robi Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 1 Centropyge bispinosa 2 Centropyge Loriculus Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T.TOM.T Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 słodkowodne : dyskowce skalary morskie : paracanthurus hepatus moorish idol Cytuj 200x70x60 + 240L.sump , ośw.T5 10x80W ,cyrkulacja 2x tunze6080 + 2x JVP102 ,obieg tunzemaster10076.03 , odpieniacz skimz sv253 , reaktor wapnia START: grudzień 2007r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 imperator i hepatus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominik.kdp Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Jeśli miałbym wskazać tylko jedną, to bez większego zastanowienia - okoń. Widok polującego okonia w naturalnym środowisku to niesamowita sprawa. Cytuj >Moje akwa< 90x53x50 cm (238,5 l. + 63 l.), oświetlenie PS BP 140W XM, odpieniacz DIY na Tunze Hydrofoamer Silence 9410.04, obieg Eco Runner 3700, falownik Jebao WP-25 8.000L, cyrkulacja Tunze 6025 i Koralia 1600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biegala Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 błazenek .... i długo długo nic Cytuj narodziny - wrzesień 2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Jest tyle ryb,że trudno napisać które.W słodkim skalar,paletki,ławica neonów inessa czy pielęgnice z Malawi,natomiast w słonym to jeszcze trudniejsze,na pewno skrzydlica,zebrasoma flavescenz,chetoniki.W moim akwarium numer jeden to sohal. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 słodkie: pyszczaki z malawi, zwlaszcza p. demasoni, p. polit, p. flavus, m. msobo magunga, m. membe deep, m. zebra gold kawanga, m. maisoni reef... Z morskiego mogę zlikwidować, ale nie z malawi a potem bojowniki(bez przerwy od 15lat, rasowe i dzikie), bocje, zbrojniki (zwlaszcza marzeniem jest L-46) oraz... niezdobyty prętnik trójbarwny (prędzej achillesa bym kupił, niż jego). z morskich : achilles, japonicus, zebrasoma gemmatum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 a propo Okoni to już dzisiaj widziałem jak na Stawie pomimo że jeszcze lud nie zszedł do końca, zaczynają żerować bo facetowi udało się akurat złowić jednego jeszcze Trochę i sezon się rozpocznie Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Ze słodkich tropikalnych lubię najbardziej małe ryby: razbory, zwinniki, bystrzyki itd... Ze słodkich zimnych bassy. Z morskich zimnych Anthias anthias Z morskich tropikalnych rogatnica picasso Z morskich akwariowych Gramma loreto Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZenonPL Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Wyklęty Powstań Ludu Ziemi i Zejdź Do Stawu Ze słodkowodnych pielęgnice - Meeka, Severum, nawet zebra. Lubię też yellowki, ładnie wyglądają w stadzie. Z morskich....bo ja wiem, chyba nic szczególnego. Choć podoba mi się zachowanie Corisa gaimard, gdy sobie przewraca skałki szukając żarcia. Ostatnio kupiłem Amblygobius rainfordi i Amblygobius hectori i podoba mi się, jak sobie skubią skałę i przeczesują piasek. Sympatyczne, i nie pływają w kółko z nosem przy szybie, jak te durne pokolce. Sorry za czcionkę, ale coś się przestawiło, i nie mogę ustawić normalnie.. Poprawione mintaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Ze słodkości to palety i bocje wspaniałe a z morszczyzny to każda ryba mnie fascynuje, one żyjąc w tak bogatym środowisku mają naprawdę wybitną jak na ryby inteligencję. Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Bardzo trudny wybór. Jakieś podkategorie by się przydały Słodkie - ziemiojady z rodzaju Satanoperca (za spokój i ciekawe zachowania) Słone - żółtek Z. flavescens (za dziubek i inteligencję) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Natural-Aqua Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Słodkie: Paletki, skalary oraz kiryski (zwykłe, że bardziej się już nie da, ale są świetne ) Słone: Jak większość, Zebrasoma Flavescens i Błazny Edytowane 28 Lutego 2013 przez Natural-Aqua (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Ze słodkowodnych to danio i małe kąsacze. Z morskich gobiodony, błazenki i iglicznie. Z talerzowych fląderka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 w słodkim gupiki, w słonym chromisy Cytuj akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boft Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Ze slodkowodnych dla mnie zdecydowanie wiekszosc pielegniczek apistogramma a najbardziej panduro - zdjecie mojego ulubienca. Jeszcze z pyszczakow preudotropheus saulosi. Z morskich natomiast jesli chodzi o zachowanie i interakcje madry wyraz pyska to Salarias jesli o wyglad to mandaryn wspanialy oraz centropyge loriculus Edytowane 28 Lutego 2013 przez boft (wyświetl historię edycji) Cytuj Jest : BofT'owe +/- 288l w obiegu; 2x Maxpect Ethereal + ICV6, AquaMedic DC Runner 3.2, Gyre XF-330, Maxspect MJ- SK400, ~30kg rock, 10kg sand. Było : Mój Reefmax - Tunze 9002, 2 x Koralia nano 1600, Newjet1200, 1 x Ati Actinic, Aquablue plus, Aquablue special, ~15kg LR, ~6kg LS - start 13.01.2011 i nowy baniak 20L a w nim troche skałki i żwirku koralowego + krewetka modliszkowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akai67 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Jak dla mnie coris gaimard z tych co mam. Cytuj 580 L.panel.FO i 73 L.sump.rafa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boogiee Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) słodkie: dyskowce słone: definitywnie brzydal a tak poza tym to kocham wszystkie ryby Edytowane 1 Marca 2013 przez boogiee (wyświetl historię edycji) Cytuj 54 l 250 L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Mój samiec m. pulpican, robi wrażenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepelia Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 słodkie zdecydowanie amazonka ... arowana, duch i wszystkie mega agresywne pielęgnice, managuańska, pawiookie, pomarańczowopłetwe słone naso lituratus, elegans, pomacanthus semicirculatus młody i chaetodony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gotterdammung Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Heh, fajny temat Ze słodkowodnych to (w tej kolejności) : - Hypancistrus zebra - Pterophyllum altum - Otocinclus affinis Morskie : - Chelmon rostratus (zdecydowany faworyt) - Synchiropus splendidus - Centrophyge loricula Pozdro Cytuj -UNDER CONSTRUCTION- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireck Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Słodkie- paletki standkera Słone - pterapogon kauderni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach