Nik@ Zgłoś Napisano 20 Lipca 2017 Witam i ja i życzę samych radości z odkrywania tajemnic oceanu we własnym domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris@ Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2017 Witam, mam na imię Krzysztof. Akwarystyką zajmuję się już 10 lat i nadszedł czas akwarium morskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil240593 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Siema. jestem Kamil mam 24 lata. z zawodu jestem operatorem/programista maszyn . Akwarystyka interesowałem się już za gnojka. pierwsze słodkie miałem w wieku 12 lat 120 l .potem jakoś się skończyła zajawka. ale wiedziałem już wtedy że jak będę pełnoletni i w miarę ogarnięty to uderzam w morskie (marzenie) . no i zaczelo sie po malu spelniac wstyczniu tego roku. dwa miesiące klepania teorii. aż w końcu rzuciłem się na maleńka 25 ( panel 10 doklejony) która miałem jeszcze za czasów dzieciaka.na nim docierałem te moje teorie. po 2 msc przeprowadzka, skok na 50 z sumpem 25 . a po dosłownie miesiącu. skok na 200 z powodu przecieków w 50. i tak 200 stoi już z 2.5 msca. co potem zobaczymy. ale marzę o ścianie działowej 500-1000. i gdy tylko uda mi się kupić mieszkanie. na pewno się rzucę na te głęboka wodę. na razie docieranie teorii. to chyba tyle. Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Spóźnione przywitanie Witam wszystkich Mam na imię Michał, od kilkunastu lat mieszkam we Wrocławiu. Akwarystyką interesuję się od dziecka, a przynajmniej od szkoły podstawowej - zaczynałem od Mieczyków, Molinezji i innej drobnizny, następnie dyskowce - paletki, później długa przerwa i od trzech lat akwarium morskie. Obecnie to już drugie moje akwarium z morszczyzną - zmienione na większe. Pozdrawiam Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inzynieroneteu Zgłoś Napisano 5 Września 2017 (edytowane) Witam wszystkich, Mam na imie Marek, mieszkam w Warszawie. Akwarium z "Malawi" miałem przez dobrych kilka lat. Potem przerwa kilkuletnia. Na dzisiaj zauroczyłem się "morszczyzną" i planuje poprowdzic swoje pierwsze morskie. Na dziś czytam i przyswajam całą dostępną wiedzę książkową i forumową. W planach pewnie 1000 w obiegu. Pozdrawiam Edytowane 23 Września 2017 przez inzynieroneteu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteFun Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Cześć, Mam na imię Łukasz i jestem z Wrocławia. Pierwsze akwarium słodkowodne założyłem gdy miałem 12lat. Zainteresowaniem do zwierząt zaraził mnie dziadek. Ale pasję akwarystyczną rozbudził tato. Przez całe życie hoduję różne gatunki zwierząt, mam na koncie wieloletni staż w terrarystyce. Po przeprowadzce do Wrocławia zabrakło mi trochę towarzystwa. Na morskie chorowałem od wielu lat. W wakacje kumpel uświadomił mnie ze to nie musi być aż tak drogie jak mi się zdawało. Przyznam że cały start był też za sprawą tego ze on jednocześnie wystartował z baniakiem. W temacie jestem całkowicie świeży, także liczę na waszą pomoc Myślę że moje obecne akwarium jest tylko przystankiem w drodze do poznania tego pasjonującego świata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojciechH Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Cześć mam na imie Wojtek. Akwa mam od kiedy pamietam ,ale słodkie.Czas na słone .Jestem w trakcie kompletowania sprzętu także w niedługim czasie będe zasypywał pytaniami.Forum śledzę od 1,5 roku czytam praktycznie wszystko pogłębiając swoją wiedzę narazie teoretycznie.Mam nadzieje że niedługo też praktycznie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metmez Zgłoś Napisano 13 Września 2017 Cześć, z tej strony Wojtek z Wrocławia. Jakieś dwa miesiące temu udało mi się kupić używany, ale w dobrym stanie, zestaw do akwarium morskiego. A skoro już go kupiłem to i zalałem Niestety okres wakacyjny był dość mocno wyjazdowy co nieco spowolniło pełny start zbiornika. Od września wszystko rusza pełną parą i baniak jest w trakcie dojrzewania. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i cieszę się, że jestem w zacnym gronie morszczaków Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blizzard2009 Zgłoś Napisano 13 Września 2017 11 minut temu, metmez napisał: Cześć, z tej strony Wojtek z Wrocławia. Jakieś dwa miesiące temu udało mi się kupić używany, ale w dobrym stanie, zestaw do akwarium morskiego. A skoro już go kupiłem to i zalałem Niestety okres wakacyjny był dość mocno wyjazdowy co nieco spowolniło pełny start zbiornika. Od września wszystko rusza pełną parą i baniak jest w trakcie dojrzewania. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i cieszę się, że jestem w zacnym gronie morszczaków Wojtek Witamy zakładaj nowy temat na forum! chętnie zobaczę jak przebiega dojrzewanie u innych bo sam zalałem kolejny baniak 2 tyg temu powodzenia! Cytuj POPRZEDNIE SZKŁO: tutaj OBECNE SZKŁO: tutaj * 150x55x55cm, sump120x40x43cm * * ATI Sunpower 8x54W * * odpieniacz DIY by Erni na pompie DC3000 " * start na 20kg suchej Marco Rocks + 15l Siporax * * refugium * Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metmez Zgłoś Napisano 14 Września 2017 @Blizzard2009 Dzięki! na pewno się przyda temat powstał w dziale nasz akwaria / 250-600L - Start solniczki z Wrocka pozdrawiam, Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blizzard2009 Zgłoś Napisano 14 Września 2017 haha, no to wlasnie przed chwilą w nim coś pisałem Cytuj POPRZEDNIE SZKŁO: tutaj OBECNE SZKŁO: tutaj * 150x55x55cm, sump120x40x43cm * * ATI Sunpower 8x54W * * odpieniacz DIY by Erni na pompie DC3000 " * start na 20kg suchej Marco Rocks + 15l Siporax * * refugium * Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omegius Zgłoś Napisano 14 Września 2017 Cześć! Jestem krewetkomaniakiem od 2 lat . Akwarystyka intrygowała mnie od zawsze, a najbardziej ta morska. Pełna barw i egzotyki. Teraz zbieram wiedzę i za jakiś czas mam zamiar stawić czoła pierwszemu morszczakowi. Na razie będę zbierał informacje bo nigdzie się nie spieszę, mam 15 lat. Jestem z pod Krakowa. Liczę na waszą pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 14 Września 2017 To zbieraj wiedzę i po mału przygotowuj się do startu pierwszej solniczki . Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inzynieroneteu Zgłoś Napisano 23 Września 2017 Czy są na forum osoby ze wschodniej części Warszawy ? Szukam kogoś kto pokaże co i jak i powie jakich błędów nie popełniać Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 6 Października 2017 Witam wszystkich forumowiczów mam na imię Artur i jestem z Łodzi. Z uwagi że posiadam akwarium roślinne (jeszcze chwila) dużo czytam i chłonę wiedzę. Szukam kolegów z Łodzi którzy chcieli by się wiedzą podzielić,może ktoś jest z Olechowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lesiopiw Zgłoś Napisano 27 Października 2017 Witam wszystkich. Jestem Leszek z Gorzowa Wlkp. Zasolony po uszy czyli nowicjusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz-Reef Zgłoś Napisano 29 Października 2017 (edytowane) Czołem wszystkim! Tomek z Kielc. Za namową córki dałem się wciągnąć w solniczkę. I jest od dwóch tygodni zestaw aquaela 30l. Na razie jest żywa skała około 3,5kg i piasek kwarcowy 3kg. Filterek fzn3 i grzałka robią swoje. Badamy parametry i czekamy na stabilizację. Całość się budzi do życia. Poznajemy lokatorów tych dzikich. Edytowane 29 Października 2017 przez Tomasz-Reef Gramatyka (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 29 Października 2017 Witamy nowych posolonych. Życzymy sukcesów. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frii23 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2017 Spóźnione Cześć! Jestem Marek, na razie 0 doświadczenia w akwarystyce. Przez co na razie chłonę wiedzę z forum i snuje plany. Mam nadzieje że te snucie planów nie będzie trwało zbyt długo ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jeremiasz79 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2017 Cześć Marku- super że jesteś z nami i czekamy na pierwsze zalanie zbiornika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzezin Zgłoś Napisano 16 Listopada 2017 Część jestem Krzysiek z Warszawy, po 6 latach z 200 litrowym akwarium słodkowodnym przesiadka na 130 litrów słonego, póki co w trakcie kompletowania wiedzy i sprzętu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek754 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 Cześć, Nazywam się Jacek, mieszkam w Nysie. Po 10 latach wracam do akwarystyki, ale tym razem będzie na słono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matys82 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2017 Witam mam na imię Daniel mieszkam w Grodzisku Mazowieckim. Wczoraj na spontanie popełniłem moją pierwszą piko solniczkę i będę potrzebował waszej pomocy Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablus Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2017 Witamy nowych posolonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alexw200 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2017 Hello Witam po przerwie Starych Znajomych i Nowych Na dniach zalewanie, jeszcze ostatnie przymiarki, testy szczelności i ogarnięcie bałaganu. Cytuj Tu najłatwiej mnie łapać https://www.facebook.com/aleksander.smigielski.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach