patyków i trochę by było szkoda spaprać zbiornik. masz jakies szczepki patyków ?mam blisko do ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 38 minut temu, bmirek1 napisał: masz jakies szczepki patyków ?mam blisko do ciebie Nie łatwiej pw napisać do kolegi . ok to tyle teraz .wracamy do tematu Jak na pierwszy wieczór zapoznawczy , to raczej zadowolone szczepy NP Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach