MiniRafka Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Cześć chce dziś zakupić dolewkę, tylko waham się między Tunze 3152 a levelautomatic eye. Która będzie mnie zawodna i cichsza, akwa mam od łóżka 1m. A może H2Ocean Compact Auto Top-Up? Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez MiniRafka (wyświetl historię edycji) Cytuj Zbiornik 80x40x50 z koroną (110 L) start 20.02.2020. Filtracja Tunze 9004 i Tunze 3162 (siporax, węgiel ). Cyrkulacja 2 x Jebao SOW 5 , oświetlenie Maxspect RSX R5 150 Dolewka Tunze 3152. Sól Aquaforest Reef Salt. Życie ; Pachyclavularia, Capnella, Pseudogorgonia, Zonatus, Sarcopython , Briareum, Sinularia zielona, Xenia elongata, Xenie Umbellata, Rhodactis x 5, Cladiella, Anthelia, Acrozonarhus. Wężowidło Ophioderma. Rurówka Sabellastarte Magnifica . Błazenki - 1 czarny i 1pomarańczowy , Crysiptera Parasema. Pterapogon Kauderni. Krewetki 3x Lysmata Seticaudata. Kraby ;Percnon Gibbesi, Paguristes cadenati. i mnóstwo różnych ślimaków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Felix Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 Mam H2O, czyli AutoAqua Smart ATO Lite Jest najmniejsza ze wszystkich. Jest dwa razy mniejsza od EYE. Jedyna jej wadą to cały czas świecąca dioda - jeżeli dolewka będzie na widoku, to w nocy światło robi za małą lampkę. Poradziłem sobie, chowając dolewkę do jajka niespodzianki - obrazując jej wielkość, to dwie takie dolewki zmieściłyby się do środka jajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 Ja mam eye. Co prawda nie mam sumpa ale nawet z sumpem nadal wybrałbym eye. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 Ja mam Tunze już jakieś 5 lat , zero problemów . Ale pompa jest głośna , zawsze taka była . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiniRafka Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) U mnie będzie w głównym zbiorniku gdzie jast spore falowanie, nie będzie to powodować częstego załączania? Jak z pływakiem w tunze, nie zawiesza się? Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez MiniRafka (wyświetl historię edycji) Cytuj Zbiornik 80x40x50 z koroną (110 L) start 20.02.2020. Filtracja Tunze 9004 i Tunze 3162 (siporax, węgiel ). Cyrkulacja 2 x Jebao SOW 5 , oświetlenie Maxspect RSX R5 150 Dolewka Tunze 3152. Sól Aquaforest Reef Salt. Życie ; Pachyclavularia, Capnella, Pseudogorgonia, Zonatus, Sarcopython , Briareum, Sinularia zielona, Xenia elongata, Xenie Umbellata, Rhodactis x 5, Cladiella, Anthelia, Acrozonarhus. Wężowidło Ophioderma. Rurówka Sabellastarte Magnifica . Błazenki - 1 czarny i 1pomarańczowy , Crysiptera Parasema. Pterapogon Kauderni. Krewetki 3x Lysmata Seticaudata. Kraby ;Percnon Gibbesi, Paguristes cadenati. i mnóstwo różnych ślimaków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 53 minuty temu, MiniRafka napisał: Jak z pływakiem w tunze, nie zawiesza się? Ja mam w sumpie , co jakiś czas jak mi się przypomni wyczyszczę czujnik optyczny i pływak . Jeszcze żadnych problemów nie miałem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, MiniRafka napisał: U mnie będzie w głównym zbiorniku gdzie jast spore falowanie, nie będzie to powodować częstego załączania? Jak z pływakiem w tunze, nie zawiesza się? Mi faluje taflą i daje radę bo ma zwłokę przy załączeniu. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez FajnyRadziu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiniRafka Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 Dzięki Wam serdeczne, prawdopodobnie kupię Eye, nr dwa to Tunze. Dziś niestety się nie wyrobiłem do sklepu więc zakup jutro Cytuj Zbiornik 80x40x50 z koroną (110 L) start 20.02.2020. Filtracja Tunze 9004 i Tunze 3162 (siporax, węgiel ). Cyrkulacja 2 x Jebao SOW 5 , oświetlenie Maxspect RSX R5 150 Dolewka Tunze 3152. Sól Aquaforest Reef Salt. Życie ; Pachyclavularia, Capnella, Pseudogorgonia, Zonatus, Sarcopython , Briareum, Sinularia zielona, Xenia elongata, Xenie Umbellata, Rhodactis x 5, Cladiella, Anthelia, Acrozonarhus. Wężowidło Ophioderma. Rurówka Sabellastarte Magnifica . Błazenki - 1 czarny i 1pomarańczowy , Crysiptera Parasema. Pterapogon Kauderni. Krewetki 3x Lysmata Seticaudata. Kraby ;Percnon Gibbesi, Paguristes cadenati. i mnóstwo różnych ślimaków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ryzyk.fizyk Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 Levelautomatic eye to bardzo dobra dolewka, mam u siebie od pół roku. Spisuje się bez zarzutu. Zastanawiam się tylko skoro masz zbiornik 1m od łóżka to co będzie gdy dolewka włączy się w nocy, i nie chodzi tu o dolanie wody ale np. alarm przepełnienia lub niedopełnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 11 minut temu, ryzyk.fizyk napisał: Levelautomatic eye to bardzo dobra dolewka, mam u siebie od pół roku. Spisuje się bez zarzutu. Zastanawiam się tylko skoro masz zbiornik 1m od łóżka to co będzie gdy dolewka włączy się w nocy, i nie chodzi tu o dolanie wody ale np. alarm przepełnienia lub niedopełnienia wstanie i wyłączy z kontaktu a mi ta dolewka nigdy nie przelewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Felix Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 H2O nie wydaje żadnych dźwięków Mi to akurat pasuje, wystarczą ostrzeżenia wizualne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2020 4 minuty temu, Felix napisał: H2O nie wydaje żadnych dźwięków Mi to akurat pasuje, wystarczą ostrzeżenia wizualne. nie wszystkim jajko niespodzianka w akwarium pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiniRafka Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 W razie co podłącze dolewkę przez włącznik czasowy. Cytuj Zbiornik 80x40x50 z koroną (110 L) start 20.02.2020. Filtracja Tunze 9004 i Tunze 3162 (siporax, węgiel ). Cyrkulacja 2 x Jebao SOW 5 , oświetlenie Maxspect RSX R5 150 Dolewka Tunze 3152. Sól Aquaforest Reef Salt. Życie ; Pachyclavularia, Capnella, Pseudogorgonia, Zonatus, Sarcopython , Briareum, Sinularia zielona, Xenia elongata, Xenie Umbellata, Rhodactis x 5, Cladiella, Anthelia, Acrozonarhus. Wężowidło Ophioderma. Rurówka Sabellastarte Magnifica . Błazenki - 1 czarny i 1pomarańczowy , Crysiptera Parasema. Pterapogon Kauderni. Krewetki 3x Lysmata Seticaudata. Kraby ;Percnon Gibbesi, Paguristes cadenati. i mnóstwo różnych ślimaków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Zawsze miałem dolewki z AquaTrenda. Moim zdaniem najlepsza jest levelautomatic milestone. Teraz mam eye I muszę uważać żeby przypadkowo nie przesunąć "oczka" Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek K. Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Bartek u siebie też mam dolewkę eye i wydrukowałem sobie taki uchwyt do dolewki ,żeby się przypadkiem nie przesunęła i nie trzeba było by jej na nowo ustawiać .Raz ustawiłem i mam święty spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Zawsze miałem dolewki z AquaTrenda. Moim zdaniem najlepsza jest levelautomatic milestone. Teraz mam eye I muszę uważać żeby przypadkowo nie przesunąć "oczka"Ja zaznaczyłem sobie na szybie miejsce gdzie ma być, jak się przesunie przypadkowo, to wiem gdzie ma wrócić. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 20 minut temu, Krzysiek K. napisał: Bartek u siebie też mam dolewkę eye i wydrukowałem sobie taki uchwyt do dolewki ,żeby się przypadkiem nie przesunęła i nie trzeba było by jej na nowo ustawiać .Raz ustawiłem i mam święty spokój. Smart wytne sobie na laserze coś takiego 7 minut temu, elespero napisał: Ja zaznaczyłem sobie na szybie miejsce gdzie ma być, jak się przesunie przypadkowo, to wiem gdzie ma wrócić. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Jak pamietam zeby sprawdzić to OK, ale czasami ruszę gdzieś kablem i "oczko sie odlepiło temu misiu" a ja mogę nie zauważyć. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Jak pamietam zeby sprawdzić to OK, ale czasami ruszę gdzieś kablem i "oczko sie odlepiło temu misiu" a ja mogę nie zauważyć. [emoji3]Ja mam na przodzie więc cały czas ja widzę.I minus tej dolewki, to krótki kabel zasilający.. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biesiu Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Mam Tunze już 8-9 lat. Niezawodna ale słychać ją jak dolewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiniRafka Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Niestety brak Eye w sklepie a że wyjeżdżam na kilka dni, to zostaje H2O lub Tunze. Cytuj Zbiornik 80x40x50 z koroną (110 L) start 20.02.2020. Filtracja Tunze 9004 i Tunze 3162 (siporax, węgiel ). Cyrkulacja 2 x Jebao SOW 5 , oświetlenie Maxspect RSX R5 150 Dolewka Tunze 3152. Sól Aquaforest Reef Salt. Życie ; Pachyclavularia, Capnella, Pseudogorgonia, Zonatus, Sarcopython , Briareum, Sinularia zielona, Xenia elongata, Xenie Umbellata, Rhodactis x 5, Cladiella, Anthelia, Acrozonarhus. Wężowidło Ophioderma. Rurówka Sabellastarte Magnifica . Błazenki - 1 czarny i 1pomarańczowy , Crysiptera Parasema. Pterapogon Kauderni. Krewetki 3x Lysmata Seticaudata. Kraby ;Percnon Gibbesi, Paguristes cadenati. i mnóstwo różnych ślimaków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 10 minut temu, MiniRafka napisał: Niestety brak Eye w sklepie a że wyjeżdżam na kilka dni, to zostaje H2O lub Tunze. len jestes bo ja tylko wpisałem i w kilku sklepach znalazłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiniRafka Zgłoś Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) Azgar, nie jestem leń napisałem że brak w sklepie a nie w sklepach i wiem że w internecie jest tego multum. Mi chodziło o sklep który mam pod ręką - Erybka, idę oglądam i kupuje, bez czekania na przesyłkę. Nawet jak bym zamówił w necie to nie ma szans bym dostał to przed majówką. Edytowane 1 Maja 2020 przez MiniRafka (wyświetl historię edycji) Cytuj Zbiornik 80x40x50 z koroną (110 L) start 20.02.2020. Filtracja Tunze 9004 i Tunze 3162 (siporax, węgiel ). Cyrkulacja 2 x Jebao SOW 5 , oświetlenie Maxspect RSX R5 150 Dolewka Tunze 3152. Sól Aquaforest Reef Salt. Życie ; Pachyclavularia, Capnella, Pseudogorgonia, Zonatus, Sarcopython , Briareum, Sinularia zielona, Xenia elongata, Xenie Umbellata, Rhodactis x 5, Cladiella, Anthelia, Acrozonarhus. Wężowidło Ophioderma. Rurówka Sabellastarte Magnifica . Błazenki - 1 czarny i 1pomarańczowy , Crysiptera Parasema. Pterapogon Kauderni. Krewetki 3x Lysmata Seticaudata. Kraby ;Percnon Gibbesi, Paguristes cadenati. i mnóstwo różnych ślimaków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiniRafka Zgłoś Napisano 19 Maja 2020 Traf chciał że kupiłem Tunze, jak na razie nie żałuję. Akwarium metr od łóżka i prawie jej nie słychać, bardziej słychać wlewanie wody do zbiornika bo rurka dość wysoko niż sama pompkę, bardzo mocne magnesy więc ryzyko przypadkowego przesunięcia prawie zerowe. Dolewanie kilka razy dziennie po około 200ml. Żona nawet nie zorientowała się że woda sama się dolewa więc jest cicho, ogólnie super. Dzięki wszystkim za pomoc i poświęcony czas. Cytuj Zbiornik 80x40x50 z koroną (110 L) start 20.02.2020. Filtracja Tunze 9004 i Tunze 3162 (siporax, węgiel ). Cyrkulacja 2 x Jebao SOW 5 , oświetlenie Maxspect RSX R5 150 Dolewka Tunze 3152. Sól Aquaforest Reef Salt. Życie ; Pachyclavularia, Capnella, Pseudogorgonia, Zonatus, Sarcopython , Briareum, Sinularia zielona, Xenia elongata, Xenie Umbellata, Rhodactis x 5, Cladiella, Anthelia, Acrozonarhus. Wężowidło Ophioderma. Rurówka Sabellastarte Magnifica . Błazenki - 1 czarny i 1pomarańczowy , Crysiptera Parasema. Pterapogon Kauderni. Krewetki 3x Lysmata Seticaudata. Kraby ;Percnon Gibbesi, Paguristes cadenati. i mnóstwo różnych ślimaków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach