Adam Rybowski Zgłoś Napisano 15 Października 2023 Witam , dawno mnie tu nie było ,to nie oznacza ,że nic się w moich akwariach nie działo. Muszę się pochwalić, że udało mi się drugi gatunek a rodziny Pseudochromis.Po pseudochromis fridmani przyszedł czas na pseudochromis aldabrensis. Nie jest to pierwsze moje rozmnożenie tej rybki .Na zdjęciu jest samczyk już mojego chowu,ojciec sporej gromadki rybek. Maluchy na zdjęciu mają 30 dni,apetyt im dopisuje,ich karmienie nie sprawia już kłopotu Na You Tube pod moim imieniem i nazwiskiem są filmy od pierwszego dnia życia maluchów. Wybaczcie błędy, trudno się pisze słuchając wyników wyborów. Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chris_ek Zgłoś Napisano 15 Października 2023 WOW, gratulacje. Cytuj https://nano-reef.pl/forums/topic/112968-spelniając-marzenia-etap1-kostka-64l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pilot Zgłoś Napisano 16 Października 2023 Szacunek i uznanie! Wszyscy moga tylko pozazdroscic wiedzy i umiejetnosci. Niesamowity sukces! To bardzo budujace, ze w Polsce sa tacy Akwarysci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Października 2023 Gratulacje miło widzieć takie informacje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam Rybowski Zgłoś Napisano 16 Października 2023 Nie mogłem się powstrzymać, aby nie zamieścić tych zdjęć.Rybki mają 30 dni a wyglądają jak z filmu Avatar. Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 16 Października 2023 4 minuty temu, Adam Rybowski napisał: Nie mogłem się powstrzymać, aby nie zamieścić tych zdjęć.Rybki mają 30 dni a wyglądają jak z filmu Avatar. Genialne fotki. Genialne osiągnięcie. Gratulacje. Wybacz, że nie znam, prowadzisz firmę, hodowlę, w której można kupić indywidualnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam Rybowski Zgłoś Napisano 16 Października 2023 Firmę faktycznie prowadzę i zarobione tam pieniądze „topię” w akwarystykę morską.Nie mniej jako chyba jedyny w Polsce mam w odpowiednich urzędach zarejestrowaną hodowlę ryb morskich.Sprzedaż idzie mi słabo raczej koncentruję się na rozmnażaniu rybek, bo to sprawia mi ogromną frajdę.Gromadka tych rybek wynagradza z nawiązką wszelkie trudy Coś jak chodzenie po wysokich górach tylko bardziej bezpieczne. Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 16 Października 2023 Witam, Gratulacje Mam pytanie . Jak temat Stenopus hispidus rozmawialiśmy około roku 2015 i temat pralki dla nich . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam Rybowski Zgłoś Napisano 16 Października 2023 Krewetki”popełniłem” raz,były to lysmata kuekenthali , chyba.Raz i wystarczy.Konrad Kowalczyk jest tu mistrzem. Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 16 Października 2023 Gratulacje, sam hoduje błazenki i ostatnio nie chce to iść w ogóle, wiem ile pracy, czasu, wyrzeczeń i pieniędzy to kosztuje. Satysfakcja jest ogromna ale ogrom pracy jeszcze większy tym bardziej chylę czoła i pozdrawiam serdecznie Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam Rybowski Zgłoś Napisano 17 Października 2023 Apetyty mają dobre, rosną jak na drożdźach,za miesiąc pójdą w świat.Może nawet dosłownie,kiedyś moje Clarki pojechały do Francji. Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 17 Października 2023 Gratulacje Adam. Jak te rybki nadają się do akwarium towarzyskiego? Bardzo ładne rybki, zastanawiam się, czy by do mnie się nadawały. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam Rybowski Zgłoś Napisano 17 Października 2023 Najlepiej trzymać parę albo jedną sztukę,samce rywalizują między sobą o terytorium.Inne ryby ich nie interesują. Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 17 Października 2023 U nich jest jakiś dymorfizm płciowy? któraś płeć jest piękniejsza? Nie ma problemu z ich utrzymaniem w akwarium przy normalnym karmieniu wszystkich rybek? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam Rybowski Zgłoś Napisano 18 Października 2023 Samiec jest większy i smuklejszy,jedzą wszystko , suche też Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 Zgłoś Napisano 18 Października 2023 WOW, gratulacje. Cytuj Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. https://drive.google.com/drive/folders/183aOu0N6pyqhFT6OfeNn0e6RBBvPDdJc SPS = Stability Promotes Success, BEZ=bez zbędnych kosztów Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 24 Października 2023 (edytowane) Dla takich wiadomości, warto zajrzeć od czasu do czasu na to forum Gratulacje Adam. I kolejnych sukcesów życzę - szkoda tylko, że o tej kilkunasto/dziesięcio letniej pasji tak mało osób wie Tej słodkowodnej też Ile to już w sumie gatunków ? Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 24 Października 2023 przez VDR (wyświetl historię edycji) Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 26 Października 2023 mega szacun! Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam Rybowski Zgłoś Napisano 28 Października 2023 Rybki dziś mają 40 dni i prezentują się bardzo okazale, nie powiem ,duma mnie rozpiera. https://youtube.com/shorts/syyEoROxCog?si=vs7Y7vi9fQ2oV1nQ Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2023 Super rybki, GRATULACJE! Cytuj akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2023 Siedzę dziś i czytam twoje tematy na forum. Podziwiam za wytrwałość. mógłbyś opisać karmienie młodych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2023 Dla mnie zaskakujące jest tempo przyrostu młodziaków sam miałem swego czasu błazny od kolegi co rozmnożył i te Twoje 30 dniowe rybki wydaja sie ogromne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2023 W dniu 18.10.2023 o 09:08, Adam Rybowski napisał: Samiec jest większy i smuklejszy,jedzą wszystko , suche też Są mega pożyteczne w akwarium. Utrzymują populację wieloszczetów w ryzach, przynajmniej u mnie. Mają swój charakterek, potrafią zrobić porządek w 600 ltr zbiorniku. Cytuj Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. https://drive.google.com/drive/folders/183aOu0N6pyqhFT6OfeNn0e6RBBvPDdJc SPS = Stability Promotes Success, BEZ=bez zbędnych kosztów Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2023 Gratulacje Adam! Zdradzisz tajemnice czym karmisz maluchy w pierwszym okresie po wykluciu? Nie wiem jak wyglądają larwy ale patrząc na fridy to wrotek wydaje się raczej za duży dla takich maluchów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam Rybowski Zgłoś Napisano 15 Stycznia Pierwszy pokarm, to oczywiście wrotki,po 2-3 dniach jedzą już larwy solowca.Niestety nie da się ich wykarmić na tej kombinacji.Byłoby za prosto. Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach