kermit85 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, Czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest różnica między pompami Grotech TEC 1NG a Johnllen Micom Liquid Feeder? Wyglądają prawie identycznie, tak samo umieszczone przyciski, wyświetlacz, ilość dawek i sposób podawania. Jak dla mnie mają inny kolor i cenę, czy jest to dokładnie to samo urządzenie tylko wypuszczone pod dwoma różnymi markami? Potrzebuje dwóch pomp do dozowania Ca i Kh. Linki: Grotech Johnllen Micom Pozdrawiam Kuba Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez kermit85 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2012 Nawet nie wiedziałem,że ta druga firma istnieje.A brałeś pod uwagę firmę Aquatrend ? Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2012 przecież widać od razu... grotech jest czarna z czerwonymi wykończeniami, a micom szara z niebieskimi. Poza kolorystyką chyba różnicy nie ma. Pewnie jest tak jak z herbatą Lipton i Saga - ten sam producent. Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kermit85 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2012 @inmar tak zastanawiałem się nad aquatrendem i wypada bardzo fajnie w relacji cena/funkcjonalność, niestety nie dam rady wyłożyć teraz tyle na dozownik. Takie dwie pompy mam za 450zł a z czasem dorzucę trzecią. Leje ballinga light i puki co mogę magnez lać z ręki. @ejerzyk i chyba właśnie tutaj tak jest. Cena przemawia za Johnllen Micom i dodatkowo jest w wersji master i slave. Myślałem, że może Grotech dorzucił coś fajnego do tej pompy, niby czarna fajniejsza ale skoro to to samo to po co przepłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Z tego co pamiętam to ktoś napisał że Grotech to podróbka chińczyka Mam na wyposażeniu te pompki i mogę je polecić. Nigdy nie miałem z nimi problemów. Pompy można w prosty sposób skalibrować. Jest możliwość manualnego dolewania oraz kontrola poprawnej kalibracji na osobnych przyciskach. Do master można podłączyć trzy slave. Edytowane 30 Października 2014 przez kmirko (wyświetl historię edycji) Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kermit85 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedzi, wezmę Johnllen Micom jedną master i jedną slave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Mam pytanie czy jak kupiłem pompkę slave bez zasilacza,to mogę dokupić zasilacz oddzielnie?Jakiś z Allegro?Mógł ktoś podpowiedzieć jaki powinien to być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Obawiam się że musisz mieć podstawową master do której podłącza się slave. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Obawiam się że musisz mieć podstawową master do której podłącza się slave. Master tzn ta z zasilaczem, nie ma między nimi różnicy, wystarczy dokupić zasilacz pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Z tyłu na pompcę jest napisane 12v 2,2W Znalazłem u siebie taki zasilacz z oznaczenie 12v 0,25A Jest tu jakiś elektryk za cholere się na tym nie znam...mógł by podrzucić link z konkretnym do kupienia.Dziięki. Znalazłem taki będzie ok? http://allegro.pl/za...4670710451.html po przeliczeniu 2000mA to 2W i 2A tak przynajmniej pokazuję przelicznik w necie Edytowane 30 Października 2014 przez bober6662 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Z zasilacza model: HK-T212-A120 Input: 100-240V 50/60 Hz 0,35A Output: 12V=0-1.0A firma:HON-KWANG pozdr Edytowane 30 Października 2014 przez Gaber (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Szukaj 12V 1A z plusem w środku np. ten http://allegro.pl/za...4712073470.html Różnica między master a slave jest tylko w oznaczeniu, dla master dodawany jest zasilacz a dla slave krótki kabel łączeniowy między pompami. Edytowane 30 Października 2014 przez kmirko (wyświetl historię edycji) Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Szukaj 12V 1A z plusem w środku np. ten http://allegro.pl/za...4712073470.html Różnica między master a slave jest tylko w oznaczeniu, dla master dodawany jest zasilacz a dla slave krótki kabel łączeniowy między pompami. No ale na tym twoim jest napisane 12W a pompka ma oznaczenie 12V i 2,2W to nie będzie za mocna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Kolego zasilacz musisz mieć mocniejszy, dozownik więcej nie weźmie niż powinien, jak dasz za słaby zasilacz, to przy starcie pompy może się okazać, że zabraknie energii na zasilenie elektroniki, Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Zasilacz obsłuży podłączone urządzenia do 12W tak więc możesz podłączyć na takim zasilaczu 4 pompy x 2,2 W co daje 8,8 W i jeszcze będzie zapas mocy zasilacza. Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 31 Października 2014 Wszyscy dobrze radzą tyle, że nie rozumiem dlaczego wszyscy lubią kupować coś co jest droższe 2-4 razy. Tu jest link i wcale nie najtańszego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 31 Października 2014 Wszyscy dobrze radzą tyle, że nie rozumiem dlaczego wszyscy lubią kupować coś co jest droższe 2-4 razy. Tu jest link i wcale nie najtańszego zasilacza. Waldek czyli ten z linku od Ciebie będzie ok,i nie popali nic.To mogę zamawiać spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Ma ktoś w pdf instrukcję do tych pompek?albo może podesłać linka bo napewno juz było o tym pisane na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irachwast Zgłoś Napisano 25 Lutego 2015 Podepnę się.... a czy może ktoś rozbierał tą pompkę? elektronika działa, silnik po rozebraniu zespołu "przepychającego" płyn działa, po złożeniu nie chce ruszyć. ki diabeł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7220481 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 sama pompka jest bezawaryjna. Ja jedyny problem jaki miałem to z zasilaczem także sprawdź czy przewód kontaktuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 A czy do mastera Grotecha można podłączyć slavea L. Micoma bez zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach