Ben_sage Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2021 w 2035 sporo zmieni się na drodze. Auta będą kosztować kilka razy więcej i sporo mniej będzie ich na drodze. Będą także miały ustawiane limity, regulacje prędkości itd. Jeszcze parę lat niektórzy muszą się pomęczyć w tym chaosie i drakońsko śmiesznych i niskich karach. Sądzę ,że do tego czasu rekwirowanie aut będzie już normą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2021 3 godziny temu, Ben_sage napisał: w 2035 sporo zmieni się na drodze. Auta będą kosztować kilka razy więcej i sporo mniej będzie ich na drodze. Będą także miały ustawiane limity, regulacje prędkości itd. Jeszcze parę lat niektórzy muszą się pomęczyć w tym chaosie i drakońsko śmiesznych i niskich karach. Sądzę ,że do tego czasu rekwirowanie aut będzie już normą. Ja słyszałem, że w 2037 -- ponoć Nostradamus z Jackowskim i wróżem Maciejem już to w 2023 roku pisali. P.s Pół roku dostępu do klawiatury nie miałeś ? Intrygujące. Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2021 Nie wiem co słyszałeś od swoich autorytetów , ale w 2035 wchodzi pakiet klimatyczny dyrektywa i powinno się bezpieczeństwo poprawić. Jako miłośnik wartości unijnych powinieneś wiedzieć co się we wspólnocie Europejskiej dzieje. Powoli małymi kroczkami zbliżamy się do celu. Teraz auta są tanie i dużo osób posiada po 2-3 auta w rodzinie. Wraz z rosnącymi normami euro rośnie też cena auta. Dyrektor generalny Luca de Meo wycenił ,że w 2025 cena aut koncernu renault wzrośnie dwukrotnie w stosunku do cen z tego roku. Jest duża szansa ,że wielu biedaków przesiądzie się na transport publiczny a inni kupią klasę niżej auto np lekkiego wolnego kompakta,więc bezpieczeństwo się na pewno poprawi. Przydało by się w końcu przerzedzić na drogach , bo od niedawna jest mi trochę ciasno z 400nm i 4x4. Wybacz , że nie dotrzymałem ci towarzystwa. Pandemia sprzyja pracy u żony w branży roboty na najbliższe lata, budowa drugiego gniazda i podróże. Dużo się dzieje ,ale trzeba czasem zwolnić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Ben_sage napisał: Nie wiem co słyszałeś od swoich autorytetów , ale w 2035 wchodzi pakiet klimatyczny dyrektywa i powinno się bezpieczeństwo poprawić. Jako miłośnik wartości unijnych powinieneś wiedzieć co się we wspólnocie Europejskiej dzieje. Powoli małymi kroczkami zbliżamy się do celu. Teraz auta są tanie i dużo osób posiada po 2-3 auta w rodzinie. Wraz z rosnącymi normami euro rośnie też cena auta. Dyrektor generalny Luca de Meo wycenił ,że w 2025 cena aut koncernu renault wzrośnie dwukrotnie w stosunku do cen z tego roku. Jest duża szansa ,że wielu biedaków przesiądzie się na transport publiczny a inni kupią klasę niżej auto np lekkiego wolnego kompakta,więc bezpieczeństwo się na pewno poprawi. Przydało by się w końcu przerzedzić na drogach , bo od niedawna jest mi trochę ciasno z 400nm i 4x4. Wybacz , że nie dotrzymałem ci towarzystwa. Pandemia sprzyja pracy u żony w branży roboty na najbliższe lata, budowa drugiego gniazda i podróże. Dużo się dzieje ,ale trzeba czasem zwolnić Bo fantazja, fantazja jest od tego...... Musisz więcej pisać bo Ty przynajmniej potrafisz rozbawić niczym forumowy "Stasio Gąska" Nie przypominam sobie, żebyś dotrzymywał mi towarzystwa - poluzuj wodze fantazji bo tutaj to jednak za bardzo Cie Twoje 400nm poniosło. Depnij na hamulec, zanim nie odfruniesz P.s miłośnik wartości unijnych ? Oj kiepskim obserwatorem jednak jesteś. Edytowane 14 Grudnia 2021 przez VDR (wyświetl historię edycji) Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2021 Pożyjemy zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slider Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2021 Ciekawe, że nie ma kary za jazdę po zabraniu prawa jazdy [emoji27]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2021 17 godzin temu, VDR napisał: bo tutaj to jednak za bardzo Cie Twoje 400nm poniosło. Depnij na hamulec, zanim nie odfruniesz Wczoraj właśnie czekałem aż więcej śniegu napada. Nie sądziłem ,że 4x4 da tyle radochy. Zawsze jeździłem z napędem na tył , ale dla mnie to krok do przodu.Sąsiad jak się przesiadł ze swojej f30 330 i pojeździł chwilę ze mną to też uznał ,że bez porównania. Odfrunąć ciężko ,bo wyłączam wszystkie guziczki i jest zabawa. 400nm wystarczy w zupełności w dobie 3 cylindrów do swobodnego wyprzedzania , nie ma co się spieszyć. https://auto.dziennik.pl/prawo-na-drodze/artykuly/8312959,mandat-15-punktow-karnych-nowe-przepisy-2022.html?fbclid=IwAR2sxwpDn2vLsO45ubueqVhs-aDhW7xxmKYlQoTGH8ZejfKJ5TBxxp8_qH4 Od przyszłego roku na pewno będzie luźniej na drogach. Już sobie wyobrażam emeryta płacącego czy płaczącego 1500zł ;D Ci co jeżdżą złomami to je zezłomują i przesiądą się na transport publiczny. Pis coś jednak robi w kierunku bezpieczeństwa nie to co tam vdra idole. Najbardziej ucieszą się zawodowi kierowcy. Będą się czuć bezpieczniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Ben_sage napisał: Od przyszłego roku na pewno będzie luźniej na drogach. Już sobie wyobrażam emeryta płacącego czy płaczącego 1500zł ;D Ci co jeżdżą złomami to je zezłomują i przesiądą się na transport publiczny. Pis coś jednak robi w kierunku bezpieczeństwa nie to co tam vdra idole. Debili nie brakuje, nie brakowało i nie będzie brakować - tyle, że przynajmniej dziura budżetowa będzie się łatać na kretynach. A, że dzisiaj mnie na Śląsk wyniosło to miałbym kontentu na YT STOP CHAM, co najmniej na kilka odcinków. Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2021 W dniu 14.12.2021 o 22:53, slider napisał: Ciekawe, że nie ma kary za jazdę po zabraniu prawa jazdy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No właśnie... To jest poziom świadomości tej dyskusji... a ja się dziwiłem że pis wygrał wybory... podpowiem - art. 244 kk Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2021 W dniu 14.12.2021 o 22:53, slider napisał: Ciekawe, że nie ma kary za jazdę po zabraniu prawa jazdy Jest, 1500zl było 500 do tej pory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slider Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2021 No właśnie... To jest poziom świadomości tej dyskusji... a ja się dziwiłem że pis wygrał wybory... podpowiem - art. 244 kkAle to nie ten art.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2021 15 minut temu, slider napisał: Ale to nie ten art. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-karny-16798683/art-244 Cytat Art. 244. [Niestosowanie się do orzeczonych środków karnych] Kto nie stosuje się do orzeczonego przez sąd zakazu zajmowania stanowiska, wykonywania zawodu, prowadzenia działalności, wykonywania czynności wymagających zezwolenia, które są związane z wykorzystywaniem zwierząt lub oddziaływaniem na nie, prowadzenia pojazdów, wstępu do ośrodków gier i uczestnictwa w grach hazardowych, wstępu na imprezę masową, przebywania w określonych środowiskach lub miejscach, nakazu okresowego opuszczenia lokalu zajmowanego wspólnie z pokrzywdzonym, zakazu kontaktowania się z określonymi osobami, zakazu zbliżania się do określonych osób lub zakazu opuszczania określonego miejsca pobytu bez zgody sądu, zakazu posiadania wszelkich zwierząt albo określonej kategorii zwierząt albo nie wykonuje zarządzenia sądu o ogłoszeniu orzeczenia w sposób w nim przewidziany, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Czego tu można nie rozumieć? Godzinę temu, Beti napisał: Jest, 1500zl było 500 do tej pory. Ty mówisz o prowadzeniu bez uprawnień (prawdopodobnie), a nie po prawomocnym orzeczeniu, czyli "zabraniu". Z tym że należy zauważyć, że po utracie prawa jazdy po wyroku, kodeks karny nam grozi jedynie do chwili zatarcia skazania, potem, normalna wykroczeniówka i mandat. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2021 Godzinę temu, dale napisał: Ty mówisz o prowadzeniu bez uprawnień (prawdopodobnie), a nie po prawomocnym orzeczeniu, czyli "zabraniu". Tak zgadza sie, ile będzie kosztowało po zabraniu hmmm... max do 30.tys są mandaty, czyli pewno różnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2021 29 minut temu, Beti napisał: Tak zgadza sie, ile będzie kosztowało po zabraniu hmmm... max do 30.tys są mandaty, czyli pewno różnie Nie, prowadzenie po zabraniu uprawnień, czyli wbrew zakazowi, wyczerpuje znamiona art. 244 kodeksu karnego, cytowanego wyżej, jest to przestępstwo i podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat, w zwykłych warunkach (w wypadku recydywy może być obostrzone), oczywiście kara może być orzeczona z okresem próby, czyli w popularnych zawiasach - jeżeli okoliczności będą za tym przemawiały. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teesam Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2021 W dniu 24.11.2021 o 17:50, JerzyB napisał: W tvp info propaganda co dnia , Tobie to nie przeszkadza. W dniu 10.08.2021 o 19:47, JerzyB napisał: To nic nie zmieni , wiedzą o Tym , ale krzywy ... szuka pieniędzy . Ja nie popieram. Ja jestem człowiekiem który nie popiera dobrej zmiany i nie popiera skrajnej lewicy. Dla mnie jedni i drudzy są po jednym panie. Natomiast patrzac po twoich wypowiedziach, ty jesteś za wszystkim co nie pochodzi od pisu, nie ważne czy to mądre pomysły czy totalnie głupie. Więc twoje zdanie jest mało ważne, bo merytoryki w uzasadnieniu brak. W dodatku jesteś agresywny w wypowiedziach, gdy ktoś nie myśli tak jak Ty. Ponoć lewica to bastion wolności i tolerancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2021 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2021 W dniu 19.12.2021 o 12:11, Teesam napisał: Ja jestem człowiekiem który nie popiera dobrej zmiany i nie popiera skrajnej lewicy. Dla mnie jedni i drudzy są po jednym panie. Natomiast patrzac po twoich wypowiedziach, ty jesteś za wszystkim co nie pochodzi od pisu, nie ważne czy to mądre pomysły czy totalnie głupie. Więc twoje zdanie jest mało ważne, bo merytoryki w uzasadnieniu brak. W dodatku jesteś agresywny w wypowiedziach, gdy ktoś nie myśli tak jak Ty. Ponoć lewica to bastion wolności i tolerancji? Głupoty piszesz widzę , co jest po jednej i drugiej stronie , ale , to co wyprawia obecny rząd to porażka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2022 A ja tam popieram i to bardzo. Jeszcze konfiskaty powinni wprowadzić za znaczne przekraczanie prędkości. Ulica to nie tor wyścigowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2022 W dniu 1.01.2022 o 16:38, sith114 napisał: A ja tam popieram i to bardzo. Jeszcze konfiskaty powinni wprowadzić za znaczne przekraczanie prędkości. Ulica to nie tor wyścigowy Wszystko w swoim czasie i nie tylko samochody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2022 W dniu 1.01.2022 o 16:38, sith114 napisał: A ja tam popieram i to bardzo. Jeszcze konfiskaty powinni wprowadzić za znaczne przekraczanie prędkości. Ulica to nie tor wyścigowy Zapomnisz i złapiesz się na przekroczeniu prędkości .Wystarczy chwila zamyślenia , i co samochód oddasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2022 Oddać nie znaczy złomować. Kto inny będzie go tankować. Zapomni się to będzie pech i nie będzie tłumaczeń , że drzewo zasłoni znak. Ludzie zaczną się ubezpieczać od konfiskaty i wzrosną ubezpieczenia, ale ci co wożą się m3 nie zrobi to różnicy kiedy furka jest w leasingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2022 Ciekawe czy zabiorą cudzą własność, jak pijany kierowca zabrał samochód np babci. Może śmieszne ale prawdziwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mem_phis Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2022 W dniu 30.12.2021 o 19:11, Beti napisał: Uffff, nie podniesli za buspasy.... chociaż tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, Beti napisał: Ciekawe czy zabiorą cudzą własność, jak pijany kierowca zabrał samochód np babci. Może śmieszne ale prawdziwe. W niektórych krajach to funkcjonuje np Dania. Konfiskacie podlegają samochody bez względu na to, czy są własnością kierowcy popełniającego wykroczenie, czy kogoś innego Mem_phis dla jednych dużo , ale jak dochód w rodzinie jest powiedzmy od 10-15tys w górę to nie zrobi to wrażenia. Kowalskich co mają łącznie na rodzinę 5-10tys już tak. Najlepiej będą mieć zawodowi kierowcy którzy robią x10 tyle co Kowalski, bo nie tyle co kara ile łatwo będą mogli stracić prawko. Edytowane 8 Stycznia 2022 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2022 1 minutę temu, Ben_sage napisał: W niektórych krajach to funkcjonuje np Dania. Konfiskacie podlegają samochody bez względu na to, czy są własnością kierowcy popełniającego wykroczenie, czy kogoś innego Jeśli chodzi o mnie, jestem za! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach