AnT Zgłoś Napisano 19 Września 2020 1 godzinę temu, dadario napisał: No pięknie kolego... Ale jak zawsze brakuje ogólnego zdjęcia Twojego Bajora... Wszak to najbrzydszy zbiornik na forum, nie wstydź się tylko dawaj fotę całości. I dla tego nie pokaże całości . Nie mam parcia . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 19 Września 2020 Ant czy non photo będą rosły w dobrym oświetleniu? Czy światło im przeszkadza jakoś? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 19 Września 2020 33 minuty temu, katani napisał: Ant czy non photo będą rosły w dobrym oświetleniu? Czy światło im przeszkadza jakoś? Co prawda nie ja zostałem wywołany do tablicy ale koralom nie foto nie przeszkadza światło. Otwierają się jak tylko wyczują papu. U mnie zdarza się, że otwierają się nawet po czyszczeniu szyby czy przdmuchiwaniu piasku. A jak będziesz podawał jedzenie o tej samej godzinie to się nauczą i będą się otwierać nawet jak go nie podasz. Z zegarkiem w ręku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 19 Września 2020 2 godziny temu, AnT napisał: I dla tego nie pokaże całości . Nie mam parcia . To nie o parcie chodzi... Ale mnie osobiście intrygował Twój zbiornik i fajnie go było oglądać w całości. Eksperymenty pokazywały, że jeśli było coś robione z głową to można było zrobić wiele (ludzie narzekający na "betonowe" sztuczne skały dostępne w sklepach powinni poczytać o Twojej przygodzie z szkłem zamiast skały), aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że mało zostało tu ludzi którzy mają ochotę szukać doświadczeń i z nich się uczyć. Co nie zmienia faktu, że Twój zbiornik zawsze był brzydki wizualnie, ale kondycja korali i cuda jakie z nimi robisz wprawiają w zachwyt. PS a jak tam montipora??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 9 Października 2020 Fluo cały czas . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 9 Października 2020 Ant jak twoja montipora nowa? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 9 Października 2020 5 minut temu, katani napisał: Ant jak twoja montipora nowa? Siema Michał Po zaniedbaniu akwa od kwietnia do sierpnia. Cały upadek biorę na "klatę" akwa zaczyna odżywać. Co do nowego , zostało raptem parę polipów - tyle dałem rade uratować . Ale na dwóch oddzielnych podstawkach i trzymają kolor - teraz czas. Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 2 Listopada 2020 Z wieczorka Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2020 45 minut temu, AnT napisał: To wszystko to tubastrea ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 2 Listopada 2020 43 minuty temu, AnT napisał: Z wieczorka Podpisał byś foty, coby laicy jak ja się chociaż czegoś nauczyli;-) Ładne te tubki, kuszą. I myślę, że miałbym dobrą rękę do NP... może kiedyś. A to jedno to alcyonium jakieś? Za to caulastrea to raczej biedna. No i wreszcie wiem, co to za "kuleczki" mi się czasem po akwa walają:-) Rzadko wrzucasz coś, mało piszesz, a szkoda Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 2 Listopada 2020 Te czarne ładne. I caulastrea niestety bardziej odczuwa brak światła niż acry. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2020 Tubastrea wyglądają świetnie...brawo. Jednak hyacinthus i caulastrea wegetują. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 4 Listopada 2020 Claustr. była w gorszym stanie . To nie jest Hyacint. Szkoda że nie chciały polipować wtedy co NP no nic , życie . Nie pisze bo nie ma co , tu czas leci bardzo powoli przy NP . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 4 Listopada 2020 Godzinę temu, AnT napisał: Nie pisze bo nie ma co Ja tam nie oczekuję od Ciebie zdjęć co miesiąc korali pod linijką, co by każdy milimetr wykazać. Ale też z tym zdjęciem i tysiącem słów to jakiś analfabeta musiał wymyślić...:-) Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 4 Listopada 2020 (edytowane) Edytowane 11 Listopada 2020 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) Dziś po grzebaniu w akwa . Dendro . pocięta już na nowe mordki , plus dwa kawałki z ciekawości same tkanki . Przed cieciem Po cieciu Piotrek to ta od ciebie . I takie na koniec . Powoli odżywa mam już parę takich placków . Edytowane 11 Listopada 2020 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 11 Listopada 2020 No... Są i zdjęcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 11 Listopada 2020 1 godzinę temu, AnT napisał: Piotrek to ta od ciebie . super. Niech dalej się rozrasta. Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 11 Listopada 2020 Godzinę temu, dadario napisał: No... Są i zdjęcia... Żyje , parę plamek jest . 59 minut temu, chwialek napisał: super. Niech dalej się rozrasta. Powoli , ale cały czas i zdrowa i to jest fajne . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 Dziś trzy tygodnie po cieciu . Z tkanki też się da - ale ten czas I nowe maluszki - Dendrophyllia Fistula Było 5 szt jest jedna poszła do kolegi @Nokon Dziś doszły nowe z tyle fotek widać następne . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 Papu . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 Szkoda ze nikt więcej nie bawi takimi koralami Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 5 minut temu, AnT napisał: Szkoda ze nikt więcej nie bawi takimi koralami @AnT Drogi kolego a jak myślisz w konstrukcji typu floating reef. A w sumie pod nią przy zachowaniu odpowiedniej cyrkulacji takie nie foto miałby sie dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 30 minut temu, AnT napisał: Szkoda ze nikt więcej nie bawi takimi koralami Jak to nikt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 27 minut temu, sith114 napisał: @AnT Drogi kolego a jak myślisz w konstrukcji typu floating reef. A w sumie pod nią przy zachowaniu odpowiedniej cyrkulacji takie nie foto miałby sie dobrze? Tak 4 minuty temu, Arek77 napisał: Jak to nikt... To Tubastrea nie Dendro . Raczej chodziło mi o jakiekolwiek rozmnażanie w swoim akwa by mieć większą populacje w zbiorniku . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach