pokson Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Lepiej wymienić wężyk czy całą głowicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid006 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2016 Dzisiaj zacięła mi się ta pompa na dozowaniu SBS całe szczęście byłem w pobliżu. Dozownik trzymam w osobnej szafce obok akwarium więc wilgoć się raczej nie wdała. Przekłamuje na każdej pompie od 1,6 do 2,0 przy starcie więc mam poprawkę na każdej dawce. Ciężko się wyznać ile faktycznie podaję bo liczby swoje, a płyny nie równo w pojemnikach. Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Dzisiaj zacięła mi się ta pompa na dozowaniu SBS całe szczęście byłem w pobliżu. Dozownik trzymam w osobnej szafce obok akwarium więc wilgoć się raczej nie wdała. Przekłamuje na każdej pompie od 1,6 do 2,0 przy starcie więc mam poprawkę na każdej dawce. Ciężko się wyznać ile faktycznie podaję bo liczby swoje, a płyny nie równo w pojemnikach. Rozumiem , że kalibracje robisz odpowiednio często ( np. co 3miesiące ) ? Oraz czyścisz wężyki - szczególnie od KH?? Bo mi podaje idealnie. Edytowane 5 Czerwca 2016 przez montymick (wyświetl historię edycji) Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid006 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Robiłem kalibracje dwa razy ale to nic nie zmienia. Miałem drugą taką samą pompę w ręce i ustawiałem ją dokładnie, a dawki startowe są od 2 do chyba 2,2. Wężyki czyściłem, ale zatorów i cofek jeszcze nie miałem. Dwa razy rozbieranie pompki od przodu i przesunięcie wężyka pomogło w wyciszeniu bo nie dawała spać. Ale za te pieniądze nic lepszego nie znajdziemy. Edytowane 5 Czerwca 2016 przez Dawid006 (wyświetl historię edycji) Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 10 Października 2016 Odświeżę i pochwalę się małym DIY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 10 Października 2016 Fajnie i praktycznie. Zazdroszczę. Przydałoby mi się takie ustawienie. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 10 Października 2016 Fajnie i praktycznie. Zazdroszczę. Przydałoby mi się takie ustawienie. Wiertarka i godzina wolnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 5 Maja 2017 Czy w jebao dp-4 w komplecie jest tylko zasilacz i jedna glowica? Bez wezyków i uchwytów na nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 5 Maja 2017 Tak. Reszte kupujesz na wlasna rekeWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czesteer1 Zgłoś Napisano 5 Maja 2017 Bardzo mi sie podoba ta przerobka dp-4 i jakbym dorwal uzywke napewno bym pomajsterkowal bo nowa to zal przerabiac(o gwarancje mi chodzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 5 Maja 2017 Pomordowalem się z 4h. Głównie z ulożeniem wężyków w bebnie żeby mogly dokonczyć kalibracje. 1 pompe skalibrowałem nie jak w instrukcji do 100 tylko 233ml, drugą 216 i trzecią 207. Podają to co zaprogramuję + 1ml wiecej nie zaleznie od dawki. Czyli zamiast np. 2 da 3ml zamiast 15 da 16ml. Wyświetlacz wygasa chyba po 1 minucie. Nie świeci na niebiesko. Dodam że wężyki mam prowadzone na prawie 1,3m do góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) Przyszedłem dzisiaj do domu po pracy i w pojemniku sbs bylo więcej płynu o jakies 150ml czemu pomka mi zassała skoro ustawiona byla na godzinę 20? Edytowane 8 Maja 2017 przez laszek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 zaworki przeciwzwrotne zamontowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 Właśnie wyczytałem o tym, pierwsza rzecz zamontowałem rurki tak żeby wystawały nad taflę wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 20 Maja 2017 Czy zaworki przeciwzwrotne zapobiegną np opadaniu płynu w rurkach do tyłu? Mam gdzieś na 1,3m wężyki do góry i czasami się cofa płyn o kilka ml. Czy te zaworki rozwiążą problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 20 Maja 2017 Po to się je montuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 26 Października 2020 Odkopię temat W dniu 10.10.2016 o 11:12, pokson napisał: Odświeżę i pochwalę się małym DIY Jak myslicie.... czy aby tak umieścic pompę dozującą to konieczna jest przeróbka czy bez zmieniania miejsca pomp będzie działać w pionie (przewody sa elastyczne)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 26 Października 2020 (edytowane) 17 minut temu, Arek77 napisał: Odkopię temat Jak myslicie.... czy aby tak umieścic pompę dozującą to konieczna jest przeróbka czy bez zmieniania miejsca pomp będzie działać w pionie (przewody sa elastyczne)? Nalepiej chyba zrobić tak: https://www.reef2reef.com/threads/modifying-jebao-dosing-pump-for-wall-mounting.476157/ Albo tak: https://www.reef2reef.com/threads/mounting-dosing-pump-vertically.439110/ Edytowane 26 Października 2020 przez klossowski (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 27 Października 2020 (edytowane) Jak wyżej. Dystans, albo odwrócić pompy, aczkolwiek chyba najlepiej przenieść pompy na górę dozownika. Jednak najłatwiej jest odwrócić. Edytowane 27 Października 2020 przez pokson (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach