k0k0z Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Witam Tydzień temu do akwarium przywiozłem niebieska calustre. Jak na razie nie chce się otwierać, nie byłem pewien gdzie ja miałem umieścić żeby się otworzyła była i pod mocnym światłem mocnym/słabym prądem wody i nic. Wydaje mi się, że koral już w sklepie się nie otwierał pewny nie jestem bo nie ja go wybierałem. PH - 8,3 PO4 - 0 NO2 - 0 NO3 - 10ppm NH4 <0.25 mg/l CA - 500 MG - 1500 KH- 9,3 dKH Alk 3,30 meq/l Testy jak wyżej, goniopora Ok euphyla OK, fungia OK, spsy całe nic nie leci (ba, nic mi nigdy nie poleciało tak jak ona) Żadnej chemii na glona/ apitasje nie leje obecnie. Dodaje tylko A+B Kenta i VSV. Ma ktoś jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Wygląda raczej na utratę tkanki niż bielenie? Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bioly Zgłoś Napisano 10 Października 2011 wygląda jak by stykała się z jakimś sps jak by była poparzona Cytuj 380l+100lsump,HQI2x250W+T5 2x54W,cyrkulacja30000,ATI BM200,Eheim 1262,Reaktor wapnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 10 Października 2011 W ostatnim miejscu w którym stała nic oprócz niej nie rosło. Teraz przełożyłem ją na piasek żeby móc ja lepiej obserwować. Jakieś pomysły dlaczego nie może się otworzyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zlota raczka Zgłoś Napisano 10 Października 2011 wygląda jak by stykała się z jakimś sps jak by była poparzona mi tez sie tak wydaj moze jakis grzybek lub euphylia smyra ja w nocy? Cytuj zapomnialem na zlocie dac Monice zaswiadczenie o dyslekcji sry za ortografie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cherry_ukasz Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Mało w życiu widziałem, ale ta caulastrea ma dziwnie otwarte pyszczki...może coś ją zjada od środka? Cytuj www.podforak.rzeszow.pl --->PODkarpackie FORum AKwarystyczne Parametry mojej solniczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matejoz Zgłoś Napisano 10 Października 2011 a nie wydalała z mordek "brązowego gluta"? Cytuj ponad 1000l wody w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 10 Października 2011 A jakie zasolenie masz? Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 10 Października 2011 http://aqua-reef.pl/...nieje-w-oczach/ przy okazji jeszcze i to co mówiłem ci przez kom. niedawno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Od euphylii jest baaardzo daleko. Zasolenie 1.024 oświetlenie 80% ledow 120w i 2x24w t5. Nic z mordek nie wydala. Możliwe ze to jakaś zakamuflowana apitasja? Dzięki AnT za konsultacje, postaram się dostosować do zaleceń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szarykruk Zgłoś Napisano 10 Października 2011 a może za silny prąd wody? Przestaw w jak najspokojniejsze miejsce Cytuj Sto kilo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 10 Października 2011 dla mnie wyglada na wyglodzona. karmisz ja troche? Moze postaw ja blizej swiatla Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Ogolnie to patrzac na to zdjecie mam wrazenie ze to bielenie to juz szkielet. Zreszta caly koral wyglada tak jakby tej tkanki praktycznie bylo niewiele. Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Miałem to samo tylko moja leciała ( gubiła tkankę od dołu ) uratowałem polipy poprzez odcięcie 1cm powyżej zdrowej tkanki (wystaje teraz z piachu 5-7 zielonych "kikutów" a miałem piękny krzak) z tym, że u mnie najprawdopodobniej przyczyną były skoki CA i rozjechanie parametrów... Cytuj Akwarium 180L Ricordea&Zoa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozim Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Oczywiście nie wyrzucaj z baniaka jak się lepiej poczuje to odrośnie Cytuj 450 lit + 120 lit sump; 2*150 HQI+2*54 T5 ; Deltec APF 600; AM OR 3500-obieg; 1*4500+1*8000+1*4400-cyrkulacja; http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=23191 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Dziś przez noc znowu zbielały końcówki szkieletu. Nie sadze ze wytrzyma następnych 2-3 dni niestety ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Tak naprawdę, to końcówki szkieletu nie bieleją, tylko cofa się z nich tkanka. Z tego co zrozumiałem, to w nocy nie wypuszcza polipków, a to niedobrze... Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szarykruk Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Jak ma nie wytrzymać 2 dni, to może jakiś akwarysta z okolicy odratuje? Podrzuć do kogoś całość lub część Cytuj Sto kilo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Poleciała całkiem mimo karmienia nocą i zmiany położenia. Co gorsza leci teraz szczepka fluo która była OK oraz całkiem poleciała Hydnopora ktora byla w 100% ok caly czas otwarta juz ze 3 miesiące u mnie w 2 dni tak samo. Obawiam się ze to jakieś bakteryjne dziadostwo albo jakiś pasożyt. Goniopora nadal stoi. Spsy też dalej OK co mnie strasznie zastanawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach