norbi2222 Report post Posted February 22 1 minutę temu, katani napisał: Diacanthusa zazdroszczę. Super zarasta. I chrysus podrósł. Zarasta. W sobotę już trzeci raz wyławiałem Chrysusa z sumpa - co za dzikus, upatrzył sobie zwiedzanie sumpa. Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted February 22 1 godzinę temu, norbi2222 napisał: Zarasta. W sobotę już trzeci raz wyławiałem Chrysusa z sumpa - co za dzikus, upatrzył sobie zwiedzanie sumpa. U mnie skacze regularnie. Jakby nie korona to z 50 razy by się wysuszył. Rurą do sumpa spływa? Może żarciem mu tam pachnie Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + ceramika+refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Oświetlenie: philips Coral Care V1 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Brightwell Aquatics Neomarine, dodatki AF. 50kg suchej skały Marco Rock's, 12kg piasku aragonit KZ. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Halichoeres Chrysus, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, Neopetrolisthes oshimai, Hymenocera elegans, setki slimaków turbo i columbelli, 2x tectus, strombus luhanus... i garść nassariusów. Oraz kilka kg kiełży, równonogów, mysis i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites
norbi2222 Report post Posted February 22 16 minut temu, katani napisał: Rurą do sumpa spływa? Zakładam, że rewizją przedostaje się do sumpa...wpada do rollera, przeskakuje do komory spływu, następnie przeskakuje do komory ze skałą. Tam ma pod dostatkiem żarcia i sobie hula...Na to wygląda, że mój to cwaniak i nie ma zamiaru wyskakiwać poza wodę. Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
norbi2222 Report post Posted Thursday at 05:33 PM Dzień 610. Tym razem filmik. Jak komuś się chce to może porównać wzrost koralowców z filmem z przed dwóch miesięcy. Jutro nagram film lepszej jakości. Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted Thursday at 05:59 PM Witam Piękne koralowce myślę , że na żywo bardziej kolorowo. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
=Fresz= Report post Posted Thursday at 06:01 PM Super! Ładnie porosło i kolorki fajne Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Quote Moje bagienko z SPS'ami :) Share this post Link to post Share on other sites
norbi2222 Report post Posted Thursday at 06:56 PM 48 minut temu, JerzyB napisał: Witam Piękne koralowce myślę , że na żywo bardziej kolorowo. Pozdrawiam Na żywo wygląda znacznie lepiej. Jutro, lub w sobotę pobawię się ustawieniami i nagram nowy film. 47 minut temu, =Fresz= napisał: Super! Ładnie porosło i kolorki fajne Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Koralowce rosną dobrze, szczególnie ostatnie cztery miesiące. W ostatnich dwóch, trzech tygodniach nie mogę opanować Kh (6,8) i Ca (370). Cały czas podkręcam i nie mogę podbić wyżej. Muszę zwiększyć bańki na NaOH i CaCl2, bo 2,5 l wystarcza na trochę ponad 5 dni. Dodatkowo leję 1,5 l/h odcieku z reaktora. Na razie nie chcę bardziej podkręcać odcieku z reaktora, bo ostatnio mam niskie Ph w zbiorniku. Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
dadario Report post Posted Thursday at 08:45 PM @norbi2222 ustabilizuję zbiornik to zrobię sobie wycieczkę do Lubina. Nieważne że 300km... Warto będzie to zobaczyć na żywo!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
norbi2222 Report post Posted Thursday at 09:05 PM 16 minut temu, dadario napisał: @norbi2222 ustabilizuję zbiornik to zrobię sobie wycieczkę do Lubina. Nieważne że 300km... Warto będzie to zobaczyć na żywo!!! Szymon zapraszam i dzięki za docenienie mojej pracy. Jak przyjedziesz to jest szansa, że zaproszę Ciebie jeszcze w inne miejsce. Jakie, to powiem jak przyjdzie na to odpowiedni moment. Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
montymick Report post Posted Friday at 07:34 AM 10 godzin temu, norbi2222 napisał: Szymon zapraszam i dzięki za docenienie mojej pracy. Jak przyjedziesz to jest szansa, że zaproszę Ciebie jeszcze w inne miejsce. Jakie, to powiem jak przyjdzie na to odpowiedni moment. Ciiiiiiiiichooooooo, bo się wyda Quote Solarium V3 Share this post Link to post Share on other sites
norbi2222 Report post Posted Friday at 07:52 AM 11 minut temu, montymick napisał: Ciiiiiiiiichooooooo, bo się wyda Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
Starazolin Report post Posted 5 hours ago W dniu 4.03.2021 o 19:56, norbi2222 napisał: Jutro, lub w sobotę pobawię się ustawieniami i nagram nowy film. @norbi2222 udało się coś nagrać nowego ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted 2 hours ago Norbert jak diacanthus i LPSy? Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + ceramika+refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Oświetlenie: philips Coral Care V1 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Brightwell Aquatics Neomarine, dodatki AF. 50kg suchej skały Marco Rock's, 12kg piasku aragonit KZ. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Halichoeres Chrysus, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, Neopetrolisthes oshimai, Hymenocera elegans, setki slimaków turbo i columbelli, 2x tectus, strombus luhanus... i garść nassariusów. Oraz kilka kg kiełży, równonogów, mysis i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites
norbi2222 Report post Posted 2 hours ago 6 minut temu, katani napisał: Norbert jak diacanthus i LPSy? Acany cały czas pod kratką. Innych LPS-sów nie rusza. Nauczył się przesuwać siatkę aby dobrać się do acan. Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted 2 hours ago 10 minut temu, norbi2222 napisał: Nauczył się przesuwać siatkę aby dobrać się do acan. Skubany sprytny. Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + ceramika+refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Oświetlenie: philips Coral Care V1 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Brightwell Aquatics Neomarine, dodatki AF. 50kg suchej skały Marco Rock's, 12kg piasku aragonit KZ. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Halichoeres Chrysus, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, Neopetrolisthes oshimai, Hymenocera elegans, setki slimaków turbo i columbelli, 2x tectus, strombus luhanus... i garść nassariusów. Oraz kilka kg kiełży, równonogów, mysis i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites